31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 10:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Algehele stroomstoring Curaçao

Hou rekening met file en verkeersverstopping omdat ook de stoplichten momenteel niet werken | Extra

Rond de klok van 9.15 is op praktisch heel Curaçao de stroom uitgevallen.

Aquaelectra laat via een kort persbericht weten dat de blackout veroorzaakt is door een transformator op het terrein van CRU welke door brand een kortsluiting heeft veroorzaakt op het elektriciteitsnetwerk.

Techneuten van het water en elektrabedrijf werken aan een oplossing en verwacht wordt dat over 4 tot 6 uur het netwerk weer functioneert.

- Advertentie -

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

13 reacties

 1. Het zou me niet verbazen dat er sprake kan zijn van sabotage.
  Ik ga er vooralsnog niet vanuit maar toch…dit blijft wel aan me knagen.
  Als het door de Venezolanen zou zijn veroorzaakt, dan wordt dit ook nog een politiek probleem als dit aan het licht zou worden gebracht!

 2. Die cru centrale is al jaren een ramp, slecht kwaliteit en veel achterstallig onderhoud. Nou ik hoop van harte dat deze kortsluiting en brand voldoende schade heeft aangericht dat deze troep nooit meer wordt aangesloten op het net van Aqualectra. En ja Aqualectra heeft al moeite genoeg om hun eigen net te onderhouden, dus die zitten niet te wachten op deze schande aangericht door cru. Onder tussen zitten wij zonder stroom door dit wanbeleid.

 3. Over 9 maanden hebben we een geboortegolf . De Cru valt uit en het hele eiland zonder stroom geloof er geen biet van zeker niet dat erop de Dokweg 3 functionerende diesel draaien. Het stinkt het stinkt heel erg naar……..

 4. Ben bang dat de stroomuitval langer gaat duren dan verwacht. Ze zeiden 4 tot 6 uren. Maar dat gaat onderhand een hele dag worden. Heeft iemand een idee of dit niet ernstiger is waardoor het misschien deze stroomuitval vandaag niet eens opgelost wordt? Bedrijven zoals banken en supermarkten hebben nog generatoren maar particulieren zullen onderhand het risico lopen op gezondheidsklachten door de hitte! Is er een technisch expert die weet hoe lang dit ‘grapje’ gaat duren?

 5. Vreselijk! Heb familie wonen op Curacao en die stikken nu van de hitte want geen fans, geen airco en alle voedsel uit de ijskast moet straks worden weggegooid. Zonde!! Nu gaat het ook nog schemeren en hopelijk kunnen ze met zaklampen in de weer. Maar die hitte he. Ik vraag me nu wel zeer bezorgd af of die stroomstoring wel echt verholpen kan gaan worden want de oorzaak van de uitval blijkt een brand te zijn in een transformator op het Isla-terrein.
  Het enge is dat het hele eiland plat ligt want dat komt normaliter niet voor.
  Misschien wat te ver gezocht maar enig idee of iemand denkt dat er sprake zou kunnen zijn van sabotage? Maar dat lijkt me toch sterk!

 6. Zou mevrouw mcwilliam i.p.v. controle happy hours en super markt prijzen zich meer druk kunnen maken om betrouwbare electriciteit, water en internet? Deze regering heeft weer alle prioriteiten verkeerd

 7. Het hele eiland zonder stroom, maar volgens Aqualectra is dat geen crisis ! Je blijft lachen op deze klip.
  Het eiland lijdt tientallen miljoenen schade door dit gebeuren, maar de directeur van Aqualectra is die 1 miljoen per jaar dubbel en dwars waard !

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...

Nu.cw | Ewout Genemans in gevangenis op Bonaire voor nieuw programma

De Nederlandse presentator Ewout Genemans gaat met zijn programma ‘Ewout’ langs in de gevangenis op Bonaire. Hij laat zich drie dagen opsluiten en gaat in gesprek met...

DolfijnFM | Ruim 11.000 inwoners van Curaçao hebben QR-code aangevraagd

Ruim 11.000 mensen op Curaçao hebben een QR-code aangevraagd. Daarmee kan naar Nederland gereisd worden. Vanaf aanstaande dinsdag, 19 oktober is de code ook nodig om evenementen...
- Advertentie -