Column René Zwart | Geschillenregeling

Column door René Zwart

Column René Zwart

Column René Zwart

Vandaag de handjes vol gehad aan het uitwerken van een interview met minister Plasterk over de geschillenregeling voor het Koninkrijk die na zes jaar steggelen nog altijd niet van de grond is gekomen. De minister is tot de conclusie gekomen dat verder onderhandelen geen zin heeft en doet daarom nu wat de Tweede Kamer van hem heeft gevraagd: de geschillenregeling tot stand brengen via een rijkswet.

Dat verdient niet de schoonheidsprijs want dat betekent dat de Staten van Curacao, Aruba en Sint Maarten er wel iets over mogen zeggen, maar dat de Tweede Kamer het laatste woord heeft.

In het interview dat morgen in het Antilliaans Dagblad wordt gepubliceerd, licht minister Plasterk toe hoe de geschillenregeling er wat hem betreft moet gaan uitzien en waarom hij tot bepaalde keuzes is gekomen waarvan op voorhand vast staat dat die op fel verzet van de andere landen kunnen rekenen.

René Zwart is parlementair correspondent in Den Haag voor het Antilliaans Dagblad. Deze columns betreffen op persoonlijke titel geschreven facebookposts die de KKC met zijn toestemming overneemt. Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *