Ditjes&Datjes | Rossana vecht terug met verklaring

Tanja Brouwer

Rossana vecht terug met verklaring | Foto Roelie van Beek

Sinds de aflevering van Opgelicht?! die dinsdagavond is uitgezonden, zijn veel mensen boos op Rossana Kluivert. Het zou onduidelijk zijn waar de donaties voor haar Stichting, om honden te redden op Curacao, naartoe gaan. De voetbalvrouw laat het er niet bij zitten en schrijft een verklaring op haar website.

‘Onzorgvuldig’

Rossana noemt de uitzending van Opgelicht ‘zeer onzorgvuldig’. In het programma was te zien dat locals geen idee hadden waar het Kluivert Dog Rescue Foundation was gebouwd of waar het gebouwd zou moeten worden. De vrouw van Patrick Kluivert heeft eens gezegd dat ze al ‘duizenden honden’ hebben gered. Maar ook dat wordt door locals ontkracht. Het zou gaan om enkele tientallen honden.

Verklaring

Kijkers waren woedend, want de afgelopen anderhalf jaar heeft Rossana tonnen donaties binnen gekregen. Het lijkt erop dat er niets met dat donatiegeld is gebeurd, op een defecte dierenambulance aankopen na. Rossana kon niet langer zwijgen en heeft op de website van de stichting een verklaring geschreven.

,,Al mijn hele leven ben ik bezig met het bestrijden van dierenleed en word ik, o.a. op het prachtige eiland Curaçao, geconfronteerd met verschrikkelijk hondenleed”, schrijft ze in de verklaring. ,,Vanaf het begin af aan is de realisatie van een eigen ‘Dog Rescue Center’ op Curaçao ons doel geweest. Met een dergelijk center kunnen wij op een professionele en efficiënte manier veel honden helpen, met name d.m.v. sterilisaties en castraties kan het probleem van het grote aantal zwerfhonden afnemen.” Ze laat weten dat een samenwerking met een lokale stichting mislukte en dat sinds hun breuk de andere partij hen in een kwaad daglicht wil stellen. ,,Tot op heden zijn alle benaderde media, na kortstondig onderzoek, tot de conclusie gekomen dat de ‘melders’ van misstanden te kwader trouw handelen. Het is dan ook zeer teleurstellend dat Opgelicht?! wel een gewillig oor heeft geboden voor de eenzijdige beschuldigingen die van hen afkomstig zijn.”

Reactie

Tot slot laat Rossana weten dat ze Opgelicht?! hebben benaderd en hebben voorgesteld om in de studio een verklaring te geven. ,,Het is dan ook onbegrijpelijk dat Opgelicht?! dit niet aandurfde maar tegelijkertijd wel de suggestie wekt dat wij niet bereid zouden zijn tot het geven van een reactie op camera.”

Rossana laat weten dat ze zich niet uit het veld laat slaan door de negatieve uitzending van Opgelicht?! en door gaat met het redden van dieren.

Bron: Ditjes&Datjes

Een Reactie op “Ditjes&Datjes | Rossana vecht terug met verklaring

  1. Benny Plaisier

    Come on! Wat een domme reactie, net zoals de stommiteit om niet duidelijk te zijn over het “spenderen van de penningen”. Ongetwijfeld zijn de bedoelingen goed, maar de uitwerking slordig. Met modder gooien naar de vorige compagnons, die een zeer goede naam hebben op Curacao en zich nog steeds inzetten voor zwerfdieren met veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *