28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 04:10

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Internationaal wetenschappelijk tijdschrift maakt zich zorgen om zwaveldioxide door raffinaderij

Door Persbureau Curacao

Raffinaderij Isla | Persbureau Curacao Persbureau

Wetenschapster Erin Pulster zegt Curaçao de uitstoot van zwaveldioxide door Isla en Boo moet beheersen.

Die is namelijk aanmerkelijk hoger dan goed is voor hart en longen en kan leiden tot hogere sterftecijfers in de wijken onder de rook van de raffinaderij.

- Advertentie -

Pulster publiceerde haar gegevens in de ‘Journal of Environmental Protection.’ Er is overigens nog geen bewijs gevonden in de gezondheidscijfers van de wijken.

Bron: CuracaoNieuws

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. @ Erin Pulster, onder welke grafsteen bent u uit gekropen, dit is al 55 jaar bekent, ik zou eens gaan meten in Pernis!
  MMMMM, onder wel schip ben jij gekielhaait, het schip van Piet Hein?.

 2. @ mmmmmm

  Onder welke boom ben jij vandaan gekropen ???
  Liggen slapen de afgelopen 35 jaar ?

  De ISLA wordt gewoon gerund door Curacao, niet door Nederland. De milieu eisen worden gewoon door de regering alhier bepaald, niet door Nederland. De rechter heeft al meerdere malen bepaald dat de overheid (van Curacao, niet van Nederland) de uitstoot van de ISLA moet controleren en reguleren oftewel wordt er teveel uitgestoten dan moet de ISLA worden aangepakt om het teveel aan uitstoot terug te dringen.
  Feit is ook dat er ieder jaar mensen sterven aan de gevolgen van de te hoge uitstoot van schadelijke stoffen.
  Feit is ook dat de groene en witte troep van dit jaar en een paar jaar geleden kankerverwekkend is.

  Mij maakt het niet zoveel uit, ik woon upwind oftewel de rook van de ISLA komt hier niet. Maar voor degenen die onder de rook van de ISLA moeten wonen is het niet zo fijn dat men zich niet houdt aan de wettelijke voorschriften.

  Daar heeft heel Nederland niets mee te maken en Nederland geeft ook iedere keer aan dat het een zaak van het eiland is. Waarom jij dan toch weer de schuld aan Nederland geeft ontgaat mij volledig.
  Ik zou zeggen: ‘wees blij dat iemand zich nog zorgen maakt over de gezondheid van al die mensen die onder de rook van de ISLA wonen, want de regering van dit eiland kan het geen ene donder schelen.’ Zij vullen hun zakken met smeergeld van de ISLA oftewel ISLA doneert geld aan de partij of aan de belangen van de politici en in ruil daarvoor houden de politici hun mond over wat de ISLA hier doet. Zo gaat dat hier en niet anders.

 3. Iedereen bemoeit zich graag met de problemen en het vingerwijzen is heel makkelijk–waarom komen ze dan niet meteen met het geld aankloppen om de problemen op te lossen–nee dan is niemand thuis.
  Alles wat Curacao over de vele jaren heeft gedaan om geld te verdienen heeft jalousie gewekt bij Nedrland omdat er daar weer geen geld naar toe werd gestuurd–en dus maakt de regering in Nederland het op suptiele wijze kapot.

 4. Wetenschapster Erin Pulster zegt Curaçao de uitstoot van zwaveldioxide door Isla en Boo moet beheersen.

  Die is namelijk aanmerkelijk hoger dan goed is voor hart en longen en kan leiden tot hogere sterftecijfers in de wijken onder de rook van de raffinaderij.

  Echt waar? En Curacao doet niets???????????

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -