28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 00:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Cleopa definitief naar Pais

WILLEMSTAD — Ta tempu pa hende drechi. Het is tijd voor correcte mensen. Met deze woorden motiveert onafhankelijk Statenlid Eugene Cleopa zijn besluit om zich bij de politieke partij Pais aan te sluiten. Cleopa was sinds 1986 lid van de MAN. Eind juli trok hij eerst zijn steun voor de coalitie van MFK, PS en MAN in, om vervolgens zijn lidmaatschap op te zeggen.

Cleopa was vanochtend zeer optimistisch over de kansen van Pais bij de komende verkiezingen. Hij sprak van een groep enthousiastelingen met het hart op de juiste plaats, die de eenheid voorstaan, waar Curaçao op dit moment zo’n behoefte aan heeft.

Dit eiland heeft behoefte aan normen en waarden, integriteit en deugdelijkheid van bestuur. Dit volk wil een verandering. En ik denk dat Pais de verandering teweeg kan brengen op het gebied van onderwijs, economische ontwikkeling, volksgezondheid en energiebeleid.”

Afwezig in Because
Pais organiseerde gisteren een bijeenkomst in het Because Entertainment Center.
Grote afwezige was Cleopa.
Zijn naam werd wel door politiek leider Alex Rosaria genoemd. Hij verklaarde blij te zijn dat Cleopa het verliezende team in Fòrti had verlaten en zich bij het winnende team van Pais had aangesloten.
Volgens Cleopa was hij gisteren niet in Because omdat hij zijn nieuwe partij alle ruimte wilde geven om haar campagne op te starten.
Bovendien was zijn lidmaatschap nog niet officieel geregeld.
Pas vanochtend, zo hoopte hij, zouden zijn lidmaatschapspapieren officieel bij de Pais binnen zijn.
Cleopa gaat er ook van uit dat meerderen zijn voorbeeld zullen volgen.

- Advertentie -

“Ik voel een enthousiasme en positivisme bij deze partij. In de komende periode zullen wij samen tot afspraken moeten komen over hoe wij de boodschap van Pais het beste kunnen verkopen. Wij zijn een groep nette, correcte mensen en wij zetten ons af tegen het bochincha (kabaal) dat nu heerst. Maar wij sluiten de deur niet voor degenen die nog op het rechte pad terug willen keren.”

Cleopa werd in 1986 lid van de MAN.
In de loop der jaren heeft hij vrijwel alle functies binnen de partij bekleed, op die van partijleider na.
Hij brak met de partij en coalitie na een meningsverschil over het beleid van de coalitie, de constante aanvallen van PS-leider Helmin Wiels en de manier waarop de coalitie haar beleid uitvoerde.
In de loop van gistermiddag deed het gerucht de ronde dat Cleopa op plaats drie op de kandidatenlijst van de FOL zou verschijnen voor de komende verkiezingen.
Dit gerucht werd in een lokaal ochtendblad overgenomen en was later op de dag aanleiding voor een felle ontkenning van FOL-leider Anthony Godett.

In een persbericht riep hij iedereen op om alleen berichten van de FOL te geloven, als zij daadwerkelijk van de partij zelf afkomstig zijn.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -