30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 11:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Stroomstoring Curaçao nog niet verholpen

Persbureau Curacao | Update

Momenteel kan het net langzaam weer opgestart worden. Dit wordt nu getest.

Willemstad – De stroomstoring die vanmorgen rond 9.15 het hele eiland heeft geraakt is nog niet verholpen.

Vanmorgen heeft er een explosie plaats gevonden in een transformatorhuis bij de CRU centrale op het Isla terrein.

- Advertentie -

De brand die op de explosie volgde heeft een kortsluiting veroorzaakt die als een soort dominostenen problemen veroorzaakte waardoor op het hele eiland de stroom uitviel.

In de loop van de middag is de CRU centrale afgesloten van het netwerk en vervolgens zijn de storingsdiensten de problemen op het netwerk gaan verhelpen. Daar is men nog steeds mee bezig.

Momenteel kan het net langzaam weer opgestart worden. Dit wordt nu getest. De verwachting is dat er nog veel storingen zullen moeten worden opgelost voor het gehele net weer werkt. Er zijn extra storingsdiensten aan het werk.

In de loop van de avond zal er wijk voor wijk weer aangesloten worden, te beginnen met het ziekenhuis en het vliegveld.

- Advertisement -

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Onze directeuren zoals nu bij Aqualectra zijn altijd correctief bezig met in dit geval iets te letterlijk “brandjesblussen” van zaken die ze redelijkerwijs hadden kunnen voorkomen als ze wat prudenter, diligenter maar vooral wat intelligenter en pro-actiever zouden “besturen”.

 2. Aqualectra directeur van Naf 1 miljoen is duidelijk niet “in control” van de diverse bedrijfs risico’s waar een Electriciteitsbedrijf als Aqualectra aan onderhevig is of gevolgen van ondervindt.

  Als maar toenemend lekverlies, achterstallig onderhoud water & electra infrastructuur, regelmatige stroomuitval, effectieve beveiliging van cruciale infrastructuur laat duidelijk ook te wensen over getuige dit incident.

  Ben benieuwd wie de directeur dit keer de schuld gaat geven?

 3. “de medewerkers van AquaElectra prijzen dat ze hun best doen om alles weer in orde te krijgen.”
  ok dus op Curacao is tegenwoordig “je best doen” al voldoende om alles in de soep te laten lopen? Tromp, Martina’s, Saleh, Reinald etc, Sluis, Martis doen ook allemaal heel goed hun best!!!

 4. Het is wel heel apart hoe de media met dit probleem omgaat, alle Nederlandstalige media maakt de directie van AquaElectra min of meer belachelijk terwijl de lokale media (zeg maar de neger radio en kranten) de medewerkers van AquaElectra prijzen dat ze hun best doen om alles weer in orde te krijgen.

  Dat is een groot probleem in dit land de lokale media wilt ons negers doen geloven dat wij niets zijn en altijd met minder genoegen moeten nemen. Op deze manier houdt vaak de lokale media waardeloze directeuren (hoorde Chebu Sluis laatst op MAS dat de reden dat hij jaren is tegengewerkt is omdat hij zwart is) en politici in het zadel.

  Niet deze neger, Jonis is een koekenbakker een waardeloze pudding, een nose browser en moet alle schade aan elektrische apparaten als gevolg hiervan vergoeden, niet alleen dat gebruikers moeten ook een korting op hun energie rekening krijgen.

 5. Een tijd geleden ging er geruchten dat een Nederlander (Macamba) als directeur van AquaElectra zou worden aangesteld, toen kwam PS en Kdnt in opstand want het moet een YDK zijn.

  Jonis maakt al jaren een potje van maar de man wordt beloond met een nieuw contract en een salaris om U tegen te zeggen terwijl de man geen kaas heeft gegeten van hoe een energie bedrijf gerund moet worden..

 6. Over 9 maanden hebben we een geboortegolf . De Cru valt uit en het hele eiland zonder stroom geloof er geen biet van zeker niet dat erop de Dokweg 3 functionerende diesel draaien. Het stinkt het stinkt heel erg naar……..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -