32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Rechtbank evalueert gezondheid Eric Garcia

HomeMediaCuracao.nu | Rechtbank evalueert gezondheid Eric Garcia

Persbureau Curacao

De 30e gaat de rechtbank opnieuw kijken naar Garcia’s gezondheid en beslist dan over de voortzetting van zijn gevangenschap | Persbureau Curacao

Willemstad – 30 januari eindigt het huisarrest van Eric Garcia. De voormalige Girobankdirecteur kreeg vier jaar gevangenisstraf, maar die werd omgezet in huisarrest vanwege zijn slechte gezondheid.

Garcia hangt mogelijk nog drie extra jaar celstraf boven zijn hoofd, als hij geen 19 miljoen gulden op tafel kan leggen, die hij verduisterde.

De 30e gaat de rechtbank opnieuw kijken naar Garcia’s gezondheid en beslist dan over de voortzetting van zijn gevangenschap.

Bron: Curacao.nu

7 reacties

 1. @Nico:
  Da’s niet zo moeilijk!! Weet je wat het kost om een advocaat type Martina in de arm te nemen? Pedro kan dat niet kunnen trekken. Het systeem is gewoon verrot!!!!
  Als stront geld zou opbrengen, zou Pedro zonder anus zijn geboren…..

 2. Rechtbank evalueert gezondheid v/d meester fraudeur oplichter Eric Garcia.Klasse justitie ten top.Zo’n behandeling zou Pedro di Kanga nooit krijgen.Heb allang mijn vertrouwen in de OM verloren.Deze hufter heb vele gezinnen hun leven verwoest.Naar Bonfuturo die rat en zo snel mogelijk.In USA met de jurie geen OM zou hij en kornuiten een gepaste straf krijgen.

 3. Werkt altijd. Als oorlogsmidadiger, moordenaar of politici of foute bankier. Vluchten totdat je oud bent of net zo lang tegen elk proces ingaan en steeds in beroep totdat je oud bent en dan mag je thuis je straf uitzitten

 4. Anti fraude en corruptie wet.
  Doel van de wet corruptie en fraude bestrijden door afschrikking en het verminderen van de lasten die fraudeurs bij veroordeling veroorzaken bij de burgers.
  Een corrupte of fauderend ambtenaar of bestuurder die op niet legale wijze geld of goederen heeft ondvangen uit hoofde van zijn positie wordt gestraft met het betalen van 200% van het aannemelijk gemaakte bedrag, dit bedrag kan verhaald worden uit de banktegoeden roerend en onroerende zaken in bezit van de bestuurder en zijn familie en bekende, enzij deze duidelijk hebben kunnen aantonen dat geen van hun bezittingen verkregen is door de veroordeelde.
  Er wordt geen gevangenis straf meer gegeven en door het wegnemen van vermogen zal de fraudeur veranderen in een sociale paria zonder geld en mogelijkheden. Ik denk dat dit afschrik wekkend genoeg is en een kans bied op restituties en de kosten voor de samenleving minimalizeerd.

 5. Als dit de straf is voor de graaiers, waarom zouden de burgers dan een belasting/kosten verhoging moetten accepteren? Veroordeelde graaiers moeten gestript worden van al hun bezittingen inclusief die van hun vrouw en kinderen/ kindskinderen. Dat hebben ze ook bij hun slachtoffers gedaan.

 6. Terug naar Bon Futuro, met deze schaamteloze crimineel.

  Huisarrest in zijn luxe penthouse (waarom is dat nog niet in beslag genomen?!) is geen straf. Als dat een straf was, zou Tilly Pikerie ook straf hebben, en wel levenslang.

  Terug naar Bon Futuro, en laat hem zijn toyboy Stephen Capella en rubber stamp Neysa Isenia meenemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties