29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:23

Laatste reacties

- Advertentie -

DCLP | Vier maanden gevangenisstraf voor mishandeling met zwaar letsel

Vier maanden gevangenisstraf voor mishandeling met zwaar letsel
Vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor mishandeling met zwaar letsel

WILLEMSTAD – Het Gerecht in eerste aanleg heeft S.G.C. vandaag veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden met een proeftijd van twee jaar voor mishandeling met zwaar lichamelijk letsel ten gevolge.

De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Primair was C. zware mishandeling ten laste gelegd. Volgens het OM zou hij het slachtoffer opzettelijk zwaar lichamelijk letsel hebben toegebracht, te weten (volledig) verlies van zicht in het linker oog en/of blijvend aangezichtsverminking.

- Advertentie -

Omdat niet is gebleken dat de opzet van de verdachte erop was gericht om het slachtoffer zwaar te mishandelen, werd hij hiervan vrijgesproken. Wel achtte de rechter voldoende wettig en overtuigend bewijs aanwezig voor mishandeling met zwaar lichamelijk letsel.

C. deed een beroep op noodweer omdat het slachtoffer hem, na een ruzie, achterna liep en duwde. Naar het oordeel van het Gerecht had de verdachte zich in deze omstandigheden aan de situatie moeten onttrekken om verdere escalatie van het conflict te voorkomen. In plaats van verder weg te lopen heeft de verdachte het slachtoffer een harde vuistslag gegeven. In de onderhavige omstandigheden is de verdediging tegen de aanranding volgens rechter Irma Lips echter niet als noodzakelijk aan te merken.

Wel werd bij de strafmaat onder andere rekening gehouden met het feit dat het slachtoffer de agressor was bij de vechtpartij en ook de verdachte hierbij letsel heeft opgelopen. Verder hield de rechter rekening met de persoonlijke omstandigheden.

Een gevorderde schadevergoeding van 50.000 gulden was naar het oordeel van het Gerecht niet van zodanige aard dat deze zich leent voor behandeling in het strafgeding.

- Advertisement -

De verdachte S.G.C. werd in deze zaak bijgestaan door Maribel Gomez van David Kock Legal. Voor het Openbaar Ministerie trad officier van justitie Ludmila Forbes-Vicento op.

Vonnis in strafzaak S.G.C. nummer 555.00035/15 d.d. 27 mei 2015

Bron: DutchCaribbeanLegalPrortal

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Schaam je Herman!
  Een rechter handelt naar de wet.
  Als je het er niet mee eens bent, graag inhoudelijk ipv lasterlijk…
  Triest en vermoeiend dit gezeur!

 2. @ no mes no por,
  Rechter vonnist conform eis OM!
  Is in uw opinie de maat van de strafvordering van het OM dus onjuist?

  Met uw reactie speelt u op de man – en ook op de vrouw – maar niet op de bal. Als u anderen wilt classificeren op MAVO-3 niveau, omdat ze “het vonnis” kunnen billijken, dan schat ik uw eigen niveau op Basisschool-3 of wellicht 2.

  Maar… Ik neem u niets kwalijk. Een geestelijke handicap – u hebt daar ook niet om gevraagd – is al erg genoeg. Toch knap dat u nog kunt lezen en schrijven, wellicht zelfs nog een domme reactie op deze reactie. Ik wacht het zonder belangstelling wel af!

 3. Tuna, Bartje en Jantje hebben waarschijnlijk bij Gerrit Schotte in de derde MAVO gezeten: een rechter kan lager dan, gelijk aan maar ook hoger dan de strafeis vorderen.

  De kans dat Irma Lips dat doet is kleiner dan de kans dat het hier gaat vriezen.

 4. De veroordeling was conform de eis van het OM !

  Dus ga daar dan maar zeuren, het elkaar hier uit de tent lokken met het geneuzel rondom rechter Lips wordt langzamerhand vervelend. Een geintje op zijn tijd moet kunnen maar voor continue gezeur daar lijkt me Facebook of zo meer geschikt.

 5. Een VOORWAARDELIJKE gevangenisstraf is geen gevangenisstraf! Een voorwaardelijke gevangenisstraf staat gelijk aan vrijspraak, omdat de dader zijn stommiteit geen tweede keer zal uithalen,

  En wie is weer de rechter in deze zaak? Inderdaad, ons eilandelijk dwaallicht Irma Lips.

  Laat haar persoonlijke PR machine, Stanley Held, maar weer komen.

 6. VIER MAANDEN GEVANGENISSTRAF VOOR MISHANDELING MET ZWAAR LETSEL” = verkeerde kop !!
  Vier maanden voorwaardelijke gevangeinsstraf is iets anders dan vier maanden gevangenisstraf…..

 7. “Naar het oordeel van het Gerecht had de verdachte zich in deze omstandigheden aan de situatie moeten onttrekken om verdere escalatie van het conflict te voorkomen. In plaats van verder weg te lopen heeft de verdachte het slachtoffer een harde vuistslag gegeven. In de onderhavige omstandigheden is de verdediging tegen de aanranding volgens rechter Irma Lips echter niet als noodzakelijk aan te merken.”……..
  Is correct…..bij beroep op noodweer ( verzet tegen ogenblikkelijke wederrechtelijke aanranding) wordt door de rechter de subsidiariteit van het geval beoordeeld (vermijd- of vluchtplicht)
  “Wel werd bij de strafmaat onder andere rekening gehouden met het feit dat het slachtoffer de agressor was bij de vechtpartij en ook de verdachte hierbij letsel heeft opgelopen.”……
  Dus kan de verdachte aangifte van mishandeling tegen het slachtoffer doen 🙂

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -