27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Slachtoffer moord Schelpwijk was hovenier

Persbureau Curacao

Het slachtoffer was Ronald Molenaars (53)

Er wordt steeds meer duidelijk wat er vannacht is gebeurd in Schelpwijk. Daar werd rond 4 uur vannacht het levenloze lichaam van een Europees Nederlandse man aangetroffen.

- Advertentie -

Hij is doodgeschoten nadat vier mannen met bedekte gezichten een overval pleegden op twee Aziaten. De Aziaten verzette zich hiertegen. Bij de vechtpartij die volgde raakte een van de twee gewond aan het hoofd.

Toen de overvallers vervolgens een deur openbraken van één van de aangrenzende appartementen, kwamen zij oog in oog te staan met Ronald Wilhelmus Molenaars, hovenier van beroep.

Daarop schoot een van de overvallers Molenaars neer. Hij was op slag dood.

Bron: CuracaoNieuws

- Advertentie -

Artikel delen

17 reacties

 1. Is het misschien een idee dat we met z’n alleen een petitie te gaan tekenen dat het nu ECHT ECHT ECHT zo niet langer meer kan op Curacao??
  We moeten echt iets gaan doen om potentiële slachtoffers te voorkomen.
  Hoewel het in vroeger tijden van Oost Berlijn ook niet erg gezellig was,
  ontbrak in elk geval 1 ding en dat is criminaliteit.
  WAKE UP Curacao!!!!

 2. Met grote afschuw las ik het uiterst tragische bericht dat er alweeeeer een moord is gepleegd op een onschuldige goede hardwerkende man,
  een Nederlander met hart voor de zaak en Curacao. Een man die niemand iets heeft misdaan, maar het zoveelste onschuldige slachtoffer is geworden van een misdrijf door het zoveelste monster wat vrij mag rondlopen.

  Als ik de overige reacties lees, dan merk ik, net als ik een enorme terechte afkeer t.a.v. de Curacaosche regering waar we met z’n allen allang geen respect meer voor kunnen hebben. Daarbij onmacht, verbijstering, woede, frustratie,
  maar vooral: ANGST en nog eens ANGST voor de alsmaar toenemende misdaad die zulke grote proporties begint aan te nemen, dat ik nu geneigd ben om te durven zeggen dat Curacao op hetzelfde niveau is als het inmiddels totaal onleefbare Mexico.
  Curacao WAS ooit ‘het voetenbankje van God’ zoals de wijlen schrijver
  Boeli van Leeuwen ooit zei.
  Altijd heb ik tegen beter weten in het hand boven het ‘hoofd’ gehouden van Curacao, die ik kan vergelijken met een onbetrouwbare geliefde (als metafoor) die ons niet alleen keer op keer teleurstelt in de liefde, maar zelfs uitbuit, verkracht en uiteindelijk vermoordt.
  Terwijl ik hier veilig in Nederland woon, zitten mijn familie en vrienden ver weg in een onveilig oord in De West, en waarschuw ze dagelijks voor het gevaar op Curacao, wat nu kennelijk niet meer te bestrijden en zelfs niet meer te voorkomen lijkt te kunnen worden.
  Uit hun reacties blijkt echter dat ze inmiddels zo aan deze misdaad-sfeer zijn gewend geraakt, dat het wel haast erop lijkt dat ze blind en ‘verliefd’ blijven op de gevaarlijke ‘geliefde’ Curacao. Ik waarschuw ze meermalen, evenals mijn man, die radeloos is dat mijn familie op het eiland wil blijven.
  Maar als ik alle reacties hierboven lees, dan denk ik ook dat iedereen het ermee eens is dat het roer radicaal moet worden omgegooid en dat is:
  ofwel protesteren bij de Curacaosche regering a la de gele hesjes of zo snel mogelijk uit Curacao vertrekken en naar een leefbaarder oord te verhuizen.
  Maar hoe dan ook, we mogen het kwaad niet zijn gang blijven laten gaan.
  Ik durf nu te beweren dat ook Curacao mensenrechten schendt door de bevolking niet in bescherming te kunnen nemen en de enige manier om dit te doen is in dit geval alles aan Nederland, of desnoods andere landen over te laten waar democratie en het recht op veiligheid prioriteit zijn!!

 3. Ik zou zeggen sla de uiterst omvangrijke baselinestudy v de VU er een keer op na ipv te googelen net percentages en niet onderbouwde cijfers!

 4. Dat komt Hans omdat cbcs ook niet integer is: ys die hoofd bij rvc cbcs is nadat wat er allemaal bij ennia is gebeurd. Achterhaalde regelgeving en te laat bij giro ingrijpen.

 5. Juist Joep, maar hier kiest men de kant van Isenia en Capella, en wordt men boos op CBCS die over hun wanpraktijken bericht.

 6. Niet alleen beleid maar gebrek aan rol modellen: als je opgroeit in een samenleving waar iedereen van hoog tot laag graait en waar banen op basis van familie en relaties worden gegund, kan je niet van de onderlaag iets van waarden en normen verwachten.

 7. Volgens @Joep, “Duterte is er om verguisd, maar zijn optreden werkt wel.” Nou, Joep beschaving heeft ook een prijs.

 8. @ WillemNaaktgeboren,

  De eeuwige dooddoener: ‘het kan in ieder land gebeuren’ .
  Wel, ik heb nieuws voor je: ‘er zijn genoeg landen waar dit die kans zo ongeveer nihil is.’ Er zijn genoeg landen waar je geen tralies in je huis nodig hebt, waar je gewoon de ramen en deuren open kunt laten staan en er niets zal gebeuren.
  Velen zijn hier zo afgestompt door de immense criminaliteit alhier dat ze het kennelijk alleen kunnen verwerken wanneer ze maar vol blijven houden dat het overal zo is. Vergeet dat nu maar gewoon en accepteer dat het hier werkelijk de spuigaten uitloopt.

  Dit is inderdaad het gevolg van decennialang het verkeerde voorbeeld geven door de overheid en kinderen totaal niet opvoeden. Het grootste deel van deze bevolking heeft geen idee van normen en waarden, ook geen idee dat iets dat niet van jou is ook niet iets is wat je jezelf kunt toeëigenen.

  Alleen keihard optreden en 100 % het roer om, zoals bv in Singapore is gedaan, kan tot resultaat leiden. Zelfs in de Filipijnen heeft men het tij enigzins weten te keren. Duterte is er om verguisd, maar zijn optreden werkt wel.
  Dus hou aub op met volhouden dat het overal zo is, want dat is het dus absoluut niet.

 9. @Roland, Flauwekul met overal op de wereld.. Curacao is een rots waar veel mensen elkaar kennen. Niet te vergelijken met andere landen! Dit is het resultaat van 10 tallen jaren falend beleid van onze afgelopen regeringen!

 10. Ewns met Willem Naaktgebeuren. de naarschappuj is verhard moorden gebeuren dagelijks overak ter wereld. Je kunt zomaar op een verkeerde plek zijn. Maar erg is dit wel! Heel triest zelfs. Wat wij hier nodighebben is een groter politieapparaat, een actiever OM met goede mensen.
  Zij die nauwelijks presteren eruit of terug naar NL Waarvan akte!!!

 11. Showroe di Emmastad, vindt dit heel jammer wat er gebeurt op Curaçao, maar ook heel jammer jou reactie. dit zijn een groep mensen die de boel verpesten. het gebeurt overal. Hoe kleiner het gemeenschap hoe meer je hoort. in nederland wordt er dagelijks overval gepleegd. komen er dagelijks kilo’s drug binnen. een van de landen met de meeste curruptie. wij moeten verbetering in brengen dan een hele land of eiland zwart maken.

  nogmaals ik begrijp jou punt en woede.

 12. Een moordeiland is het ! Kan nog net voor de vakantiemaanden met chocoladeletters in Hollandse en Duitse bladen geplaatst worden, naast de advertenties van “Urlaub in die Karibik ” naast de andere opbeurende berichten over vluchtelingen die met razzia’s opgejaagd worden, hufterige bejegening bij de constante wegversperringen en controles, ettelijke kilo’s drugs die op een politieburo verdampen, gevolgd door stakende rechercheurs van diezelfde groep “die zich onveilig voelen”. Nos mes por y nos mes ke pa ta asina.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -