Curacao.nu | Avondklok per direct op Curaçao

Persbureau Curacao

‘Maar we zijn er nog niet’ | Antilliaans Dagblad

Curacao kent vanaf vanavond 9 uur een avondklok. Mensen mogen van dan tot tot zes uur ‘s ochtends niet meer op straat zijn. Dat maakte premier Rhuggenaath vandaag bekend op de dagelijkse corona briefing.

Reden is om te voorkomen dat er lokale corona-besmettingen van mens tot mens plaatsvinden. Alle corona-cases op Curaçao komen tot nu toe uit het buitenland. De teller staat inmiddels op negen. De laatste patient is in isolatie opgenomen in het ziekenhuis.

Een uitzondering op de avondklok is er voor (medische) noodgevallen, mensen die naar hun werk moeten en bijvoorbeeld beveiligingsbedrijven.

Alle winkels moeten vanaf vandaag om zes uur ‘s avonds de deuren sluiten. Alleen supermarkten, toko’s, botica’s, pompstations, restaurants en hardware stores mogen een uurtje langer open blijven: tot zeven uur. Dat betekent dat vanaf nu ook alle restaurants en truk’i-pans om zeven uur dicht moeten zijn.

Ook huisfeestjes en het uitnodigen van vrienden is vanaf nu niet meer toegestaan. Een uitzondering is er voor bijvoorbeeld familieleden die anderen komen verzorgen.

Na maandag 30 maart zijn er geen inkomende passagiers meer welkom op Hato, ook geen ingezetenen van Curaçao. Een uitzondering is er voor medisch personeel en voor mensen met speciale toestemming. Het eiland verlaten kan wel gewoon.

Bron: Curacao.nu

29 Reacties op “Curacao.nu | Avondklok per direct op Curaçao

 1. Dus de regering kan wel streng optreden en snel wetgeving smeden als het moet.
  Goed om te weten, kunnen ze ook zulke wetgeving smeden voor het terugdrasien van oneerlijk geplaatste en vooral overbetaalde dysfunctionele ambtenaren en staats nv directeuren?

  Boetes van deze orde van grootte zouden ze moeten opleggen voor elke cup , blik of fles die uit een auto geslingerd wordt of op een strand of plein wordt achtergelaten, of het equivalent betalen in de vorm van een taakstraf = bedrag betalen met opruim en schoonmaak uren.

  Weet niet of het opleggen van zulke pittige boetes in een siuatie waar tienduizenden geen inkomen meer hebben, vruchtbaar zal zijn. Werkt als een vonk op een buskruidvat, perfecte katalysator voor rellen en plunderingen in supermarkets en tokos.

 2. John Bash, troost je, jij en Joep hebben de steun van de Pyongyang Commentpolis die andersluidende meningen met haastige spoed verwijdert.

  Daarmee het niveau van dit in beginsel mooie forum nivellerend tot het niveau van het MFK partijblad of het lokale sufferdje.

 3. @Bert. Je bent vervelend. En ik bedoel vervelende mensen en dump ik op het terrein van de shut.
  Ik weet dat ik me niet zelf aan het statuut houdt, door persoonlijk te worden. Maar ik begin ontzettend boos te worden op dit soort figuren die zo verschrikkelijk hardleers zijn.

 4. @Bert. Gaap, Gaaap, Gaaaap.
  Mocht er ooit 1 of meerdere van bepaalde figuren op de ic terechtkomen, zal ik de 1e zijn om ze er weg te halen, om plaats te maken voor een ander.

 5. Correctie LaStiwz

 6. Keurige link naar min bescikk in NL dank LaSwitz. Eea doorgeslikt vlgs mij klopt tekst artikel 6 avond niet geheel. Maar duidelijke zaak verder. Hoop dat het gaat werken.

 7. Joep zegt: ‘Is het nu echt zo moeilijk om je eens een keer sociaal op te stellen ?’.

  Vraag is of het zo sociaal is om het hele eiland plat te gooien hetgeen tot het verlies van duizenden banen kan leiden.

  Bij wie kunnen de aanstaande werklozen terecht?

  Bij Joep?

  Bij Stephen Capella of zijn moeder?

  Joep, niet iedereen heeft het geluk van Tilly Pikerie om tien jaar te kunnen thuis zitten met behoud van salaris.

 8. Joep Meloen

  @ Bert,

  Nou geweldig, applaus !! Je hebt weer eens voor de zoveelste keer bewezen dat je geen donder om je medemens geeft. Is het nu echt zo moeilijk om je eens een keer sociaal op te stellen ?
  Het gaat er hier niet om zoveel mogelijk gaten te vinden in de regelgeving, het gaat er om dat we de verspreiding van dit virus over het eiland tegen gaan. En dat is weer belangrijk omdat onze gezondheidszorg het niet aan kan, wat weer tot gevolg kan hebben dat mensen onnodig gaan sterven.

  Goh, wat ben je dan blij met je loophole in de regelgeving.
  Zucht

 9. Als je op weg bent zorgen dat je 10 boodschappenlijstjes in je auto hebt liggen, met erboven de naam geschreven van 10 verschillende geografisch gespreide supermarkten.

  Als je wordt aangehouden laat je de agent het boodschappenlijstje zien van de dichtsbijzijnde super.

  Zo kun je over het hele eiland blijven rijden.

 10. https://www.dbsuriname.com/2020/03/29/breaking-full-lockdown-op-curacao/

  Zijn deze nog sneller dan de kranten op Curacao. En nog makkelijk leesbaar ook.

 11. Juist, La Stiwz.

  De komende 2 weken zijn we allemaal Tilly Pikerie.

 12. Mijn papiaments is te slecht om de perscoferentie van e Gobiernu volledig te begrijpen.

  Heb ik het goed dat morgen iedereen, m.u.v. de essentiëlen, thuis moet blijven en dat voor de duur van 2 weken?

 13. Op de site van de overheid staat een lijst van essentiële beroepen, deze lijst is zo te zien van Nederland overgenomen, zelfs voor zoiets hebben ze geen moeite genomen. Wat uit die lijst blijkt is de minachting die altijd vanuit de regering voor bepaalde beroepen bestond.

  De buschauffeurs hebben nooit de erkenning gekregen die ze verdienen, ook in vredestijd zijn zij de gene die de economie draaiende houden en zelfs nu met besmettingsgevaar blijven ze rijden, blijven ze zorgen dat de meeste mensen naar hun werk kunnen.

 14. Curacao revisited

  “Ik moest weer terug naar Nederland was het antwoord. ”
  en dat is nu de YDK pur sang: lange tenen en geen kritiek kunnen verdragen met als ultieme vluchtroute het “rot maar op naar je eigen land” argument. Geen wonder dat wij helemaal niets exporteren

 15. Joep Meloen

  @ Dislect

  Zoiets heet discipline en dat ontbreekt hier volledig. Dan is er vervolgens ook geen handhaving en zo zijn veel van de regels zinloos. Was net bij een supermarkt, zal de naam niet noemen, maar daar stond iedereen gewoon vrolijk op elkaar gepakt, gezellig te praten over ditjes en datjes. Geen hond die het serieus nam. Stonden mij zelfs vreemd aan te kijken toen ik vroeg of ze afstand konden houden. Ik moest weer terug naar Nederland was het antwoord.
  Dus wanneer ik in de toekomst hoor dat het virus zich aan het verspreiden is dan zal mij dit niets verbazen.

 16. Reden is om te voorkomen dat er lokale corona-besmettingen van mens tot mens plaatsvinden.
  Als dit het doel is moet je dan de kans op besmetting niet verder verkleinen nu ongeveer 20 tot 25% minder als normaal moet je dat niet verhogen naar 80%? Als je dat dan tot 2weken na de laatste melding vol kan houden zou het eiland corona vrij zijn. Waardoor de tijd beperkt kan worden en de boot niet zinkt. Hoe langer daar mee gewacht wordt hoe kleiner de kans van slagen.nu gaan de mensen massaal naar de Playa en wandel gebieden op advies van onze pm. En mensen die terug zijn gekomen worden nog niet gecontroleerd op houden van de afzondering of gezondheid.

 17. Gaan we weer, wat is het doel? Langzame besmetting? Hoe langzaam? Hoeveel besmettingen heb je dan nu? En hoe lang wil je dit volhouden? Of hoelang kan je dit volhouden? Hoeveel maatregelen wil je nog nemen?
  Als langzame besmetting het doel is maar je stopt te vroeg krijg je dan niet het zelfde als geen maatregelen?
  Als je dit met aanvullende maatregelen een jaar vol wil houden, hoe ziet dan de samenleving er uit? Wat kan je in de tussentijd van de bevolking verwachten? Zijn plunderingen tegen te gaan? Hoe gaat de bevolking aan eten komen na een paar maanden zonder inkomen? Iedereen moet offers brengen. Maar inhoever zijn die reel of houdbaar voor een jaar?
  Nee ik zeg niet dat we moeten doen alsof er niets aan de hand is en het is geen pleidooi voor opening van grenzen. De touristen zien we toch niet terug voorlopig.
  Maar hoe kan je roeien met de riemen die je hebt als je de boot hebt laten zinken?

 18. Ok, KKC, dank voor de nadere en uitleg en toelichting.
  Aprecieer dat.
  Thanks.

 19. Commentpolis

  @Knoek-koe: zo is dat niet gezegd en zo zal het ook niet gebeuren.

  Het gaat om enkelen die berichten blijven posten zonder enige andere waarde dan enigszins leuk te zijn.
  1 keer is leuk, 3 keer al minder en 773 keer is teveel.

 20. …….”De huidige parlementariërs zijn waarschijnlijk de laatste die ons uit deze shit gaan halen.”…….

  In tijden van nood leer je niet alleen je vrienden kennen, maar ook (de kunde en daadkracht van) je bestuurders en parlementariers.
  Als corona ons één ding leert is dat je niets hebt aan parlementariers met “bepaalde kwaliteiten” , kwaliteiten als “VIO” Verkeersspecialisten in Opleiding, of andere non relevante kwalieiten, of PZK’s = Parlementariers Zonder Kwaleiten. De enigen die wat hebben VIO’s en PZO’s zijn de parlementariers zelf.

  Je mag dat niet te “vaak” zeggen, want anders “kan” je comment “misschien” verwijderd worden, op verzoek…)
  ( o.b.v. argumentum ad baculum = argument van de stok = dreigen met een vervelende consequentie).

  Sorry KKC,moest het even kwijt. Vrije meningsuiting is een hoog goed.

 21. Curacao revisited

  Eens beflapas de huidige parlementariërs zijn waarschijnlijk de laatste die ons uit deze shit gaan halen. Helaas is zelfreflectie een onbekende karaktereigenschap bij onze “toppers” dus iedereen zal de crisis als excuus voor eigen falen gebruiken

 22. Vanaf nu meer ‘zwemvesten’ hamsteren..

 23. Het wordt tijd dat de regering over zijn eigen schaduw heen stapt, de parlementariërs hebben ons in de steek gelaten en zitten thuis met behoud van salaris.

  Het wordt tijd voor een zaken kabinet een team van intellectuelen die ons in deze donkere dagen de weg kan wijzen. Het land is in crisis of koers af op een catastrofe en we hebben een onervaren meisje als Mc. Williams als minister van economische zaken.

  Zijn we met z’n allen plotseling achterlijk geworden in dit land? Wat moeten we met een vrouw als Camelia-Römer in de regering? De vrouw laat geen mogelijkheid voorbij gaan om haar portemonnee of die van vrienden te spekken.

 24. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 25. Lapas, bedoel je misschien de vette dos santos, de vette cooper de vette rojer de vette cordoba???

 26. Eerst schoppen wij als regering alle blanda’s het land uit, meteen economie kapot. Reden, als die corona krijgen is er geen plek in het ziekenhuis voor de reguliere inwoners. Dan gaan we klagen bij Blanda land ( Nederland) we willen geld, vervolgens laten we uit het zwaar besmette Nederland, landgenoten terugkeren, al dan niet besmet. En dan is het hele volk de klos van maatregelen die getroffen worden omdat er besmette landgenoten hier zijn gekomen die zich totaal niet aan het quarantaine beleid houden. Welke regering ter wereld verzint zo iets, juist deze regering van onnadenkende, graaiende leeghoofden.

 27. ‘Het eiland verlaten kan wel gewoon.’

  O ja? Hoe dan? Zwemmend zeker? Want welke maatschappij blijft met lege kisten op Curacao vliegen?

  Ik weet niet of een avondklok een goed idee is of past in de Meloen Mania, maar handhaving ervan lijkt me onmogelijk.

 28. Achteraf kan iedereen een koe in de kont kijken maar waarom niet vanaf dag één een avondklok? Ik zag vandaag Andrew Cuomo, gouverneur van New York op CNN hij had het over dat dit geen sprint wordt maar een marathon.

  Het aantal besmettingen in de verenigde staten gaan langzamerhand richting 1 miljoen dus wij moeten beter voorbereidt zijn.

  Sinds bekend is dat mensen met overgewicht meer kans hebben om op de IC afdeling met ademhalingsproblemen te belanden zien we de parlementariërs niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *