Curaçaohuis naar villa Bon Air

Het tijdelijke onderkomen van het Kabinet van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels aan de Wagenaarweg. De huur bedraagt ruim 200.000 gulden per jaar maar daarvoor zit je dan ook op stand. FOTO FUNDA

Het tijdelijke onderkomen van het Kabinet van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels aan de Wagenaarweg. De huur bedraagt ruim 200.000 gulden
per jaar maar daarvoor zit je dan ook op stand. FOTO FUNDA

Den Haag – De renovatie van het Curaçaohuis blijkt veel ingrijpender te zijn dan een facelift. De twee monumentale kantoorvilla’s aan de Badhuisweg worden niet alleen van binnen grondig onder handen genomen, maar zij worden ook door middel van een stuk nieuwbouw met elkaar verbonden.

In het nieuwe deel tussen beide gebouwen wordt de receptie ondergebracht. Er wordt naar gestreefd om op 1 mei te beginnen met het werk dat volgens planning begin volgend jaar afgerond moet zijn.

De medewerkers worden gedurende die periode gehuisvest in een nabijgelegen zeer representatieve uit 1912 daterende stadsvilla Bon Air aan de Wagenaarweg 13 met een vloeroppervlak van 475 m2, wit marmer en parket, open haard en een rondlopend balkon.

Het Kabinet van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) hult zich over zowel de renovatie als de tijdelijke verhuizing in stilzwijgen. In reactie op schriftelijk door deze krant gestelde vragen mailt voorlichter Jassir de Windt:

,,Zodra wij een passend antwoord hebben, zullen we met u in contact treden.”

Het is daardoor vooralsnog onduidelijk wat de verbouwing kost, of het werk openbaar is aanbesteed en welk bedrijf het gaat uitvoeren. Evenmin is bekend of er in de landsbegroting een reservering is opgenomen. Dat was niet het geval bij de circa 200.000 gulden verbouwing van de ambtswoning van Wiels die vorig jaar is uitgevoerd.

De kosten van de renovatie van de twee kantoorpanden zullen in de vele honderdduizenden guldens lopen. Alleen al de huur van het tijdelijke onderkomen bedraagt 210.000 gulden per jaar. Het besluit om de twee gebouwen met elkaar te verbinden, duidt er op dat de regering de optie om te verkopen definitief heeft laten vallen. Los liggen de panden immers veel beter in de markt.

Verkoop kwam in 2010 in beeld toen Curaçao vanwege het uiteenvallen van de Antillen aanzienlijk minder ruimte nodig had voor zijn vertegenwoordiging in Den Haag. De afdeling Stadstoezicht van de gemeente Den Haag kon gisteren niet bevestigen of er een vergunning is aangevraagd.

,,Ik kan er geen informatie over vinden”, aldus een woordvoerster.

Bron: Antilliaans Dagblad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *