27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 21:07

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | CMC is bij met medisch materiaal

Persbureau Curacao

Mede dankzij het ontvangen materiaal, kan het operatieprogramma nu opschalen en op deze manier kunnen patiënten weer aangenomen worden voor operatieve ingrepen.

Afgelopen week heeft Curacao Medical Center de benodigde materialen voor operaties ontvangen van een leverancier uit de Verenigde Staten. Daarmee kan het operatieprogramma weer gestart worden voor patiënten die nog geopereerd moeten worden.

Het ziekenhuis beroept zich op de wereldwijde schaarste van producten, die specifiek ter bescherming dienen tijdens operaties. Hierdoor kon CMC alleen acute en essentiële operaties uitvoeren.

Mede dankzij het ontvangen materiaal, kan het operatieprogramma nu opschalen en op deze manier kunnen patiënten weer aangenomen worden voor operatieve ingrepen.

- Advertentie -

Er is ook een samenwerkingsverband aangegaan met de leverancier, zodat het ziekenhuis op een gestructureerde manier, wekelijks materiaal kan blijven ontvangen. Hierdoor is er garantie op voldoende materiaal in huis en op voorraad voor de benodigde operaties.

Het ziekenhuis verwacht dat binnen twee weken alle zes operatiekamers weer in gebruik worden genomen. Daarmee kan de achterstand en de wachtlijst – waar het CMC vanaf begin mee aan de slag moest – worden weggewerkt.

Redenen van het ontstaan van een wachtlijst is de transitie vanuit het oude Sehos. Vlak na opening haf het CMC te kampen met grote problemen op het Laboratorium en problemen met de ICT en patiëntenregistratie. Er was een tekort aan OK-personeel in januari en februari van dit jaar.

Daarboven op kwamen de voorzorgmaatregelen vanwege de wereldwijde epidemie van Covid-19.

- Advertisement -

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

  1. Ach ja, als Gilbert Martina geen “miljoenen salaris” mag verdienen is hij heel veel tijd kwijt met manieren om zijn inkomsten aan te vullen en dan kan er weleens iets vergeten worden.

  2. Een peperduut nieuw gebouw, maar wel gevuld met dezelfde incompetente mensen. Maw, is er wat veranderd dan??

  3. Gewoon 6 maanden te laat!!!! November was opening van het gebouw maar feitelijk niet van een ziekenhuis! Ter tijd was wereldwijd geen schaarste!! Totale onkunde! De directie van een ziekenhuis hoort in de handen van artsen te zijn en niet van amateurs! Er zijn mensen die ter tijd voor een operatie naar het buitenland moesten vliegen!!

  4. Goede planning! We doen er 3 jaar over om een ziekenhuis te bouwen maar vergeten ook in deze periode om materialen te bestellen.
    Zo gaat dat op Curaçao. Gewoon even wachten tot dat het op is en dan….Oh ja we moeten dat nog even bestellen. Met de gedachte dat het binnen enkele dagen geleverd wordt. Het argument “Het ziekenhuis beroept zich op de wereldwijde schaarste van producten, die specifiek ter bescherming dienen tijdens operaties. Hierdoor kon CMC alleen acute en essentiële operaties uitvoeren.” is de grootste onzin. Het zal wel aan de slechte financiële situatie liggen. Hopelijk zal men nu niet meer hoeven te betalen dan vorig jaar.
    Misschien moet in het CMC ook eens een bezem door de top.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -