Conflict tussen Camelia en ICUC

icucWILLEMSTAD — De Intercontinental University of Curaçao (ICUC) is momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de academic director van Hospitality, Carl Camelia. Details over de aard van het conflict zijn schaars doordat de partijen een mediastilte hebben afgesproken. Wel wordt er gezegd dat er sprake is van verschil in visie tussen Camelia en de managing director Paul van Bladel.

Camelia die de opleidingen hospitality en accountancy onder zich heeft, is een van de oprichters van de privé-universiteit.
De ICUC werd opgericht door Curises en geeft al vijftien jaar onderwijs in toerisme en hospitality-management en -research.
Curises is een afsplitsing van de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA).
In 2008 zei de UNA de relatie op.
Het was voor de UNA niet langer vol te houden dat Curises opleidingen verzorgde waarvoor UNA-diploma’s werden afgegeven, terwijl de UNA geen werkelijke invloed had op het reilen en zeilen bij Curises.
Gilbert ‘Gibi’ Cijntje, academic director en verantwoordelijk voor de Bachelor en Master of Business Administration programma’s (BBA en MBA) komt ook uit de Curises-stal net als ICUC-managing director Paul van Bladel.
Rector magnificus is Valdemar Marcha terwijl Rudy Naaldijk is benoemd tot ICUC-voorzitter.

2 Reacties op “Conflict tussen Camelia en ICUC

  1. Evan Steele Miller

    Matthew,

    The International hospitality and tourism management program is completely taught in English. That being said, the native language on the island is Papumento(Spelling?) Also both spanish and dutch are very popular on the island. I am an American whom speaks only English at the moment and I am not having too rough a time communicating with anyone on the island. I hope this has answered your concerns. Good luck.

  2. Dear sir.
    please what language are using to teach your students? do you teach courses in English?
    matthew

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *