27 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Column Youp | Aangeschoten

HomeMediaColumn Youp | Aangeschoten
Colum Youp van het Hek voor NRC | Aangeschoten

Hoe zal die Boris Johnson naar de voetbalwedstrijd Engeland-Kroatië hebben gekeken? Vloekend? Tierend? Briesend tegen zijn televisie dat je bij een 1-0 voorsprong niet lui achterover moet gaan hangen? Dat voetbal een sport is waarbij je moet proberen zo veel mogelijk doelpunten te maken en dat het niet de bedoeling is om zoveel mogelijk goaltjes tegen te houden?

En dat dat in de politiek ook geldt! Heeft hij dat geroepen? Dat je moet knokken tot het eind? Dat gezapigheid voor de val komt? Dat je de bal niet breed, maar naar voren moet spelen en dat je op het doel moet blijven schieten? Koppen mag ook.

En waar heeft hij gekeken? In een Londense pub waar iedereen na het vroege openingsdoelpunt zielstevreden was? Waar men tot vervelens toe dat suffe liedje lalde over het football dat op weg naar huis was? Heeft Boris nog geprobeerd de meute te waarschuwen? Te waarschuwen voor de tegenstander die wel voetbalde. Die wel de goal zocht en die wel wist dat een wedstrijd twee keer drie kwartier duurt, waarna er nog een verlenging zou kunnen volgen. Nooit lui leunen. Niet in het voetbal, niet in de politiek. Gewoon nooit.

Zelf had ik tijdens Engeland-Kroatië twee televisies aanstaan. Op de andere won Nadal op Wimbledon magistraal van Del Potro, die er alles aan deed om ook te winnen. Een wedstrijd die bijna vijf uur duurde. Twee tattooloze mannen zonder aanstellerige kapsels.

Ik hoop zo dat de Engelse coach Gareth Southgate na de verloren wedstrijd tegen voetbaldreumes Kroatië zijn spelers voor straf naar dat potje tennis heeft laten kijken. Om ze te laten zien wat mentaliteit is. Winnersmentaliteit. En dat hij dat niet via een slappe samenvatting heeft gedaan, maar dat hij ze het hele potje heeft laten uitkijken. Bijna vijf uur dus.

Wat heeft die rare Boris Johnson zelf na de wedstrijd gedaan? Heeft hij zich laten vollopen? Misschien heeft hij wel moeten luisteren naar een paar ouwehoerverhalen van dronken stamgasten. Wie weet zat er een soort Britse Marco Kroon op de barkruk naast hem en heeft die hem met zijn bezopen kop een aantal ultrageheime heldenverhalen verteld. Ergens aan een ver front. Duizenden kilometers van huis. En misschien hebben ze samen gedronken op de goede afloop. En moest Boris lachen om het begrip: aangeschoten soldaat.

En hoe is de boze Boris uiteindelijk naar huis gegaan? Lopend? Is hij nog even langs 10 Downing Street gewaggeld? Heeft hij een briefje voor Theresa in de brievenbus gepropt? Een heldere analyse van het verloren potje voetbal? En heeft-ie nog iets geopperd over parallellen? Of heeft hij studentikoos tegen de pui staan zeiken?

Ik vrees dat hij thuis heel lang uit het raam gestaard heeft. Misschien heeft hij nog even door het nieuws gescrolld en gegniffeld om het feit dat bedrijven in Nederland in personeelsadvertenties niet meer op leeftijd mogen discrimineren. Ze mogen niet meer zeggen dat ze een frivole jonge hond zoeken. Daarmee frustreer je namelijk de verzuurde bejaarden van 55 die ook nog een baantje willen.

En misschien heeft hij nog harder gelachen toen hij las dat de FIFA niet meer wil dat er in de publiekshots steeds potentiële spelersvrouwtjes in beeld worden gebracht, maar dat de dikke schele krentenbroden met een praktisch kapsel ook een kans moeten krijgen.

En ik hoop ook dat hij gelachen heeft omdat in de Tour de France de knechten van de kopmannen voortaan verplicht assistenten genoemd moeten worden. Wij noemen die wielrenners hier thuis al jaren Zwarte Piet. En soms ook slaaf.

En ik hoop dat Boris donderdagmiddag zonder kater wakker is geworden en dat het eerste wat hij op Twitter zag de strompelende voorzitter Juncker van de Europese Commissie was die na een dinertje stom lazarus ondersteund moest worden door onze Mark en twee loslopende presidenten. Symbolisch? Nogal. En ik hoop zeker dat Boris daarna zo onbedaarlijk in de lach is geschoten. Een lachbui die maar niet wil stoppen en die wat mij betreft nog zeker een week of twee keihard aanhoudt.

Bron: NRC Handelsblad

3 reacties

  1. En Saran Inderson liep daar ook rond. Veel geld verdiend met verdedigen van criminelen. Nu loopt ze daar in Moskou met een curacao vlag en is ze ineens een bon YDK..

  2. Wat ben ik blij dat het voetballen is afgelopen zeg, wat een overdreven gedoe allemaal, hongerlijders die om een paar miljonairs gaan zitten juichen.

    Zelf heb ik dat nooit begrepen, mannen met een dikke bierbuik die gaan zitten juichen om de prestaties van andere mannen. Ik zie me al met mijn oren tegen de muur gedrukt om te juichen als de buurman zijn hoogte punt bereikt.

    Wat mij bij is gebleven is dat aan het begin van de mundial Glenn Sulvaran op bezoek was in Moru bondia, bij die pedante nep Nicole Maduro. Voor wie het niet weet Glenn Sulvaran is een ex politicus die jaren in het parlement zat voor PAR en uit verveling aan de drank is geraakt.

    Glenn Sulvaran had het met Nicole Maduro over dat gezien het feit dat sommige wedstrijden om 10 uur lokale tijd worden gespeeld, de werkgevers een probleem hebben.

    Nou ben ik van die domme Nicole Maduro het één en ander gewend, de vrouw heeft totaal geen inhoud maar van een politicus zou je toch beter verwachten?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties