28 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 20:24

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Ouders Imani mogen naam alsnog toevoegen op overlijdensakte

Curacao.nu | Ouders Imani mogen naam alsnog toevoegen op overlijdensakte

Met vonnis | Persbureau Curacao

De ouders van Imani waren eerder al een petitie gestart

Willemstad – Het Gerecht in eerste aanleg heeft het verzoek van de ouders van de levenloos geboren baby Imani toegewezen.

Die wilden dat de voornaam van hun levenloos geboren dochtertje werd toegevoegd aan de opgestelde akte levenloos geboren kind. Zo hoeft ze niet langer als ‘Levenloos T.’ in het register te staan.

“Wij willen dat levenloos geboren kindjes op Curaçao ook worden erkend en dat wij deze kindjes een naam kunnen geven die officieel geregistreerd staat in de administratieve systemen van Kranshi en de overheid van Curaçao”, zo legden de ouders eerder uit.

In Nederland kunnen kinderen die levenloos geboren worden, wel worden opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). Ouders kunnen hiervoor een verzoek indienen bij de gemeente. Wanneer het kindje geboren werd, maakt niet uit. Voor alle levenloos geboren kinderen is het mogelijk. Het mag bijvoorbeeld ook al 30 jaar geleden zijn.

Maar op Curaçao maakte men bij Kranshi een onderscheid tussen, voor en na 24 weken. De ouders van Imani willen dit niet meer: “Na 24 weken krijgt het levenloos geboren kind wel een officiële naam, maar voor 24 weken niet. De vader kan het kind ook niet eens erkennen.”

Dat is voor de ouders van Imani nu verleden tijd. In het Burgerlijk Wetboek zijn bepalingen opgenomen die betrekking hebben op de registratie in de registers van de burgerlijke stand. Aanvulling van een register van de burgerlijke stand met een daarin ontbrekende akte of latere vermelding, die onvolledig is of een misslag bevat kan op verzoek van belanghebbenden worden gelast door de rechter in eerste aanleg.

Erkenning door vader

Het verzoek om de achternaam van de vader toe te voegen is afgewezen. De ouders van Imani waren op het moment van geboorte niet gehuwd en de vader had het (ongeboren) kind niet erkend. Daardoor draagt Imani op grond van artikel 1:5f van het Burgerlijk Wetboek de geslachtsnaam van haar moeder.

Lees hier het vonnis uitgesproken op 5 maart 2020

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

2020 03 05 – VONNIS Baby Imani T. en v.W. – Kranshi (Imani) by Knipselkrant Curacao on Scribd

3 reacties

  1. Wim, zo levenloos is etre m rojer kdnt niet, wilde pueblo korsou aanzetten tot idem 1969 , had meteen achter de tralies gemoeten. Verder doet hij niks goeds, ja gokken van belastinggeld van zijn oerdomme kiezers.

  2. Wat ik mij gelijk vraag, is dit geen overbodige administratie? Soms moeten we ook even buiten de grens kijken. Zo zag ik een documentaire over hulpverleners in Afrika waarbij een moeder haar vroeg gestorven kind in een tas mee naar huis neemt. Toen dacht ik gelijk hoe meer we hebben hoe meer we willen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties