31 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...

NTR | Archell Thompson: ‘Verboden te huilen’ doorbreekt stigma rond emoties

Kim Hendriksen Archell Thompson staat deze week in het DNA Storytellers Café in Rotterdam met zijn nieuwste storytelling voorstelling, ‘Verboden te Huilen’. Met zijn nieuwe voorstelling wil hij een...

PBC | Centrale Bank wil hogere topsalarissen voor eigen bestuur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) wil dat de regering afwijkt van de huidige wettelijke...

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...
- Advertisement -spot_img

Column Van Aller – De Vries | Might is right

HomeLandenCuraçaoColumn Van Aller – De Vries | Might is right

©2017 Renée van Aller en John de Vries

Eric Cremers, Remembering the hurricanes Rijsdijk Gallery

Het is algemeen bekend dat Nederland internationaal witwassen stimuleert, vooral voor multinationals. Niet voor u en mij. Rutte III beloonde met de afschaffing van de dividendbelasting opnieuw de buitenlandse investeerders met € 1,4 miljard. Hij geloofde dat dit nodig was tot in zijn diepste vezels, sprak hij begeesterd, maar ongemotiveerd.

Hadden we geen scheiding kerk en staat? En geloven is toch niet weten! Doctors Van Leeuwen onderbouwde Rutte’s standpunt in Lubach op Zondag (5 november 2017). De voormalige Grote Stiekemerd verwees onbegrijpelijk naar een in het FD genoemd rapport over ransomsoftware. Daarom moet de wet Wiv (sleepwet) worden ingevoerd, die onze privacy voorgoed vernietigt. Onze Koninkrijkspremier roept tijdelijk, dat hij het goede doet voor de gewone Nederlander, maar die merkt er nog niets van.

Er zijn vele vormen van macht. De belangrijkste zijn seks en geld. Inmiddels is de wereld in de greep van #MeToo. Er rollen overal koppen. De eeuwenoude hypothese werd weer bevestigd. Macht via ongewenste/gewenste seks is een belangrijk maatschappelijk smeermiddel. Enige voorbeelden. Het neusje van Cleopatra, Harvey Weinstein, Polanski, Kevin Spacey, Woody Allen, vele captains of industry, misstanden in het leger, muziekidolen en huisvaders. En natuurlijk het grensoverschrijdend misdadig wegkijken van de Nederlandse regering over de financiële hulp voor Sint Maarten. Wij hopen dat al onze gezamenlijk bijdrages aan het Rode Kruis daar niet onder vallen.

De nieuwe staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en zijn minister lezen zich nog in op de het Koninkrijk. Onderminister Knops heeft, zoals verwacht, nog steeds een geharnast standpunt over de financiële hulp aan Sint Maarten, die inhumaan wordt vertraagd. Ook de minister zelf houdt zich op de vlakte. Naar onze mening, gaat het hier om onacceptabel en onmenselijk optreden van Nederland. De gemiddelde vluchteling in Nederland wordt beter behandeld, dan onze landgenoten in Sint Maarten.

Het NRC van 4 november 2017 herdacht de Russische Oktoberrevolutie van 1917 met enige doorwrochte artikelen. Ondermeer wees Hubert Smeets erop dat de communistische terreur (Stalin) de verzorgingsstaat ontstond. De diverse christelijk-liberale Nederlandse regeringen wilden geen opstandige, uitgebuite bevolkingsgroepen en richtten daarom de verzorgingsstaat in. Die overigens nu vakkundig wordt afgebroken onder het Ruttiaanse motto: participeren. De burger is overal zelf verantwoordelijk voor. Opmerkelijk is dat de overheid zelf uitdijt en zo ver van de burger afstaat, dat er voor niet vermogende onderdanen weinig begrip is. De rest van het Koninkrijk bestaat nauwelijks. Wij besluiten daarom dat van nu af aan #MeToo ook voor alle burgers in het Koninkrijk geldt, die als nutteloos worden weggezet. “Men kan zich afvragen: hoe het komt dat wij steeds gretiger debatteren over beschuldigingen in plaats van feiten? Over verdenkingen zonder bewijs? Ook in de politiek groeit het verlangen naar aantijgingen en cliffhangers: naar het onbewijsbare verwijt dat lastig weerlegbaar is, zodat je het altijd in leven kunt houden.” Dat zegt Tom-Jan Meeus in het NRC van 3 november 2017.

Ontspoorde machtsrelaties
Huygens wiskundige grondregel van de voorwaardelijke waarschijnlijkheid (VwW) lijkt hier aan de orde. Wie had kunnen bedenken dat #MeToo zo’n hype zou worden? Wat is de kans dat normaal geacht machogedrag opeens abnormaal wordt? Excellente oplossing van Lubach op Zondag: de man met aanvechtingen moet zichzelf aftrekken om seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.

Wat is de kans dat er zoveel witgewassen wordt via Nederland op de Caribische Koninkrijkseilanden en dat daarom de trustsector capabel uit de wind moet worden gehouden? Op het eerste gezicht nul (0). Maar er is een correlatie, die exponentieel toeneemt. Gereformeerd Nederland na Luther, laat de linkerhand niet weten wat de rechter doet en legt graag de schuld bij anderen. Zo houdt men zelf blinkend schone handjes. Uit alle reacties op de onmogelijke en tragische vervolging van de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, blijkt dat de eilanden worden omschreven als de poel des verderfs.

Haatpropaganda doet het prima. Niemand die het voor de eilanden opneemt en zich afvraagt waarom de goksector zo kon groeien. Kennelijk moet een zondebok de aandacht afleiden van de goksector en de vaderlandse vrijmoedige bescherming daarvan. Het beoogde slachtoffer is kennelijk president Tromp van de Caribische Centrale Bank. De Nederlandsche Bank en Nederland blijven zo buiten schot. Met hulp van de trustsector, blijft de gokwitwasmachine enorme bedragen produceren waar Nederland, de maffia en lokale marionetten van profiteren. Klikken loont, als men maar genoeg opschudding veroorzaakt. Laten we afspreken dat kwaadspreken uit is, evenals feitenvrijheid. Daarom zal president Tromp niet ten onder gaan. Als hij de macht kent en daar twijfelen wij niet aan, dan heeft hij een patent dossier van bestuurlijke flatteuze flaters. Zo blijft men onaantastbaar als fatsoenlijk persoon. Dat is essentieel als omkoopbare en niet integere bestuurders u willen wippen. Renée van Aller&John de Vries

Renée van Aller & John de Vries

Renée van Aller en John de Vries
Renée van Aller en John de Vries

Renée van Aller en John de Vries schrijven hun artikelen vanuit een veelzijdige vakkundigheid voor de Knipselkrant Curaçao en de Amigoe. Vanuit hun kennis en ervaring, toetsen ze de theorie in de praktijk. Renée werkte als jurist lange tijd voor de Universiteit van Aruba en de Arubaanse overheid. John J.P. de Vries was jarenlang werkzaam als jurist bij de overheid en voormalig hoofd van de Arubaanse veiligheidsdienst. Zij presenteren een analytisch en onderbouwd oordeel op actualiteiten. Op alle artikelen rust het copyright bij zowel de Knipselkrant Curaçao en Amigoe als de Auteurs.

Publicatie door: Knipselkrant Curaçao © 2010-2017

2 reacties

 1. @Renée van Aller – de Vries schreef;
  “de eilanden worden omschreven als de poel des verderfs. Haatpropaganda doet het prima.”

  Klopt! En in die poel des verderfs wonen natuurlijk ook nog de verdorven eilandbewoners die vanzelfsprekend de slechtheid in eigen persoon zijn. In Nederland hebben de media middels haatcampagnes al jaren geleden ervoor gezorgd dat alleen al de term “Antilliaan”, laat staan ‘dé Antilliaan’, reden is om paraat te staan. Aldus boemannen numero uno… :lol:

  @Renée van Aller schreef;
  “Daarom zal president Tromp niet ten onder gaan. Als hij de macht kent en daar twijfelen wij niet aan, dan heeft hij een patent dossier van bestuurlijke flatteuze flaters. Zo blijft men onaantastbaar als fatsoenlijk persoon. Dat is essentieel als omkoopbare en niet integere bestuurders u willen wippen.”

  Interessant stuk info. Heb het in één ruk gelezen en voor het goede begrip sommige passages nogmaals…met plezier! Ik kan over Tromp scandals & co. niet meepraten, maar bovenstaande, m.n. het bestaan van dat ‘patent dossier’ is een veelgehoorde opmerking, (nou ja, veelgehoord is een beetje overdreven), ik heb dat wel vaker gehoord over Tromp. (op de Curaçaose radio) :)

 2. Zo lang men op de VVD en D66 blijft stemmen zal de verzorgingsstaat stukje voor stukje verder worden afgebroken. Hoe slim is het kiezersvolk vraag ik mij vaak af.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties