27 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Civiele zaak tegen Refineria Isla

Willemstad – De Stichting Monumentenzorg gaat in een civiele zaak tegen Refineria Isla de kosten verhalen die gemaakt zijn om de omvang van de schade als gevolg van het olielek bij Jan Kok vast te stellen. Dat heeft raadsman Rogier van de Heuvel van advocatenkantoor VanEps Kunneman en VanDoorne tegenover deze krant verklaard.

,,Daarnaast willen we vorderen dat er maatregelen genomen worden om te voorkomen dat een calamiteit als het olielek bij Jan Kok zich in de toekomst weer kan voordoen.”

De lokale vestiging van het internationaal opererende schadeclaimbedrijf Dekra heeft vlak na het olielek een eerste inventarisatie gemaakt van de schade.
Dat gebeurde op verzoek van grondeigenaren van de terreinen bij Jan Kok, de Stichting Monumentenzorg en Sea Shore Properties.
Directeur Jos Dijk van Dekra verklaarde begin oktober naar aanleiding van dit onderzoek in deze krant dat de schade groter was dan gedacht.
Volgens Dijk is grondig bodemonderzoek vereist om de exacte omvang van de schade vast te stellen.

,,Soms lijkt de schade op het eerste gezicht mee te vallen. Met het blote oog zie je niet altijd dat de bodem vervuild Is.”

In de visie van de directeur is er ook onderwateronderzoek nodig om de mate van vervuiling vast te stellen. Het olielek deed zich op 24 augustus voor.
Woordvoerder Kenneth Gijsbertha van Refineria Isla verklaarde na het lek in verschillende media dat het lek afkomstig was van de raffinaderij, maar de Isla krabbelde later terug.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -