Curacao.nu | Drastische daling hotelbezetting

Persbureau Curacao

Chata zegt dat als de grenzen niet snel opengaan, de financiële crisis groter zal worden dan de huidige gezondheidscrisis | Persbureau Curacao

Willemstad – Het zal niet verbazen, maar de hotelbezetting is vorige maand met ruim 54 procent gedaald, vergeleken met een maand ervoor. Dat maakt hospitality vereniging Chata bekend.

Twee op de drie kamers stond leeg. Gemiddeld steeg de prijs van een kamer met 7 procent tot 188 dollar per nacht. De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van tien hotels met samen 2.500 kamers.

Chata zegt dat als de grenzen niet snel opengaan, de financiële crisis groter zal worden dan de huidige gezondheidscrisis.

Bron: Curacao.nu

6 Reacties op “Curacao.nu | Drastische daling hotelbezetting

 1. Curacao revisited

  @william: mooi prater mercera is exemplarisch voor Curacao. Nog nooit iets gepresteerd en al op jonge leeftijd praatjes. Ga eerst eens in het buitenland een paar jaar werken zodat je begrijpt hoe toeristen denken, voordat je op Curacao gaat preken hoe het moet

 2. ericlapas

  “De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van tien hotels met samen 2.500 kamers.”

  Dat is dus gemiddeld 250 kamers per hotel, laten we zeggen normaal een bezetting van 60% het hele jaar door = 150 gasten * 188 gulden * 365 dagen = 10,293,000.

  Dat is meer dan 10 miljoen omzet voor maar één hotel waarbij de overheid waarschijnlijk alle promotionele activiteiten heeft betaald en waarover heel weinig of geen belasting en zeer waarschijnlijk geen AquaElectra rekening is betaald. Het wordt tijd dat ook hotels in de na-corona tijdperk hun eigen broek hoog houden.

 3. Er is altijd vraag naar kamers die je per uur kan huren.

 4. Intelligente mensen bij de CHATA om dit te concluderen! ‘Mercera:zegt dat als de grenzen nu niet snel opengaan, etc etc’
  Het zou onverantwoord zijn de grenzen hoppa helemaal open te gooien vooral wT NA betreft waar mensen als bosjes neervallen.
  Zolang er nog veel doden in GB, Spanje etc te betreuren zijn zou het uitermate onverstandig zijn!

 5. Zal ook vooral de kamerprijzen verhogen. Zal zeker toeristen lokken.

 6. En dan zit George Ramboloodin, die wekelijks met een weer andere byside een lokaal hotel indook, ook nog ruim 20 jaar vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *