Curacao.nu | Ook op Curaçao gaat geprotesteerd worden tegen Zwarte Piet

Persbureau Curacao

Naar verluidt werkt de actiegroep samen met Jeanne Henriquez (links), die in 2015 al eens demonstreerde op het Brionplein | Persbureau Curacao

Willemstad – Kick Out Zwarte Piet gaat ook op Curaçao demonstreren tijdens de komende sinterklaasintocht. De actiegroep zegt dat te doen omdat er op Curaçao maar niets verandert.

Ook in Nederland gaat de groep demonstreren in zeker elf steden. Naar verluidt werkt de actiegroep samen met Jeanne Henriquez, die in 2015 al eens demonstreerde op het Brionplein.

Bron: Curacao.nu

7 Reacties op “Curacao.nu | Ook op Curaçao gaat geprotesteerd worden tegen Zwarte Piet

 1. Trots op Curaçao

  Duidelijk een geval van geschiedenis vervalsing.

 2. De Rechtsstaat

  Hoi “BEE-ESS”, zullen wij niet gewoon de slavernij tot een vak op school verheven, bijvoorbeeld van groep 3 t/m 8?

  En om jou tegemoet te komen daarna homofilie, sorry homoacceptatie, de eerste twee jaren van het voortgezet onderwijs!

 3. De oorsprong van het sinterklaasfeest komt voort uit het feest van Odin of ook wel Wodan zoals hij in oa Noorwegen genoemd werd.
  Odin had een schimmel met 8 poten genaamd Sleipnir, deze kon over de wolken en daken lopen.
  Odin droeg altijd een speer (staf) en een puntmuts, de helft van alle gevallen strijders werd aan hem toebedeeld en waren zijn knechten in de vorm van zwarte schimmen.
  Op 25 december reed Odin geholpen door zijn zwarte schimmen over de daken en liet een ketel zoete brij neer door de schoorstenen, een tractatie voor de kinderen.
  Stoute kinderen werden in een zak gestopt en in het bos met een takkenbos afgeranseld.
  In de noordelijke landen verfden mannen hun bovenlichaam zwart om voor het dodenleger door te kunnen gaan.
  Het feest vond plaats op 25 december zoals in Hindelopen nog steeds gebeurt en ook Santaclaus in America is hiervan afkomstig.
  Natuurlijk moest de katholieke kerk dit soort feesten in meer bijbelse banen lijden en vandaar dat we nu te maken hebben met de gekerstende versie en een katholieke heilige en zijn zwarte knechten.
  Beste YDK, maak je dus geen zorgen, laat deze groeperingen die niet gehinderd worden door de minste kennis, onze tradities niet verpesten door dit soort door Soros gefinancierde eikels.
  En heb begrip voor de blokkeerfriezen die gewoon aan hun eeuwenoude tradities hechten

 4. Kent ericlapas mevr. Henriquez? Weet ericlapas van het werk van mevr. Henriquez, haar betekenis in deze maatschappij en ook in Nederland tijdens haar studietijd? Dat de term “neger” thans haar wordt toegekend houdt in dat ericlapas mevr. Henriquez wilt denigreren. Denigreren is waar de term “neger” – en niet het woord, commentpolis! – voor bedoeld is. De ander als minderwaardig te doen overkomen. Meestal wanneer een groep mensen anderen denigreert is het omdat zijzelf het niet waard zijn om als medemens met respect benaderd te worden. Zo ook ericlapas en alle anderen die vaker zich denigrerend uiten omtrent mensen die ze niet eens kennen, niet durven om ze te leren kennen.

 5. Laat ze lekker in NL blijven met dat gezeik

 6. Jeanne Henriquez bemoeit zich ook met vrouwen mishandeling, zag haar laatst ook in de media over de vrouw die door haar partner is vermoord.

  Volgens mij zijn mensen als Jeanne Henriquez geen echte negers, een neger zou zich nooit beledigd voelen door zoiets als zwartepiet.

  Ik kan mij nog mij studententijd herinneren, elke keer dat ze ons bij een disco weigeren, haalden wij nog hogere cijfers bij de volgende tentamens.

 7. Kickout dit groepje uit Curacao!

  Zegt genoeg dat MFK, PS en KdnT figuren tegen dit feest zijn! Is nooit een probleem hier geweest!

  Weg met jullie racisme en facisme!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *