33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 15:45

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Stewardess doet schietgebedje voor noodlanding

Persbureau Curacao

Airport Aruba Airlines | Extra

Willemstad – Het vliegtuig dat gisteren een noodlanding maakte op Hato was op weg naar Aruba. Net na het opstarten explodeerde een van de motoren, die daardoor uitviel.

Volgens ochtendkrant Èxtra werd het er allemaal niet beter op toen de stewardess van Aruba Airlines in paniek raakte, schreeuwde en schietgebedjes begon te doen. Vier passagiers hadden na de landing medische hulp nodig.

- Advertentie -

Bron: CuracaoNieuws

- Advertisement -

Artikel delen

13 reacties

 1. Door de jaarlijkse flight safety die door een examen wordt afgesloten is het cabin personeel drommels goed op de hoogte van wat en hoe te handelen!
  @Ikke
  Vergeet niet dat @Meloen overal en van alles ‘verstand’ heeft. Waarvan akte!

 2. Joep, er wordt wel degelijk getraind op exploderende motoren, elke sessie weer. Dit valt onder engine fire/severe damage voor veel toestellen.
  Overigens zie ik nergens foto’s van een geëxplodeerde motor of grote brandschade aan het toestel dus het zal wel niet juist zijn. Mocht men iets van knallen hebben gehoord zal het een compressor stall geweest kunnen zijn.

 3. @ Marlon,

  Trainen op een exploderende motor komt niet veel voor, maar trainen voor single engine of N-1 doe je iedere keer dat je naar de simulator moet. Voor de vliegers is het vrijwel standaard. Er is geen simulator sessie te bedenken waar je met het correcte aantal motoren komt landen, maar daar is de simulator ook voor bedoeld. Wanneer je dat goed traint dan is alles wat er tijdens een normale vlucht gebeurt geen verrassing meer en kun je de situatie aan. Daar gaat het uiteindelijk om.
  Dat de cabin crew zich zo laat gaan is gewoon beschamend en deze dame dient per direct ontslagen te worden of een functie op de grond worden aangeboden. Het is juist haar taak om dit soort situaties op te treden en de passagiers te begeleiden. Koffie serveren is een bij-taak, optreden in het geval van nood-situaties is haar hoofdtaak en daar heeft ze in gefaald.

 4. Mijn god, hoe kun je iemand voor zoiets trainen ?
  Zelfs de piloten hebben un hun broek gekakt.

  Hoe traint je iemand daarvoor ? Dat wil ik graag wten.

 5. @Sjakie, de stewardess zat niet op die vlucht. @Trui zou de stewardess bij de Paus tot heilige moeten laten verklaren.
  Overigens, de opvolger(s) van de USSR (waar geloof systematisch onder vuur lag) gaf passagiers en bemanning van MH17 geen tijd voor welk gebed dan ook.

 6. Wees de stewardess dankbaar, haar gebed heeft het leven van tientallen passagiers gered.

  Zonder haar gebed had God wellicht ook de tweede motor laten ontploffen of de noodlanding laten mislukken.

  God is groot.

 7. Getraind of niet, ik weet niet hoe ik zal reageren of je de (zekere) dood in de ogen kijkt en/of ziet. Is een situatie die geheid altijd anders zal uitpakken.

  Ik zou zeggen, die stewardess heeft hulp nodig.

  En aangezien zij bij Aruba Airlines werkzaam is, zal zij zeker per boot naar huis varen of nooit meer van het eiland vertrekken.

 8. Mij dunkt dat de Luchtvaartinspectie onderzoek mag doen of het cabinepersoneel van deze maatschappij wel getraind is voor deze job.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

PBC | Corendon gaat vluchten aanbieden van Brussel naar Curaçao met Air Belgium

Persbureau Curacao CHARLEROI – Air Belgium kondigde eerder deze week aan dat de luchtvaartmaatschappij de vluchten naar Curaçao gaat hervatten en haar vluchten naar Curaçao flink heeft gewijzigd.   In...
- Advertentie -