28 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Historisch dieptepunt Nederlandse vakantiegangers

HomeMediaDolfijnFM | Historisch dieptepunt Nederlandse vakantiegangers
April kende zelfs een daling van 98 procent t.o.v. 2019 | Persbureau Curacao

Willemstad – Het aantal Nederlanders op vakantie in het buitenland was in het tweede kwartaal van dit jaar historisch laag.

April kende zelfs een daling van 98 procent ten opzichte van 2019. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers uit het vakantieonderzoek.

Minder dan 400.000 Nederlanders gingen op vakantie die maand, in 2019 was dat nog drie miljoen. Nederlanders geven vier tot vijf keer zo veel geld uit aan buitenlandse vakanties dan aan binnenlandse vakanties.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Ik ben in de afgelopen maand Augustus 16dgn, met gezin, op Curaçao geweest (The Beach House op Bapor Kibra).

    Ik voel mezelf een weldenkend mens maar helaas had ik geen keuze, annuleren zou me veel geld kosten aangezien Curaçao aangemerkt was en nog is als veilig om naar toe te gaan.
    Voor de duidelijkheid, wanneer ik kosteloos had kunnen annuleren of omboeken (Corendon) dan had ik dit zeker gedaan maar achteraf ben ik ontzettend blij dat we toch gegaan zijn.

    Ik zal hieronder proberen te beschrijven hoe ik als NL “makamba” kijk naar uw prachtige eiland.
    Een aantal zaken zullen u vast bekend voorkomen.
    Mocht ik iemand onbedoeld beledigden dan bij deze mijn excuus.

    De reis vanuit NL naar Curaçao ging echt heel erg goed, het vliegtuig (KLM B777-300) was voor nog geen 3/4 gevuld waardoor er veel ruimte over was.
    Het dragen van het mondkapje viel 100% mee, mede door de ruimte die er was om je heen en je dus je mondkapje zo nu en dan iets naar beneden kon trekken en ademen door je neus.
    Met eten en drinken mocht je mondkapje eventjes helemaal af, het viel allemaal reuze mee dus.
    Wat ons verblijf op Curaçao betreft, ik kan niet anders zeggen dat we een geweldig verblijf hebben gehad, we werden overal even vriendelijk bejegend en geholpen door de lokalen, we hebben ons geen enkele keer onveilig gevoeld, iets waar ik toch wel een klein beetje voor bevreesd was voor vertrek gezien de protesten en het opkomende anti-NL sentiment, he-le-maal niets van gemerkt of waargenomen.
    Het was mijn 3e keer op het eiland en de 1e keer voor mijn gezin (vrouw en 2 kids van 16 en 19).
    We hebben behoorlijk wat stranden bezocht en ook ongeveer 900km gereden met de huurauto.
    Toen ik in 1992 en 1993 op het eiland was viel het me op dat er behoorlijk wat zwerfvuil aan de kanten van de wegen maar ook in de natuur zelf lag.

    Wat me dit keer ook opviel was het vuil wat werkelijk o-ver-al ligt, een ongekende millieuramp, mijn vrouw en kinderen waren verbijsterd dat de natuur zo is verziekt door de moraal van veel inwoners van Curaçao.
    Het eerste wat mijn vrouw en kinderen zeiden, toen we Willemstad verlieten, was dat dit niet in de reisbrochure stond van Corendon, en dat ze dit ook niet op tv laten zien, je ziet alleen maar de prachtige stranden en Willemstad.

    Hoe kun je nu complete airco units, koekasten, magnetrons, bierfllesjes en ga zo nog maar een uur door dumpen in de Kunuku, dit kan echt niet beste mensen!
    Zoiets begint al thuis en op school met de opvoeding van de kinderen denk ik, ik ben niet Roomser dan de paus, ik weet dat we zulke mensen ook in NL hebben die lak hebben aan hun leefomgeving.
    Ik zeg; keihard aanpakken, zware boetes opleggen, mensen verplichten deel te nemen aan schoonmaakacties.

    Op den duur weerhoud al die vervuiling de toerist/vakantieganger om het eiland te bezoeken, ik begrijp uit het nieuws dat er inmiddels wat initiatieven zijn gestart dit op te ruimen, maar de gehele bevolking (van welke afkomst dan ook, rijk/arm/middenklasse, zwart/wit, niemand uitgezonderd) zou verplicht moeten worden hier aan mee te werken in welke vorm dan ook.
    Begin met de rommel om je huis heen op te verzamelen en op te ruimen, grote items moeten verwijderd worden door de overheid.
    Zeer zware boetes wanneer er is geconstateerd dat er moedwillig vuil is gedumpt, daarentegen moet het legaal brengen van afval goedkoper worden gemaakt of in de lokale belastingen worden verwerkt, zo betalen wij dat in NL ook.

    Het viel me ook op dat er zo veel wegwerp plastic flessen en wegwerpglas worden gebruikt.
    Onderweg viel me ook weer de, nog steeds, zeer deplorabele toestand van het wegennet op, je rijdt van gat naar gat, afgezien van het klimaat is ook dit niet bevorderlijk voor de auto van de gemiddelde Curaçaoënaar.
    En (eiland) auto’s rijden er heel wat rond, ik welke staat dan ook, ik vraag me nog steeds af waarom heel veel mensen rondrijden met de mistlampen aan, of met blauwe, rode, paarse dimverlichting.
    Je ziet ook auto’s met verlichting aan de onderzijde van de auto, er rijdt dan een hele lichtshow voorbij en veel auto’s waar alle voorruiten van geblindeerd zijn, je ziet de bestuurder niet zitten.
    Ook viel me op dat er dikwijls zeer hard wordt gereden met hele gammele auto’s
    Alle genoemde voorbeelden komen de veilgiheid niet ten goede, nog sterker ze zijn levensgevaarlijk.

    Ook zagen we aardig wat zgn. “Hayabusa’s” met lange as rondscheuren en veel herrie produceren.

    Wij deden de boodschappen bij van den Tweel, een soort Albert Heijn, u allen welbekend.
    Onze kinderen zorgden er wel voor dat de kar vol kwam maar ik zag bij merendeel van het winkelende publiek maar enkele produkten liggen in hun kar.
    De meeste prdukten die men hier verkoopt zijn geimporteerd uit NL wat de nodige extra kosten met zich meebrengt.
    De prijzen doet menigeen achterover slaan, zelfs voor NL normen is deze winkel erg duur maar voor ons toerist toch betaalbaar, maar hoe kan de gemiddelde Curaçaoënaar dit ooit betalen?

    Ik vraag me bijvoorbeeld af wie de prijzen in “Sambil” kan betalen, bij ons bezoek aan dit oerlelijke bouwwerk viel ons op dat de Carrefour nagenoeg leeg was, de winkel spak ons sowieso niet aan, veel winkels waren gesloten, de enge plek waar het redelijk druk was dat was in het midden waar alle eettentjes etc. gevestigd zijn.

    De stranden en exploratie hiervan zit veel meer potentie in, oftwel, er kan met de juiste investeringen veel meer omzet en winst worden gehaald uit de diverse mooie stranden.
    Met als kanttekening dat de toegang, voor inwoners van Curaçao gratis moet zijn, laat de toeristen betalen voor de stranden, wij betalen graag een redelijk bedrag mits de stranden netjes, ordentelijk en vooral veilig zijn.
    Er zit zoveel potentie in jullie mooie eiland.

    Ik kreeg tijdens mijn verblijf op Curaçao de bevestiging dat werkelijk alles maar dan ook alles verkrijgbaar en te regelen is maar dat dit niet toegangkelijk is voor iedereen, alles heeft een prijs, ook al is die soms torenhoog.
    Sommigen mensen hebben er alles en de meeste mensen hebben er niets.
    Wij waren in de omstandigheid van een prachtig appartement met airco maar veel mensen wonen in kleine huisjes met minimale voorzieningen, ik heb zelfs een Mevrouw gesproken die in een Kunuku huisje (weg naar Westpunt) woonde, ze nodigde me uit binnen te kijken, we schrokken nogal van de armoede.
    Het contract is zo groot, aan de ene kant ongelooflijk mooie en grote villa’s en huizen en aan de andere kant de mensen die in kleine minihuisjes wonen, het lijkt wel of de middenklasse ontbreekt.
    Verhoog de belasting voor de (zeer) rijke mensen, ook zij hebben belang bij een schoon en welvarend eiland.

    Ondanks alles raad ik mensen in NL aan het mooie eiland te bezoeken en ben ik dit ook weer van plan over enige jaren (bij gezondheid natuurlijk).
    Curaçao moet er weer bovenop komen en ik hoop dat Nederland ruimhartig met het eiland en haar bewoners om zal gaan.
    Ik wens iedereen op het eiland veel sterkte toe in deze zware periode.

  2. Het dieptepunt is nog niet bereikt.
    Geen enkel weldenkend mens gaat +8000 km vliegen voor een beetje zon. Verder dan Jan T komt de gemiddelde toerist sowieso niet.
    In onze straat in de wijk CGrandi zijn sinds een maand 5 families vertrokken die vh appartementen verhuurden.
    Het zal verder oplopen, het aantal huizen die overal in de verkoop staan, Jan Thiel, CG, JSofat + de executoriale verkopen is momenteel dramatic.

  3. *AD Liveblog* 14 september 2020

    http://www.ad.nl

    00:17

    Het aantal Nederlanders dat in het buitenland op vakantie ging, was in het tweede kwartaal van 2020 historisch laag, met in april en mei een daling van maar liefst 98 procent ten opzichte van 2019.

    Ook in eigen land werd er minder vakantie gevierd dan normaal door de ‘intelligente lockdown’, maar dat herstelde gedurende het tweede kwartaal. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers uit het vakantieonderzoek.

    Het totaal aantal vakantievierende Nederlanders – zowel in binnen- als buitenland – bereikte in april het dieptepunt: in deze maand gingen minder dan 400.000 mensen op vakantie.
    Dat is 88 procent minder dan in april 2019, toen 3 miljoen mensen op vakantie gingen.

    In mei waren er ongeveer 3,5 miljoen minder Nederlandse vakantiegangers, een daling van 77 procent ten opzichte van vorig jaar.

    In juni was het verschil met 2019 met 55 procent weer iets kleiner (2,8 miljoen minder vakantiegangers).
    De cijfers komen van het Continu Vakantieonderzoek (CVO), een jaarlijks onderzoek van het CBS om cijfers over het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking samen te stellen.

  4. ” Historisch dieptepunt Nederlandse vakantiegangers.” Wat zegt dit? Nederlanders hebben geen geld of zijn niet gek genoeg om in een pandemie te gaan vliegen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties