27 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 05:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Chaos door vertragingen DAE

WILLEMSTAD — Door het uitvallen van twee toestellen van DAE liep een aantal vluchten de afgelopen dagen flink veel vertraging op. Dit leidde vannacht zelfs tot een incident in de vertrekhal van Hato, waarbij drie Venezolaanse mannen door de politie zijn opgepakt.

Zij zaten volgens een politiewoordvoerder al negen uur te wachten op hun vertraagde vlucht, toen ‘ze het rond middernacht zat waren en het licht van de vertrekhal uitdeden om te kunnen slapen’.
Daarop reageerde een beveiligingsbeambte, die vervolgens slaags raakte met de drie.
Hij liep verwondingen aan zijn oog op, maar kon gewoon naar huis.
De drie zijn vastgezet in een politiecel te Barber.
DAE-woordvoerder Aldrich Hermelijn bevestigt dat de drie mannen wachtten op een vertraagde DAE-vlucht naar een Venezolaanse bestemming.

“We hebben de afgelopen week erg veel pech gehad, hoewel we niet de enige zijn geweest met veel vertraging”

, aldus Hermelijn.

“Niet alleen moest een Fokker 100 gerepareerd worden, ook kon een ATR-toestel niet worden gebruikt.”

Door het eerste geval waren er veel problemen tussen Miami, Curaçao en Venezuela, door het laatste waren er problemen met diverse vluchten van en naar Aruba, waar volgens de website www.24ora.com ook enkele ongeregeldheden hebben plaatsgevonden.

- Advertentie -

Een passagier vertelde vanmorgen op Hato dat zij al sinds gisteravond wachtte op haar aansluitende vlucht naar Aruba.
De vlucht van gisteravond was gecanceld. Zij kwam uit Miami en meldde, evenals diverse andere passagiers, dat haar door de luchtvaartmaatschappij nauwelijks inlichtingen waren verschaft en ook dat er geen hotel was geregeld door DAE.

Hermelijn:

“We hadden wel iemand rondlopen in de hal, maar soms kun je niet precies vertellen wat mensen willen weten”.

Hij stelt dat DAE wel degelijk met taxi’s mensen naar het dichtstbijzijnde hotel heeft gebracht. Om hoeveel mensen het gaat kon hij niet zeggen.
Ook kon hij niets melden over mogelijke compensatie voor mensen die zeer lang hebben moeten wachten.
De twee toestellen zijn inmiddels weer in gebruik.

Directeur van Curaçao Airport Partners (CAP) Albert Brunner bevestigt het incident eveneens. Hij meldt dat er inderdaad de laatste dagen wat meer vertragingen zijn geweest bij DAE.

“Een vertraging kan altijd gebeuren, maar een luchtvaartmaatschappij moet er wel op toezien dat de passagiers goed geïnformeerd en begeleid worden.
Dit is bij DAE niet altijd het geval geweest, en we zijn hierover in gesprek.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -