26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 23:58

NU | Tientallen vluchten naar Aruba, veelal Amerikaanse toeristen

Aruba kent zaterdag het grootste aantal vliegtuigen dat op één dag op de luchthaven landt sinds het begin van de coronapandemie. Naar verwachting komen meer dan dertig...

PBC | Vaccinatiestraat Marinebasis Parera geopend

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Sinds vrijdag kunnen mensen op Curaçao ook bij onze marinebasis terecht voor hun vaccinatie tegen COVID. Defensie verleent hiermee militaire bijstand, op verzoek van...

PBC | Raffinaderijbesprekingen van Corc slepen voort

Persbureau Curacao De eigenaar van de raffinaderij, overheidsbedrijf Refineria di Kòrsou (RdK) blijft onderhandelen met het Corc-consortium om de olieraffinaderij van Isla opnieuw te starten. De bestaande MOU...

PBC | Zerotolerance bij handhaving covidmaatregelen Curaçao

Persbureau Curacao Het Openbaar Ministerie en de politie van Curaçao hanteren een zero-tolerance beleid wanneer het gaat om handhaving van de Covid-maatregelen. Het opvolgen van de maatregelen moet...

PBC | Update: Advocaten alleen bij noodzaak de weg op

Persbureau Curacao Advocaten mogen alleen bij noodzaak overdag en na de avondklok op straat zijn voor hun werk. Dat meldt de deken van de Orde van Advocaten, Carine...

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoeCleopa definitief naar Pais

Cleopa definitief naar Pais

WILLEMSTAD — Ta tempu pa hende drechi. Het is tijd voor correcte mensen. Met deze woorden motiveert onafhankelijk Statenlid Eugene Cleopa zijn besluit om zich bij de politieke partij Pais aan te sluiten. Cleopa was sinds 1986 lid van de MAN. Eind juli trok hij eerst zijn steun voor de coalitie van MFK, PS en MAN in, om vervolgens zijn lidmaatschap op te zeggen.

Cleopa was vanochtend zeer optimistisch over de kansen van Pais bij de komende verkiezingen. Hij sprak van een groep enthousiastelingen met het hart op de juiste plaats, die de eenheid voorstaan, waar Curaçao op dit moment zo’n behoefte aan heeft.

Dit eiland heeft behoefte aan normen en waarden, integriteit en deugdelijkheid van bestuur. Dit volk wil een verandering. En ik denk dat Pais de verandering teweeg kan brengen op het gebied van onderwijs, economische ontwikkeling, volksgezondheid en energiebeleid.”

Afwezig in Because
Pais organiseerde gisteren een bijeenkomst in het Because Entertainment Center.
Grote afwezige was Cleopa.
Zijn naam werd wel door politiek leider Alex Rosaria genoemd. Hij verklaarde blij te zijn dat Cleopa het verliezende team in Fòrti had verlaten en zich bij het winnende team van Pais had aangesloten.
Volgens Cleopa was hij gisteren niet in Because omdat hij zijn nieuwe partij alle ruimte wilde geven om haar campagne op te starten.
Bovendien was zijn lidmaatschap nog niet officieel geregeld.
Pas vanochtend, zo hoopte hij, zouden zijn lidmaatschapspapieren officieel bij de Pais binnen zijn.
Cleopa gaat er ook van uit dat meerderen zijn voorbeeld zullen volgen.

“Ik voel een enthousiasme en positivisme bij deze partij. In de komende periode zullen wij samen tot afspraken moeten komen over hoe wij de boodschap van Pais het beste kunnen verkopen. Wij zijn een groep nette, correcte mensen en wij zetten ons af tegen het bochincha (kabaal) dat nu heerst. Maar wij sluiten de deur niet voor degenen die nog op het rechte pad terug willen keren.”

Cleopa werd in 1986 lid van de MAN.
In de loop der jaren heeft hij vrijwel alle functies binnen de partij bekleed, op die van partijleider na.
Hij brak met de partij en coalitie na een meningsverschil over het beleid van de coalitie, de constante aanvallen van PS-leider Helmin Wiels en de manier waarop de coalitie haar beleid uitvoerde.
In de loop van gistermiddag deed het gerucht de ronde dat Cleopa op plaats drie op de kandidatenlijst van de FOL zou verschijnen voor de komende verkiezingen.
Dit gerucht werd in een lokaal ochtendblad overgenomen en was later op de dag aanleiding voor een felle ontkenning van FOL-leider Anthony Godett.

In een persbericht riep hij iedereen op om alleen berichten van de FOL te geloven, als zij daadwerkelijk van de partij zelf afkomstig zijn.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties