Curacao.nu | Militair opnieuw aangehouden

Persbureau Curacao

Defensie hanteert een zogenaamd zero-tolerance-beleid als het gaat om drugs

De militair die in de nacht van vier op vijf december bij Mambo werd aangehouden voor drugs is opnieuw gearresteerd door de Marechaussee. Dat bevestigt perswoordvoerder Guillano Schoop van het Openbaar Ministerie.

De man stond op het punt uitgezet te worden naar Nederland, maar zit nu vast in Barber.

Na onderzoek van zijn telefoon, denkt het Openbaar Ministerie dat de militair meer strafbare feiten heeft gepleegd. Zo wordt hij verdacht ook voor collega-militairen cocaïne te hebben gekocht en verhandeld. Meer aanhoudingen op de marinebases worden daarom niet uitgesloten.

De twee collega’s die afgelopen week met de militair werden aangehouden op Mambo zijn vrijgelaten, maar blijven wel verdachte in deze zaak. Alle drie zouden zich verzet hebben bij hun arrestaties en klappen hebben uitgedeeld.

Defensie hanteert een zogenaamd zero-tolerance-beleid als het gaat om drugs. Zij worden in de regel oneervol ontslagen uit het leger.

Bron: Curacao.nu

5 Reacties op “Curacao.nu | Militair opnieuw aangehouden

  1. @opmerker. Juist betreffende militair. Ook juist dat voor defensie niet uitmaakt welke rang. Ik ben gewoon nieuwsgierig.

  2. “John: Er wordt vermeld “een militair! Er blijkt nergens uit dat het een marine man is! Het kan ook een Landmachter, kustwachter,marinier of zelfs een Antmiller zijn!
    Bij deze onderdelen van de defensie ligt verkeerde aanduiding van de benaming nogal gevoelig.
    Een rang vermelden is niet opportuun, dat maakt voor defensie niet uit, alleen het gepleegde feit is belangrijk. Een ieder die zich bezondigd aan drugsgebruik of handel daarin vliegt de laan uit.

  3. Zouden we nu ook moeten reageren met comments als: ….”Bij de politie op Curaçao doen ze het ook”……@bo mes sata ken

  4. Meteen terugsturen, ticket zelf laten betalen ipv de gemeenschap, ongeacht zijn rang!

  5. Jammer dat er niet verteld wordt welke rang deze marine man heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *