28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 05:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Premier Rhuggenaath; “we zijn allemaal moe van het virus”

Persbureau Curacao

Rhuggenaath hoopt dat hij binnenkort weer kan versoepelen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Premier Eugene Rhuggenaath heeft vandaag tijdens een persconferentie aangegeven dankbaar te zijn met de medewerking van de bevolking van Curaçao.

Het merendeel van de bevolking houdt zich aan de geldende regels van social distance . Rhuggenaath uit de hoop dat hij binnenkort weer kan gaan versoepelen.

- Advertentie -

“We zijn allemaal moe van COVID, maar helaas moeten we er mee leren leven want het virus zal voorlopig nog blijven; COVID tei pa keda.

Voorlopig moeten we ons aan de maatregelen houden om het virus de kop in te drukken. Zolang er geen vaccin is zal dit moeten. Afstand houden en hygiëne in acht nemen is van groot belang” zo zei de premier.

“Helaas zijn er ook mensen die dit niet begrijpen. Er worden mensen ziek en er overlijden mensen zoals we in andere landen zien. Er zijn mensen die denken dat het virus hen niet zal besmetten,dit gedrag brengt de gezondheid van mensen in gevaar.”

Volgens de premier is er nog altijd een simpel doel: stabiliseren en balanseren in de strijd tegen het coronavirus. Daarbij wordt de capaciteit van de medische zorg in de gaten gehouden, net als het onderwijs en de economie.

- Advertisement -

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Alleen door meer testen komt men erachter hoeveel mensen er besmet zijn, dus lijkt mij een goed plan om dat te blijven doen, op die wijze kan men erachter komen hoe, waar wat er gedaan moet worden om de zaak onder controle te krijgen me dunkt?

  Het is makkelijk om kritiek te uiten op de Min-Pres, maar hij heeft Covid-19 niet bedacht, hij is ook afhankelijk van wat de experts hem adviseren en daarop kan hij /regering actie ondernemen.
  Ga der maar voor staan als bestuurder om in deze moeilijke tijden de juiste beslissingen te moeten nemen terwijl velen ipv je te steunen je in alle windrichtingen afvallen!!

  Geen wonder dat de Min-Pres er niet vrolijker van gaat kijken U wel?

 2. @ riminder
  “Meer testen is geen garantie voor minder besmettingen. ”
  Natuurlijk niet maar meer testen maakt meer duidelijk en zijn maatregelen af te stemmen.
  Het in de blind maatregelen nemen is als een geblinddoekte schiet wedstrijd als je maar genoeg schiet heb je best kans dat je het doel raakt, je hebt alleen een kapitaal aan kogels kwijt. Testen is geen doel het bepaald de maatregelen zo dat er het minste bijkomende schade ontstaat.

 3. Ach, het mannetje van de extreme salarisverhoging in crisistijd is moe van het virus. Als bevolking zijn we eerder moe van zijn zelfverrijking.

 4. @Dislect

  Meer testen is geen garantie voor minder besmettingen. Aruba heeft van meet af aan talloze mensen getest, als doel op zich…..Zie het dramatisch resultaat…

  In essentie draait het op de eerste plaats om ons eigen gedrag…

  Testen zonder verdere maatregelen die de overheid m.n. contact & tracing etc. en de maatregelen die wij zelf kunnen nemen zoals afstandhouden, grote groepen mijden…

  Het gaat om het beheersbaar houden van Covid-19 en de grenzen open kunnen houden…..

  Wij kunnen moeilijk weer in ‘lock down’ gaan. Sterven van de honger is geen optie.

 5. Duh, als je eerst het hele eiland voor buiten en voor binnen 8 weken sluit zonder testen en de maatregelen baseert op ongefundeerde “aannames” en dan maanden later alsnog wordt geconfronteerd wordt met het virus. Wat allemaal voorspelbaar was. Wat kan je dan anders als zeggen dat je er helemaal klaar mee bent.
  Je zou kunnen zeggen; sorry mensen, het eiland voor verkeer van buiten was een goede zet maar de overige maatregelen destijds genomen zouden nu eigenlijk eerder op zijn plaats zijn.
  Corona we zijn er nog niet klaar mee

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -