26 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 00:31

Laatste reacties

- Advertentie -

DKR | Curaçaohuis in de kou door buitenspel zetten waarnemend directeur

- Advertentie -

Dossier Koninkrijksrelaties.nl

Het in 2015 door de omstreden gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels voor ruim 2 miljoen euro aangekochte pand aan de Prinsegracht is niet alleen veel te groot, maar verkeerde bij de aankoop al in slechte staat.

Den Haag – Het ontbreken van een directeur op het Curaçaohuis wreekt zich: nu de verwarmingsinstallatie het heeft begeven, is er niemand die bevoegd is financiële verplichtingen aan te gaan.

In zijn haast om Carla Ponsioen-Provence (zijn tante) een vast inkomen als interim-directeur te bezorgen, pakte gevolmachtigde minister Carlson Manuel de goed functionerende waarnemend directeur bevoegdheden af. De benoeming van de gezond eten-consulente ging echter niet door nadat uitlekte dat de afdeling Human Resources negatief had geadviseerd. De door Manuel als ideale kandidaat voorgedragen Ponsioen-Provence is qua opleiding en werkervaring niet gekwalificeerd voor een leidinggevende functie.

Het gevolg is dat al er enkele maanden geen beslissingsbevoegde leiding is op het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister. In tegenstelling tot wat Manuel zelf dacht, heeft hij als ‘uitgezonden ambtenaar’ deze bevoegdheid niet. Om de impasse te doorbreken, heeft de Raad van Ministers besloten met spoed een directeur te werven. Intussen moet het personeel van het Curaçaohuis zich warm zien te houden met elektrische bijzet-kacheltjes en worden de deuren gesloten gehouden voor bezoekers.

- Advertentie -

Dat de verwarmingsinstallatie het laat afweten, is niet verrassend. Het in 2015 door de omstreden gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels voor ruim 2 miljoen euro aangekochte pand aan de Prinsegracht is niet alleen veel te groot, maar verkeerde bij de aankoop al in slechte staat.

Vitaliteitscoach “Tante Carla” werd aangesteld tot interim-directeur van Curaçaohuis, maar is niet beslissingsbevoegd

Bron: Dossier Koninkrijksrelaties

Naschrift KKC

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. het zou mij niets verbazen als Carlson Manuel ondanks zijn internationele topervaring bij toonaangevende bedrijven en instanties, verrast is geweest dat er in sommige delen van de wereld ook iets als “winter” bestaat

 2. Net als bij de nieuwe staatssecretaris van Puffelen, belde Opperbevelhebber op sokken het Curacao huis om succes te wensen. Meer zat er niet in.

 3. Pisas, je mini-sterretjes kunnen niet eens één huis runnen, maar brult autonomieHuis van Curaçao?
  Nee, huis van Gabinete Pisas haar vrienden en familie!!
  Huis vol skoremori dus!
  Doek op die bodemloze put

 4. Wisten jullie wel dat Pisas naar de formule 1 was bij de finale toen Max wereld kampioen werd. Vanuit Nl was niemand daar en hij gaat gewoon. Van jullie poen ook nog waarschijnlijk.

 5. Tijdens een persconferentie is hiernaar aan Pisas een vraag gesteld en volgens Pisas is dit van alle tijd en daar is niets mee om vrienden en familieleden aan een baan te helpen. De pers zat erbij en had daar ook vrede mee.

  Het kan ook voor niemand een verrassing zijn toen minister van volksgezondheid, Dorothy Janga haar broer Aubrey Janga als eerste aan een baan heeft geholpen.

 6. Wat een grap en Pisas kan weer een van zijn vriendjes blij maken met de baan van directeur Curaçaohuis.
  De aan de kant gezette goed functionerende adjunct directeur terug plaatsen cq benoemen als directeur kan natuurlijk geen optie zijn. Heeft meer hersens dan de “uitgezonden ambtenaar”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -