32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Noodmaatregelen voor opvangen gevolgen Corona-virus

HomeMediaCuracao.nu | Noodmaatregelen voor opvangen gevolgen Corona-virus

Persbureau Curacao

Interim-president José Jardim, Giselle McWilliam (Economie) en Hensley Koeiman (Sociale Zaken) | Persbureau Curacao

Onderstaand beslisdocument omvat een voorstel met concreet pakket maatregelen ter behoud van banen, inkomen en levensvatbaarheid van bedrijven, particulieren en zelfstandige ondernemers op Curaçao.

Hiermee wordt ten doel gesteld de verwachte negatieve sociaaleconomische en financiële effecten die in het verlengde liggen van de door de overheid afgekondigde maatregelen als gevolg van de intrede van het besmettelijke corona-virus, COVID-19, op de lokale economie en financieel en sociaal vlak zoveel mogelijk te op te vangen.

Het betreft een solidariteitspakket oftewel noodpakket steunmaatregelen dat gericht is op het instaat stellen van families, bedrijven, particulieren en zelfstandige ondernemers om deze moeilijke periode te overbruggen; het behoud van banen en ondersteuning bij ogenblikkelijke problemen die families, bedrijven, particulieren en zelfstandige ondernemers (gaan) doormaken.

Onderhavig beslisdocument is op basis van gezamenlijke inspanning van de ministers van Economische Ontwikkeling, Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en Financiën en dient ter ondersteuning van de bestuurlijke besluitvorming.

Het gaat hier om een conceptversie. De tabellen op deze pagina zijn definitief.

solidariteitspakket oftewel noodpakket steunmaatregelen
solidariteitspakket oftewel noodpakket steunmaatregelen
solidariteitspakket oftewel noodpakket steunmaatregelen
solidariteitspakket oftewel noodpakket steunmaatregelen

Bron: Curacao.nu

5 reacties

 1. Met deze maatregelen is er weer een parallel met Suriname. Su nog voor er een druppel olie uit de grond is moet er, via obligaties, geld opgehaald en uitgegeven worden. Cu nog voor er een concrete toezegging uit Den Haag gekomen is moeten er cadeautjes worden gegeven.

 2. Wat is het plan met betrekking op corona voor het eiland? Wat is de, redelijke termijn?
  Wat is het plan als Curaçao klaar is met corona en de rest van de wereld nog niet?
  Hoelang, naar verwachting, gaat het duren voordat de touristen terug zouden kunnen komen, en op wat voor voorwaarden/restricties?
  Wat voor activiteiten/plannen gaan er gemaakt worden om de afhankelijkheid van de noodhulp te verminderen?

 3. Het niet vermelden van maatregelen om in te grijpen in eigen huis (omdat dat ook niet in de planning ligt?) Is tekenend voor het bestuur. Het is eigenlijk niet veel meer als kleine cadeaus uitdelen, op de kosten van Nederland, aan het electoraat. Bedrijven die getroffen zijn hoeven geen belasting te betalen. Dat is mooi maar geen omzet is er ook niets te belasten. Kleine ondernemers in de touristen sector gaan dit niet overleven en de mensen blijven zonder werk en inkomen. Geen inkomsten is geen uitgaven en de economie stagneert. Ik zie, ook hierin geen structuur. Meer van we doen maar een dotje ieder voor zich en God voor ons alle

 4. Dit moet een grote teleurstelling voor het bedrijfsleven en werknemers zijn, het zet allemaal geen zode aan de dijk. Onze knuffel epidemioloog had het vandaag plotseling over 6 gevallen dus voorlopig zijn we niet van af.

  De vraag is waar blijft het parlement? Die hebben alle 21, jaren zich vol zitten vreten en nu puntje bij paaltje komt zijn ze nergens te bekennen. Als we deze ellende overleven moeten we beginnen om het aantal parlementariers naar 13 terug te brengen en het aantal ministers naar 5 of 6.

  Het is schandalig dat Koeiman zelf in deze tijd nog over waardeloze projecten heeft waar alleen een kleine groep vrienden van profiteert.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties