33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 16:24

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Ombudsman: Curaçao schendt mensenrechten met uitzettingsbeleid

Persbureau Curacao

Het gaat vooral om Venezolanen, die worden opgepakt zonder toetsing of zij recht hebben op asiel | Persbureau Curacao

Curaçao schendt met zijn uitzettingsbeleid het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Dat concludeert ombudsman Keursly Concincion in een vernietigend rapport.

Het gaat vooral om Venezolanen, die worden opgepakt zonder toetsing of zij recht hebben op asiel. Het rapport is al drie maanden oud, maar het ministerie van Justitie wil niet dat het vrijgegeven wordt.

- Advertentie -

Bron: CuracaoNieuws

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. Curacao heeft geen asielbeleid.Heeft ook niet getkend om economische vluchtelingen op te vangen.
  Bij de kreet v/d pmbusman veel geschreuw en weinig wol.Curacao is niet in staat om dit economische op te lossen.
  Misschien een beetje jaloers op Huggins die de Venezolaanse trago meisjes uitbuiten?

 2. @lS
  Dan is uitzetten m.i geen probleem meer. Easy genoeg de meest schrijnende gevallen te scheiden, ouders met kinderen bv. Bovendien krijgt de regering door de VN betaald, dus komt het niet op het konto van de belasting betaler.
  Verder miet er strenger gehandhaaft worden veel vaker de polities etc de straat op en controleren, de wijken in gaan.
  Maar je moet wel wel een beleid hebben en dat ligt er nu overduidelijk niet.

 3. @Brian S: natuurlijk, andre doen het wel/niet, dus wij doen het ook wel/niet.

  Hoe, en waarom, zou dit pis eilandje Qatar iets moeten bijbrengen?

 4. @Lastwitz, Laten we dan maar eerst Qatar fatsoen bijbrengen!

  Leuk idee maar als je 150 Mensen wel een visa geeft denk je dat ze in Vzla dan denken.. oh we komen niet meer.

 5. Idd zou een quotum van 150-200 gemakkelijk te doen moeten zijn . Want laten we welwezen er zijn nu enkele duizenden ongedocumenteerden waarvan velen in de sexindustry worden uitgebuit, jongens als wel meisjes, werken in de keukens huishouding etc. Zolang ministeries ogen toe blijven knijpen gebeurt er dus niets.

 6. @Briena S: “…Als een rijk land als Qatar het niet doet waarom wel een arm land als Curacao?…”

  Uit fatsoen, medemenselijkheid etc.
  Een quotum van bijvoorbeeld 150 Venezuelanen snapt iedereen.

 7. Ombudsman werkt bij Amnesty? Die komt ook steeds met iedereen moet maar economische vluchtelingen opvangen maar nooit met oplossingen!
  Curacao heeft het vluchtelingen verdrag niet getekend (net zoals de rijke arabische landen) en is dus niet verplicht om economische vluchtelingen op te vangen. Als een rijk land als Qatar het niet doet waarom wel een arm land als Curacao?

 8. Die kan de Godvrezende evange….. sorry , minister, als bijlage, bij zijn pocket-bijbel stoppen. @Joep…. het gaat niet om hele hordes die foltering etc. kunnen verwachten, maar bv. de agent Guardia Nacional of PDJ die bij terugzending voor zijn leven moet vrezen. En diens applicatie moet beter beoordeelt worden dan nu door een amper geschoolde, door zijn politieke nicht in het zadel gehesen ambtenaar of zo’n halfwit IND-toerist uit Hoofddorp, die om 13.00u al met zijn gedachte aan de Happy Hours en de pussyhunt van MamboBeach denkt.

 9. Leuk zo’n opmerking van een ombudsman, maar wat heb je aan dit soort opmerkingen wanneer hij vervolgens niet aangeeft hoe het eiland dat voor elkaar moet krijgen.
  Curacao heeft geen geld en zal in de nabije toekomst ook geen geld hebben. Waar gaan we de opvang etc dan allemaal van betalen ? En waar laten we die ‘vluchtelingen’ dan slapen ? In tenten ? Wie gaat ze van eten en drinken voorzien en vooral, waar halen we dat dan weer vandaan ?
  En de belangrijkste vraag is natuurlijk: ‘Hoeveel laat je er binnen’ ? 33 miljoen gaat niet, dus ergens ligt de grens en geloof me: alle tegenstanders van Maduro kunnen claimen dat ze een risico op vervolging lopen.
  Oftewel, toelaten is geen optie voor het eiland, hoe graag je dat ook zou willen, dan krijg je Merkel taferelen en daar zit niemand op te wachten. De EU heeft nog steeds geen antwoord op de ellende die zij heeft veroorzaakt.

 10. @Lapas: iets slechts over onze Haïtianen.

  Onze zeer geëerde Tula was een Haïtiaan.
  (En als hij is door de Compagnie Nederlanders behoorlijk geholpen met economisch vluchten.)

 11. Het is goed om te weten dat er ook verstandige mensen zijn, Keursly Concincion is niet zo dom. Hij weet dat de Haïtianen hier eerst ook economische vluchtelingen waren, hij weet ook dat ze ooit vlak voor verkiezingstijd door PAR allemaal een paspoort hebben gekregen, hij weet ook dat ze bijna allemaal amper kunnen lezen en schrijven en toch bijna allemaal aan het werk zijn en dat little Haïti steeds meer op een villa wijk lijkt.

  Wat Keursly Concincion ook weet maar mag hij niet hardop zeggen, is dat deze Venezolanen in tegenstelling tot de Haïtianen goed opgeleid zijn en kolo ku bon kabei tin.

 12. Is de Ombudsman omgekocht . is hij een YDK van MFK of is HIJ een Nl ere op een motor fiets, wie verteld de waarheid, destabiliseren is ook een vak???.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

Opinie | Discriminatie

Opinie Dr. Jeff Sybesma Op 25 september 2021 stond in het Antilliaans Dagblad het onderstaande bericht (zie aangehechte bijlage). Ik twijfel niet aan de getrouwheid van het artikel...
- Advertentie -