27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

AD Commentaar: Afkeurenswaardig

Commentaar
AD Commentaar

Het is afkeurenswaardig als een (Gevolmachtigde) minister de eigen dienst gebruikt/misbruikt om politiek te bedrijven door propaganda te verspreiden.
Het is helemaal afkeurenswaardig als zo’n functionaris volstrekte onwaarheden laat uitsturen door een officiële persvoorlichtingsafdeling.

- Advertentie -

Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) van Curaçao in Den Haag heeft begin deze week een ‘persbericht’ doen uitgaan waarin het Antilliaans Dagblad niet alleen wordt aangevallen, maar waarin ook nog eens aantoonbaar onjuiste informatie wordt verstrekt.
Ruim een maand na publicatie op 23 september van het artikel ‘Wiels zet voorlichter de deur uit’ komt het Curaçaohuis met een reactie.
Niet om het bericht te ontkennen – dat kan immers ook niet, want het is gewoon waar – maar om deze krant neer te zetten als een niet serieus medium dat ‘helaas niet het journalistieke basisprincipe van hoor en wederhoor hanteert’.

,,De journalistieke waarde van het desbetreffende artikel is dus feitelijk nihil”

, concludeert het niet ondertekende persbericht.
Maar de GevMin draagt altijd de (eind)verantwoordelijkheid.
Het is buitengewoon ernstig als een instantie als de officiële vertegenwoordiging van Curaçao in Nederland aantoonbare onjuistheid verspreidt.
Zoals gisteren al bericht, is er wel degelijk hoor en wederhoor toegepast.
Het Curaçaohuis is toen namelijk benaderd door deze krant, waarop woordvoerder Jassir de Windt antwoordde:

,,Hartelijk dank voor uw vraag aan het Kabinet van de Gevolmachtigde minister van Curaçao.
Naar aanleiding hiervan informeer ik u als volgt: over (vertrouwelijke en privacygevoelige) gegevens c.q. informatie betreffende de afdeling Werving & Selectie c.q. Personeelszaken van het Kabinet van de Gevolmachtigde minister van Curaçao, worden er géén uitspraken in de media gedaan.”

Het meest afkeurenswaardig is echter dat er teveel berichten en aanwijzingen zijn over niet correct verlopen sollicitaties op het Curaçaohuis en het al dan niet tijdelijk door Wiels aannemen van personeel.
Het zich verschuilen achter de Privacywet maakt weinig indruk.
Deze vorm van ‘vriendjespolitiek’ gebeurt met de portemonnee van de Curaçaose belastingbetaler. De GevMin stelt terecht dat zij – alleen – aan de regering in Willemstad verantwoording verschuldigd is.
Het wordt tijd dat de ministerraad, waar de GevMin geen deel van uitmaakt, en coalitiepartijen PS, PAIS, PNP en Sulvaran grondig onderzoek doen naar de vermeende misstanden in het Curaçaohuis, waarmee opnieuw ‘onze’ reputatie te grabbel wordt gegooid

Bron: Antilliaans Dagblad

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -