26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 22:39

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoChaos door vertragingen DAE

Chaos door vertragingen DAE

WILLEMSTAD — Door het uitvallen van twee toestellen van DAE liep een aantal vluchten de afgelopen dagen flink veel vertraging op. Dit leidde vannacht zelfs tot een incident in de vertrekhal van Hato, waarbij drie Venezolaanse mannen door de politie zijn opgepakt.

Zij zaten volgens een politiewoordvoerder al negen uur te wachten op hun vertraagde vlucht, toen ‘ze het rond middernacht zat waren en het licht van de vertrekhal uitdeden om te kunnen slapen’.
Daarop reageerde een beveiligingsbeambte, die vervolgens slaags raakte met de drie.
Hij liep verwondingen aan zijn oog op, maar kon gewoon naar huis.
De drie zijn vastgezet in een politiecel te Barber.
DAE-woordvoerder Aldrich Hermelijn bevestigt dat de drie mannen wachtten op een vertraagde DAE-vlucht naar een Venezolaanse bestemming.

“We hebben de afgelopen week erg veel pech gehad, hoewel we niet de enige zijn geweest met veel vertraging”

, aldus Hermelijn.

“Niet alleen moest een Fokker 100 gerepareerd worden, ook kon een ATR-toestel niet worden gebruikt.”

Door het eerste geval waren er veel problemen tussen Miami, Curaçao en Venezuela, door het laatste waren er problemen met diverse vluchten van en naar Aruba, waar volgens de website www.24ora.com ook enkele ongeregeldheden hebben plaatsgevonden.

Een passagier vertelde vanmorgen op Hato dat zij al sinds gisteravond wachtte op haar aansluitende vlucht naar Aruba.
De vlucht van gisteravond was gecanceld. Zij kwam uit Miami en meldde, evenals diverse andere passagiers, dat haar door de luchtvaartmaatschappij nauwelijks inlichtingen waren verschaft en ook dat er geen hotel was geregeld door DAE.

Hermelijn:

“We hadden wel iemand rondlopen in de hal, maar soms kun je niet precies vertellen wat mensen willen weten”.

Hij stelt dat DAE wel degelijk met taxi’s mensen naar het dichtstbijzijnde hotel heeft gebracht. Om hoeveel mensen het gaat kon hij niet zeggen.
Ook kon hij niets melden over mogelijke compensatie voor mensen die zeer lang hebben moeten wachten.
De twee toestellen zijn inmiddels weer in gebruik.

Directeur van Curaçao Airport Partners (CAP) Albert Brunner bevestigt het incident eveneens. Hij meldt dat er inderdaad de laatste dagen wat meer vertragingen zijn geweest bij DAE.

“Een vertraging kan altijd gebeuren, maar een luchtvaartmaatschappij moet er wel op toezien dat de passagiers goed geïnformeerd en begeleid worden.
Dit is bij DAE niet altijd het geval geweest, en we zijn hierover in gesprek.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties