27 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 19:04

PBC | Arts komt terug om te helpen met coronazorg: “Ik voelde een soort plicht om te helpen omdat ik uit Curaçao kom”

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Lung Jeung is geboren en getogen op Curaçao. Momenteel werkt hij als arts-assistent bij de afdeling Neurologie afdeling in het Amsterdam UMC.   Toen hij...

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

Column Hessels | Verkiezingsfraude?

Door Armand Hessels Direct na de aankondiging van de Kiesraad dat die bij de komende verkiezingen gebruik wilde maken van een scansysteem om de besmettingskans te verminderen en...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoDenHaagFM | 'Honderdduizenden euro's verdwenen bij Curaçaohuis in Den Haag'

DenHaagFM | ‘Honderdduizenden euro’s verdwenen bij Curaçaohuis in Den Haag’

Curacaohuis prinsengracht | Antilliaans Dagblad
‘Honderdduizenden euro’s verdwenen bij Curaçaohuis in Den Haag’

Volgens een nog geheim onderzoeksrapport heerst er een grote chaos in het Curaçaohuis aan de Prinsegracht. Marvelyne Wiels, de gevolmachtigd minister van Curaçao, zou een wanbeleid voeren. Ook wordt melding gemaakt van het verdwijnen van grote geldbedragen.

De NOS citeert uit het rapport dat nog niet openbaar is gemaakt. In het verslag staat onder meer dat er 235.000 euro is verdwenen.

“Het is eigenlijk te veel om op te noemen”, schrijft de NOS. “Dure hotels en diners tijdens dienstreizen en tegelijkertijd nog een dagvergoeding ontvangen, geknoei met btw, betalingen zonder dat er goederen en diensten tegenover staan: aan de lijst komt geen eind.”

Op Curaçao, eisen verschillende politieke partijen nu dat Wiels nog dit weekend aftreedt.

Bron: DenHaagFM

Dossier Marvelyne Wiels

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Ik denk dat we als burgers een aanklacht moeten indienen het gaat wel over belastinggeld uiteindelijk waar we allemaal aan meebetalen.
  Wie weet iets hierover.

 2. Marlon, vijf jaar salaris meegeven is idioot. Dat is wanbeleid van het ordinaire viswijf belonen.

  Het viswijf weet dat het over en uit is, dus haar uitgaven moeten nu juist extra gecontroleerd worden en haar betalingsbevoegdheden beperkt.

  Zakkenvuller Wiels komt dadelijk niet eens meer als vakkenvuller bij Aldi of Lidl aan de bak, dus zal ze nu nog pakken wat ze pakken kan.

  Want het wisvijf vliegt dadelijk niet meer businessclass met haar lakei naar Curacao, maar pakt de bus naar de sociale dienst voor een bijstandsuitkering.

 3. Kijk zelfs de NOS schrijft hierover.
  Wij hebben het over de NOS en niet over de lokale kranten.
  Kijk als het alleen de lokale kranten was, dat zouden wij kunnen zeggen het is iets interns. Maar nu is het internationaal.
  Dit geeft Curacao een heeeeel slechte naam. Kom op mensen.
  Het Curacaohuis is daar neergezet om Curacao te promten.
  Doe wat PAR, haal dat ding weg uit den Haag.

  Geef hasr maar vijf jaar salaris mee. Het maakt niets uit.
  Laat haar geen schade meer aanrichten.

 4. Als Cordoba en Whiteman eens wat minder tijd bij KFC, McDonalds, Pizzahut en Burgerking doorbrachten hadden ze wellicht tijd gehad om het rapport ook te lezen.

  Of niet, Alexandra Rosaria?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties