Curacao.nu | 250 mensen protesteren tegen relationeel geweld

Persbureau Curacao

Aanleiding is de gewelddadige dood van Dayanira Eisden, enige weken geleden | Extra

Willemstad – Zo’n 250 mensen hebben gisteren in Otrobanda geprotesteerd tegen misbruik en geweld tegen vrouwen. Aanleiding is de gewelddadige dood van Dayanira Eisden, enige weken geleden.

Zij werd gedood door haar partner, nadat ze de relatie had verbroken.

De mars ging van Palu Blanku naar het Brionplein. Daar werden de 19 namen van vrouwen voorgelezen die tussen 2001 en 2019 zijn omgekomen door relationeel geweld.

Bron: Curacao.nu

5 Reacties op “Curacao.nu | 250 mensen protesteren tegen relationeel geweld

 1. abraham mossel

  als ik het goed heb gezien, liep ook holle bolle gijs C Cooper mee.

 2. Voor zover ik het kon zien waren het eerder 150 dan 250 mensen. Helaas hoorde ik op de radio vandaag dat het schande is dat niet meer mensen kwamen opdagen.

  De vraag is waarom moeten mensen demonstreren om hun bezorgdheid of medeleven te tonen, omdat iemand een mars heeft gepland? Wat triest en zelf misselijkmakend is dat sommige parlementariërs en ministers ook mee liepen (hier heeft de organisatie duidelijk gefaald), het is net alsof ze de slachtoffers belachelijk maakten om goedkoop te willen scoren.

 3. Mooi dat er zoveel mensen het hart op de goede plaats hebben. Mijn vrouw en ik waren er ook bij. Kritiek spuien is altijd erg easy vooral als je zelf geen enkele betrokkenheid hebt of voelt.
  Huiselijk geweld hoe triest ook is een mondiaal probleem, dag in dag uit moeten vrouwen – maar ook mannen –
  Op hun qui vive zijn.

 4. Drechi pa bosnan Tur

  Je hebt het toch niet over …. Ach laat maar CR…

 5. Curacao revisited

  zolang de gemiddelde YDK vrouw valt op macho mannen die in de (witte boorden) criminaliteit werken heeft zo’n mars geen enkele zin. Ik heb genoeg “dames” zien langskomen met principes totdat er een getrouwde directeur in de picture kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *