Curacao.nu | Zesde dode in het verkeer

Persbureau Curacao

Florentina knalde op de auto, de andere scooterrijder wist de auto te ontwijken maar kwam ten val en raakte gewond. Florentina overleed ter plaatse | Extra

Willemstad – Bij een botsing tussen een auto en een scooter is zaterdagnacht de 46-jarige Sharmaine Florentina om het leven gekomen.

Het ongeluk gebeurde op Kaminda George Willems. Daar reden twee scooters samen op richting Ronde Klip. Uit een zijstraat kwam een auto, die geen voorrang verleende.

Florentina knalde op de auto, de andere scooterrijder wist de auto te ontwijken maar kwam ten val en raakte gewond. Florentina overleed ter plaatse. Zij is het zesde dodelijke slachtoffer in het verkeer dit jaar.

Bron: Curacao.nu

7 Reacties op “Curacao.nu | Zesde dode in het verkeer

 1. Het is van de gekke hoeveel idioten er zich in het verkeer begeven.

  Zo wordt de Schottegatweg rond Biesheuvel al weken geteisterd, vaak tussen 5.30 en 6.00 pm, door een kleinere oranje Ford met het kenteken A 3-58.

  Kent iemand deze randdebiel op wielen? Ik wil aangifte tegen hem doen.

 2. Elmer Guanipa

  Gecondoleerd namens Fam Guanipa. Veel sterkte toegewenst aan de fam Florentina.

 3. ericlapas

  Bij scooter denk ik gelijk aan een brommer die max. 50 km/u kan maar volgens mij ging het hier om zware motoren.

  Op zich als iemand kiest om hier een motor aan te schaffen, heeft die persoon al aan de dood gedacht want er rijden zoveel idioten hier rond.

  Hier kan je zelfs in de auto door een stier gespietst worden want een idoot laat haar stier vrij rondlopen.

 4. Tico Martina

  @ BoMesSa, het was niet alleen 1 persoon, er waren meerdere bij betrokken. Dit was trouwens al jaren bezig, maar in 2013 aan het licht gekomen. En de rijbewijzen werden niet alleen aan de Yu di Korsou verkocht, maar veelal aan (illegale) buitenlanders. Wijlen Helmin Wiels heeft hier een hele uitzending aangewend destijds, maar niemand wilde luisteren. Feit blijft dat er op Curacao heel veel levensgevaarlijke figuren rondrijden in een voertuig. Autorijden is meer dan gasgeven. Het vergt kennis van stuurinrichting, kennis van verkeersregels en verkeersinzicht. En niet onbelangrijk anticiperen. En dat ontbreekt aan de meesten hier. Vandaar al de “om onverklaarbare wijze op de verkeerde weghelft terecht gekomen” “Trot a pega” en “geen voorrang verlenen” gevallen op deze rots. Als regering zijnde zou men alle rijbewijzen moeten intrekken, alle autos moeten laten invorderen en een ieder een rijvaardigheid test laten doen. Dan zie je wie het rijbewijs en auto waard is. Kom je er niet doorheen dan is het rijbewijs en auto door de shredder. Ga maar lopen.

 5. @Tico,
  Deze vrouw werkte bij rijbewijskantoor……
  Rijbewijskantoor en kranchi waren ervoor dicht vandaag.

 6. Tico Martina

  Met dank aan de figuren van Bureau Rijbewijzen die, gedreven door hebzucht, zich lieten omkopen om rijbewijzen uit te delen. Dit heeft vele doden, (zwaar) gewonden en materiele schade tot gevolg gehad, maar he wat kan het hun wat schelen. Het grote geld daar gaat het om. Jammer dat we opgescheept zaten en zitten met een slappe hap, want de hoofdpersonen zouden persoonlijk aansprakelijk gesteld moeten worden hiervoor. Dood, letsel en schade door schuld zeg maar. Men zou ook alle rijbewijzen uitgegeven in die bepaalde periode nietig moeten verklaren en alle personen een rijvaardigheid test laten uitvoeren. Dan zijn we er al snel achter wie daadwerkelijk rijlessen heeft gevolgd en wie met een paar briefjes van 100 hebben gewapperd.

 7. Het bericht vertelt ons helaas niet of de twee scooters right hand drive waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *