Curacao.nu | Curaçao, Aruba en Sint Maarten geloven nog in akkoord

Persbureau Curacao

Groot obstakel is het op te richten instituut dat het geld gaat besteden. Dat zou de autonomie aantasten | ANP

Den Haag – Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben er nog vertrouwen in alsnog een akkoord met Nederland te kunnen sluiten over een nieuwe coronalening. Vrijdag lukte dat niet.

Knops heeft gezegd de komende weken met de verschillende eilanden verder te willen praten. Groot obstakel is het op te richten instituut dat het geld gaat besteden. Dat zou de autonomie aantasten.

Bron: Curacao.nu

8 Reacties op “Curacao.nu | Curaçao, Aruba en Sint Maarten geloven nog in akkoord

 1. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 2. Ach ja, ze geloven ook dat de haan een ei legt.

 3. Curacao revisited

  misschien een idee om alcala walle een paar keer naar den haag te laten vliegen om te helpen bij de onderhandelingen? Kan zij meteen haar kinderen nog een keer bezoeken

 4. “. Groot obstakel is het op te richten instituut dat het geld gaat besteden. Dat zou de autonomie aantasten.”

  En zolang ze dit uitdragen komt er geen deal. Het beleid van decennia, waarbij baantjes werden vergeven, en samen met de vakbonden een onwerkbare arbeidsmarkt is ontstaan, het direct of indirect leeghalen van staatskas en andere fondsen onder staatsbeheer en het niet handhaven van regels (inclusief belastingen) heeft er voor gezorgd dat de autonomie te grabbel is gegooid. De instellingen van een instituut dat los van de “gekozen” partijen staat zou wel eens het instrument kunnen worden dat de autonomie zou kunnen herstellen.

 5. Kunnen wij, met onze Nederlandae nationatliteit, niet in aanmerking komen voor een lening bij de Europese Unie? Ik las dat EU-landen bereid zijn om een aantal Europese landen onder het mom van humanitaire steun te financieren met een lening zonder voorwaarden. Misschien kunnen wij ook iets dergelijks doen? Zo niet, dan ben ik bang dat wij autonomie moeten loslaten, zodat wij de kwetsbaren van onze samenleving kunnen helpen

 6. Tja, en waarom lukte het niet ? Omdat er voor deze drie onvoldoende te graaien viel. Zode van de last minute business class vliegtickets, daar hadden tientallen voedselpakketten van kunnen worden gekocht. Gelukkig heeft Rutte voet bij stuk gehouden.

 7. Abraham Mossel

  De drie GRAAI, M P’s van de eilanden vinden dat als zij geld kunnen lenen zonder rente te hoeven te betalen, hun autonomie word aan getast !?. Ik zou zeggen ga dan maar een bank 10% of ander Land 12 % geld lenen, waar je over dertig jaar nog aan het afbetalen bent slimmeriken, maar dat is ook de bedoeling Mossel dan kunnen wij als regering en familie en aanverwanten onze en hun zakken blijven vullen.

 8. Rachel moes

  Het zou hun portemonee aantasten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *