30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

DMO handelt tegen bestaande regelgeving

Archief foto
Archief foto

WILLEMSTAD — Minister Earl Balborda (Verkeer & Vervoer, PNP) had geen afspraak met de Downtown Management Organisation (DMO) vandaag om te vergaderen over de confrontatie tussen DMO en de taxichauffeurs over het vervoeren van toeristen met een gratis shuttlebus. De minister stelt dat DMO tegen de bestaande regelgeving over personenvervoer heeft gehandeld.

“Ik had geen afspraak met DMO en kon deze dus ook niet hebben afgezegd”

, aldus Balborda.
Hij reageert op verklaringen van DMO-directeur Raygen Zuiverloon in verschillende ochtendkranten.
Hij kan alleen maar gissen dat de DMO-directeur onder druk zou staan van de winkeleigenaren in Punda omdat volgens hen er minder bezoekers Punda aandoen.
Maar dit vindt de minister ook raar want CTB-cijfers tonen juist een groei in het aantal toeristen aan.

- Advertentie -

Zuiverloon volhardt in zijn mening dat een vergadering met de minister gewenst is.
Na de blokkade van de DMO-shuttlebus met toeristen aan boord door de taxichauffeurs afgelopen dinsdag op Bapor Kibrá kwam de wens naar voren van zowel DMO als de taxichauffeurvereniging TSA om de minister hierover te spreken.
Donderdagochtend werd geprikt als mogelijk moment om te vergaderen.

“Gistermiddag hebben we contact opgenomen met het kantoor van de minister. Een van zijn medewerkers gaf aan dat de minister eerst juridisch advies wil inwinnen. Op dat moment hebben DMO en TSA besloten dat het geen zin had om vanochtend te vergaderen”

, aldus Zuiverloon.

Ondanks dat de wens om te vergaderen vanochtend niet in vervulling ging is het, aldus de DMO-directeur, nog steeds gewenst om met de eindverantwoordelijke voor openbaar vervoer te spreken.

“Het vervoer van toeristen is niet goed geregeld.
De beslissing om met een shuttle-dienst te beginnen was misschien de druppel die de emmer deed overlopen.”

Maar er zijn nog tal van andere zaken met betrekking tot het toerisme en winkelen in Punda die aangepakt moeten worden, zegt Zuiverloon.

“De situatie met parkeergelegenheden in de stad, de tweede megapier, verlaging van de subsidie aan de CTB zijn een paar van de zaken die we willen aankaarten.”

Over de inzet van een gratis shuttle-bus door DMO is de minister kort en resoluut.

“DMO kan niet zomaar een reguliere dienst op bepaalde plekken op het eiland opzetten.
Dit is tegen de bestaande regelgeving.
DMO heeft hieromtrent de taxi’s tegenover zich gekregen maar het hadden net zo goed de kleine bussen en zelfs het Autobusbedrijf Curaçao kunnen zijn.”

De minister zei dat Rignald Cristina van openbaar vervoer de situatie haarfijn heeft uitgelegd op de televisie en dat Openbaar Vervoer deze kwestie verder zal afhandelen met DMO.
Ook het tourbusbedrijf dat voor DMO het vervoer van toeristen verzorgd is volgens de minister tegen zijn vergunning als tourwagenoperator in aan het handelen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -