26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 05:29

Laatste reacties

- Advertentie -

Commissie verdeeld over referendum

bonairemapKralendijk – De Adviescommissie Voorbereiding Referendum is verdeeld in haar advies over de te houden volksraadpleging.
Dat bleek tijdens de presentatie van het rapport vrijdagmiddag aan de Eilandsraad.

Het rapport getiteld, ‘Nunc aut Nunquam’ (Nu of nooit), is door de voorzitter van de commissie, Eugene Abdul, overhandigd aan de voorzitter van de Raad, Robby Beukenboom.
Opvallend daarbij is dat de meerderheid van de commissie weigert om een afwijkende mening van een van de leden, in dit geval Ronald Coffie, onderdeel te laten zijn van het rapport.
Volgens de meerderheid in de commissie is die afwijkende mening te laat ingediend.
Aanwezig bij de presentatie van het rapport waren,

  • Eugene Abdul,voorzitter,
  • Anthony Nicolaas, secretaris, en
  • Michael Pieters, lid.

Twee leden hebben zich afgemeld, onder andere het lid Ronald Coffie, die achteraf bleek een brief te hebben ingediend met een afwijkende mening.
Hoewel alle fractievoorzitters waren uitgenodigd voor de aanbieding van het rapport, was het opvallend dat slechts de fractievoorzitters van de Partido Demokrátiko Boneriano, Robby Beukenboom en van de Movimentu Boneiru Liber (MBL), Benito Dirksz, aanwezig waren. Jeffrey Levenstone (UPB) heeft via Beukenboom laten weten wegens ziekte niet aanwezig te zijn. Leider van de eenmansfractie Santana, Rafael Santana, was in geen velden of wegen te bekennen en heeft zich ook niet afgemeld.
Een ander saillant detail is dat vlak voor de overhandiging van het rapport het commissielid Ronald Coffie de commissie op de hoogte bracht dat hij een afwijkende mening heeft.
Aan de toon van de voorzitter te horen, was hij daar niet zo blij mee.
Veel tijd heeft de commissie dan ook niet besteed aan de brief van Coffie.
Na een korte beraadslaging hebben de drie aanwezige leden besloten die mening aan de kant te schuiven.
Abdul liet namens de commissie weten, dat de afwijkende mening niet zal worden meegenomen in het rapport, omdat het lid daar gewoon te laat mee is gekomen.
Het rapport is immers al gedrukt.
Abdul noemde de tijd die de commissie kreeg om het rapport op te stellen, te kort.
Toch is het gelukt om het rapport binnen de gestelde termijn af te ronden.
Bovendien was de taak die de commissie kreeg heel erg beperkt.
Zo beperkt dat de commissie het toch nodig heeft gevonden om enkele punten uit te werken die niet met zoveel woorden worden genoemd in haar taken.

,,Ondanks die beperkingen heeft de commissie toch een evenwichtig en objectief rapport samengesteld, die de Eilandsraad kan helpen om een verantwoord besluit te nemen over het referendum over het zelfbeschikkingsrecht”, aldus Abdul.

Hij deed namens de commissie een oproep aan de Raad om het advies serieus te behandelen, omdat getracht is om het rapport zo wetenschappelijk en objectief samen te stellen.

- Advertentie -

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | DNB in de fout bij aanstellen curator trustkantoor BK Group

Martijn Pols | Financieel Dagblad De Nederlandsche Bank heeft een gevoelige nederlaag geleden in de aanpak van misstanden in de trustsector. De toezichthouder ging in de fout bij...

Volkskrant | Vanaf vandaag is de CoronaCheck app toegangsbewijs en paspoort ineen

Maar nog niet voor iedereen | Charlotte Huisman, Pieter Sabel en Laurens Verhagen Vanaf vandaag kunt u gegevens inladen in de app CoronaCheck, die weer toegang moeten geven tot...

AntilliaansDagblad | Patstelling tussen VMSC en CMC

Willemstad - De Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) hoeft niet bang te zijn dat het Curaçao Medical Center (CMC) de 27 vrijgevestigde medici de toegang tot het...

ParadiseFM | Liquiditeitssteun in twee deeltranches

Curaçao krijgt de komende tranche noodsteun in twee delen. Deze zesde tranche krijgt Curaçao pas als er aan de voorwaarden vanuit Nederland wordt voldaan. Zodra dit het...

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -