CuracaoNieuws | Vakbond: openbaar onderwijs plat vanochtend

Persbureau Curacao

Lio Plantijn vakbond Sitek | Extra

De openbare scholen gaan plat vanochtend, als het aan Sitek ligt. De vakbond heeft alle docenten uitgenodigd voor een vergadering onder werktijd straks om half acht.

Belangrijkste punt: de schoonmaak van scholen. Aanleiding is de actie van leerlingen van het Glorieux college in Brievengat. Hun school is al een week niet schoongemaakt omdat het geld op is.

De overheid wil nu een beperkt schoonmaakschema invoeren, maar de docenten die gisteren bij het vakbondsgebouw waren, gaan daarmee niet akkoord

Bron: CuracaoNieuws

5 Reacties op “CuracaoNieuws | Vakbond: openbaar onderwijs plat vanochtend

 1. @Henk, ik ben 100% met je eens…Niemand moet op zijn of haar werk echt schoonmaken (toiletten et cetera)…Waarom vragen we dit wel van docenten?!…Echt, de hypocrisie bij sommige mensen maakt me echt misselijk

 2. Kinderen hebben recht om in een schone school, te leren en werken. Het is niet aan de leerkrachten en kinderen dit schoon te houden.
  Als de regering beter omgaat met het verdelen van gelden zou dit niet nodig zijn.
  Misschien dat Statenlosers en flutregering iets kunnen inleveren, het lijkt wel een derde wereld land hier zeg. Schaamteloos dit.

 3. Geen opkomst ,geen salaris over de gestaakte uren en dokken voor invallers.Is het zo over

 4. Het gros van de leraren voortgezet onderwijs heeft geen bevoegdheid.
  Het school en les niveau is bedroevend. Er is een school waar de helft van de havol scholieren niet overgaat… Waar bij toetsen niemand een voldoende scoort. triest.
  Als alle leerlingen en leraren. elke dag 5 minuten besteden om hun eigen troep op te ruimen is het prima in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *