Curacao.nu | Raffinaderij gaat voorlopig door op oude voet met milieu

Persbureau Curacao

Opvallend is dat de vergunning vier weken in te zien is om bezwaar te maken, maar dat de overheid dat nu pas meldt. Effectief is er nog maar twee weken tijd om actie te ondernemen, zegt Stichting Schoon Milieu op Curaçao, SMOC | Persbureau Curacao

Willemstad – De raffinaderij gaat voorlopig door op de oude voet voor wat betreft de ruime milieunormen. Er is wel een nieuwe hindervergunning opgesteld voor de RdK, die geldt voor vijf jaar.

Opvallend is dat de vergunning vier weken in te zien is om bezwaar te maken, maar dat de overheid dat nu pas meldt. Effectief is er nog maar twee weken tijd om actie te ondernemen, zegt Stichting Schoon Milieu op Curaçao, SMOC.

Zij eisen een onmiddellijk verbod op asfalt als brandstof voor de installatie van Isla en de BOO-centrale.

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | Raffinaderij gaat voorlopig door op oude voet met milieu

  1. Lang leven de openbaarheid / transparantie van bestuur. Er worden belangrijke economische en milieu deals gemaakt die geheim zijn. Het belangrijkste stuk wetgeving van het jaar (de belastingwet herziening) is een hamerstuk. Er is onduidelijkheid in de financiële toestand van overheids nv’s waar veel gemeenschappelijke kapitaal zit. Er is onduidelijkheid over het kapitaal dat burgers (hadden?) bij die nv’s in de vorm van spaar geld en verzekerings polissen. Maar we hebben wel geld (nog onduidelijk hoeveel, volgens berichten minimaal 2 miljoen euro) om shirt sponsor van ajax te worden. Het is net een deel uit lof der zotheid.

  2. En al die Human Rights Watch groepjes en Amnesty horen we niet!

  3. Wat kan je anders verwachten in een totaal verrot land geleid (beter gelijd) door al decennia verrotte bewindsvoerders verblind door poen en corruptie.

  4. Gaat die kanker fabriek Isla weer open?gewoon alsof er geen beschikking v/d rechter is om de boete bij overtreding direct invorderen ten gunste van de inwoners die diverse rechtzaken tegen de Isla hebben gevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *