28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 12:36

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | CMC is bij met medisch materiaal

Curacao.nu | CMC is bij met medisch materiaal

Persbureau Curacao

Mede dankzij het ontvangen materiaal, kan het operatieprogramma nu opschalen en op deze manier kunnen patiënten weer aangenomen worden voor operatieve ingrepen.

Afgelopen week heeft Curacao Medical Center de benodigde materialen voor operaties ontvangen van een leverancier uit de Verenigde Staten. Daarmee kan het operatieprogramma weer gestart worden voor patiënten die nog geopereerd moeten worden.

Het ziekenhuis beroept zich op de wereldwijde schaarste van producten, die specifiek ter bescherming dienen tijdens operaties. Hierdoor kon CMC alleen acute en essentiële operaties uitvoeren.

Mede dankzij het ontvangen materiaal, kan het operatieprogramma nu opschalen en op deze manier kunnen patiënten weer aangenomen worden voor operatieve ingrepen.

Er is ook een samenwerkingsverband aangegaan met de leverancier, zodat het ziekenhuis op een gestructureerde manier, wekelijks materiaal kan blijven ontvangen. Hierdoor is er garantie op voldoende materiaal in huis en op voorraad voor de benodigde operaties.

Het ziekenhuis verwacht dat binnen twee weken alle zes operatiekamers weer in gebruik worden genomen. Daarmee kan de achterstand en de wachtlijst – waar het CMC vanaf begin mee aan de slag moest – worden weggewerkt.

Redenen van het ontstaan van een wachtlijst is de transitie vanuit het oude Sehos. Vlak na opening haf het CMC te kampen met grote problemen op het Laboratorium en problemen met de ICT en patiëntenregistratie. Er was een tekort aan OK-personeel in januari en februari van dit jaar.

Daarboven op kwamen de voorzorgmaatregelen vanwege de wereldwijde epidemie van Covid-19.

Bron: Curacao.nu

8 reacties

  1. Ach ja, als Gilbert Martina geen “miljoenen salaris” mag verdienen is hij heel veel tijd kwijt met manieren om zijn inkomsten aan te vullen en dan kan er weleens iets vergeten worden.

  2. Een peperduut nieuw gebouw, maar wel gevuld met dezelfde incompetente mensen. Maw, is er wat veranderd dan??

  3. Gewoon 6 maanden te laat!!!! November was opening van het gebouw maar feitelijk niet van een ziekenhuis! Ter tijd was wereldwijd geen schaarste!! Totale onkunde! De directie van een ziekenhuis hoort in de handen van artsen te zijn en niet van amateurs! Er zijn mensen die ter tijd voor een operatie naar het buitenland moesten vliegen!!

  4. Goede planning! We doen er 3 jaar over om een ziekenhuis te bouwen maar vergeten ook in deze periode om materialen te bestellen.
    Zo gaat dat op Curaçao. Gewoon even wachten tot dat het op is en dan….Oh ja we moeten dat nog even bestellen. Met de gedachte dat het binnen enkele dagen geleverd wordt. Het argument “Het ziekenhuis beroept zich op de wereldwijde schaarste van producten, die specifiek ter bescherming dienen tijdens operaties. Hierdoor kon CMC alleen acute en essentiële operaties uitvoeren.” is de grootste onzin. Het zal wel aan de slechte financiële situatie liggen. Hopelijk zal men nu niet meer hoeven te betalen dan vorig jaar.
    Misschien moet in het CMC ook eens een bezem door de top.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties