28 C
Willemstad
• zondag 23 juni 2024

Extra | Journaal 21 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 19, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Carls’ blog | Manuels’ pr-machine

HomeBlogsBlog Carlson ManuelCarls' blog | Manuels' pr-machine

Gevolmachtigde minister van Curaçao Carlson Manuel heeft nog meer familiehulp ingeroepen. Na het aanstellen van zijn broer Carlton en diens echtgenote als persoonlijk adviseurs moet nu ook pappa Manuel aan de slag om het geschonden blazoen van zoonlief op te poetsen.

Die kreeg dinsdag op Radio/tv Direct, aangemoedigd door een iets te overdreven interviewer acterende meneer, alle ruimte om de halve wereld te beschuldigen van nepotisme en zichzelf de hemel in te prijzen. De opschepperij werd gelardeerd met halve waarheden en hele onwaarheden.

Manuel vertelde een Curaçaohuis te hebben aangetroffen dat nog het meest weg heeft van een barista waar de medewerkers keuvelend en koffiedrinkend de werkdag doorkomen en voor volk en vaderland niks presteren.

Voorganger Begina (die in politiek Den Haag en bij de Curaçaose gemeenschap in Nederland hoog aangeschreven staat) werd afgeserveerd als een sigarenrokende kroegtijger die heel veel geld van de Curaçaose bevolking over de balk heeft gesmeten. Als dat van die barista klopt, dan moet er inderdaad heel wat overheidsgeld aan koffiebonen zijn besteed…

Aanleiding voor al deze blinde woede (of zou het paniek zijn?) is de onthulling dat de nieuwbakken gevmin zijn vol vertrouwelijke dossiers liggend bureau deelt met zijn broer en schoonzus. Logisch dat Karel niet blij is met zulke gratis publiciteit. Dus belde hij huilend pappie bij TV Direct op die onmiddellijk de pr-machine opstartte.

En zo waren luisteraars getuige van een niet eerder vertoond staaltje van wat de door de mand gevallen Manuel onder motiverend leiderschap verstaat: de medewerkers van het Curaçaohuis kregen via de radio een collectief functioneringsgesprek dat er niet om loog.

Je kunt dat hoogst onfatsoenlijk noemen, maar de gevmin etaleerde in de uitzending uitgebreid zijn ongeëvenaarde managementtalenten en de indrukwekkende studies die hij heeft gevolgd.

Dat roept dan weer de vraag op waarom dit konijn uit Piks’ hoed het nooit verder heeft geschopt dan het geven van blokfluitles.

Stay tuned.

Bron: Knipselkrant Curacao

KKC naschrift

Meer over capriolen van de Curacaose gevolmachtigde minister in Nederland leest u hier.

20 reacties

 1. “Als u een functie aangeboden wordt waar u totaal geen ervaring in heeft of tenminste niet afdoende, En ze bieden u een leuk bedragje als vergoeding laten we zeggen 10.000 Euro per maand. En u kunt daarna de functie “on the job” leren, zonder dat u enige verantwoording hoeft te dragen . Zou u dan ook principieel zeggen van “sorrie jongens dat doe ik niet”? ”

  het hangt hierbij af: als het om een functie in het bedrijfsleven gaat dan zou je het nog kunnen overwegen. Uiteindelijk betaalt de consument als die het geen probleem vindt om te betalen voor mensen die on the job leren dan welicht OK. Op Curacao geldt dat argument dan meestal weer niet omdat er niet veel te kiezen valt en de consument dus vaak gedwongen is om ergens zijn producten af te nemen.

  Het gaat hier echter om overheids/belastinggeld. Geld waar anderen hard voor hebben moeten werken. Dan is enige vorm van zelfreflectie wel vereist. Ik zeg niet dat hij het niet had moeten doen, maar als hij weet dat hij deze functie nog niet helemaal kan uitvoeren, ben dan tevreden met een starter salaris.

 2. @bulli bulli

  emely en leeflang waren geen van beide gevolmachtigde minister maar gedeputeerde/minister van onderwijs. Twee heel verschillende ministeries. Een gevolmachtigde minister moet diplomatisch en juridische kennis bezitten. On opvallend maar toch aanwezig. Dat zijn de kenmerken van een ambassadeur. En dat is eigen een gevolmachtigde minister.
  Minister van onderwijs moet je ervaring en kennis van onderwijs bezitten. En niemand beter dan een docent met x aantal jaar ervaring.

 3. …..”Want wees eerlijk, welke minister in dit cabinet heeft nu verstand van zaken waar hij minister voor is”…..

  @TOP, misschien Silvania een beetje qua inhoud. Maar qua persoonlijke vaardigheden en professionalisme gaat hij compleet de mist in.

 4. Vertegenwoordigers van landen worden gekozen om hun gedegen politieke buitenland ervaring. Ze worden aangesteld op dat vertrouwen. MFK en PNP hebben hier een grove blunder mee gemaakt en dat is niet de eerste en zeker niet de laatste. Want wees eerlijk, welke minister in dit cabinet heeft nu verstand van zaken waar hij minister voor is.

 5. Als onze minister volmacht een baan aangeboden krijgt als piloot, stort het vliegtuig neer!
  Sterker nog, het vliegtuig komt niet eens van de grond (de lucht niet in!)

  Zo ook met curaçao en de ministeries!
  Niets komt van de grond!
  En wat ooit van de grond is gekomen dankzij schenkingen van nederland of belastinggeld, stort neer (in)!

  Zie Centro pro arte etc etc etc
  Maar ook cmc, alm, uts, giro, cbcs, en elk staats nv!

  Allemaal piloten zonder brevet of vlieguren!

 6. Als je een baan aangeboden krijgt als piloot, voor een leuk salaris, op basis van je auto rijbewijs. Met de vermelding dat je geen verantwoordelijkheid draagt.
  Doe je het dan?
  Of is de genen die je die baan aanbied volslagen krankzinnig?

 7. @Brian S. Als u een functie aangeboden wordt waar u totaal geen ervaring in heeft of tenminste niet afdoende, En ze bieden u een leuk bedragje als vergoeding laten we zeggen 10.000 Euro per maand. En u kunt daarna de functie “on the job” leren, zonder dat u enige verantwoording hoeft te dragen . Zou u dan ook principieel zeggen van “sorrie jongens dat doe ik niet”? Of zou u zeggen ok ik neem de functie aan, maar tot de tijd dat ik op afdoende niveau ben neem ik genoegen met een lagere vergoeding?

 8. @Bulibuli, Carlson had ook kunnen aangeven de functie niet aan te nemen omdat hij totaal geen ervaring heeft en de functie is geen stageplek

 9. @BuliBuli, ok ik begrijp je.

  Maar er zit meer achter het kiezen van Manuel. Ervaring hoor je te hebben voordat je zo’n belangrijke baan in DH krijgt.
  Het is pure afgang zo’n figuur als afgevaardigde van Curaçao zonder noemenswaardige opleiding daar te plaatsen, verder gaan er steeds meer geruchten over de tijd dat Manuel bij het MIL ‘lesgaf’.
  Ik denk dat dit echt onderzocht moet worden waarom de leiding de klachten heeft stilgehouden.
  Het zal zeker een vervolg krijgen.

 10. Ik begrijp jouw punt @William. Sterker nog, zoals jij maak ik mij ook zorgen over de slechte econimische/sociale situatie van Curaçao. Waar het mij om gaat is dat het niet Carlson’s fout is dat hij nu een gev. Minister is. Hij is door zijn partij voorgedragen, dus als MFK (en natuurlijk PNP ook) het goed vinden om een onervaren persoon in zo’n belangrijke functie te hebben, dan moeten zij voornamelijk worden afgerekend. Carlson zit nu daar, dat is de realiteit, dus ik mag hopen dat hij de nodige ervaring gaat krijgen. Tijd zal dat leren. Ik blijf wel bij mijn mening dat de gekozen name en shame strategie deze situatie niet gaat verbeteren.

 11. ‘Onervaren maar de tijd zal het leren’.
  Dat vind ik echt abnormaal vooral als je bijna 25:000 NAF belastinggeld binnenharkt van een land waar bijna 40% van de bevolking afhankelijk is van bv een uitkering een voedselpakket, extreem hoge werkloosheid, jeugdwerkloosheid, hoge criminaliteit, berovingen van 65+ets, meestal te weinig patrouilles omdat er onvoldoende mankracht is, etc, etc.
  Ik denk dat het land meer nodig heeft dan dit soort figuren.

  Met alle respect voor jouw post @BulliBulli maar ik vind het te gek voor woorden dat je zo’n zin neergezet hebt.

 12. Ik vind dit artikel denigrerend is geschreven. Emily de Jongh-elhage, Omayra Leeflang etc waren allemaal docenten voordat ze in de politiek gingen. Volgens dit artikel staat Begina hoog aangeschreven binnen de Curaçaose gemeenschap in Nederland. Dit vind ik hyperbolisch. Op wat is dit gebaseerd?

  Carlson heeft sowieso niet zijn broer en schoonzus in dienst moeten nemen. Wij moeten op de issue blijven en hem op dit foutief besluit aanspreken. Naar mijn optiek heeft hij nog niet de nodige ervaring voor deze functie, maar tijd zal het leren, misschien lukt het hem wel/niet om die ervaring te krijgen. Carlson heeft zoals de bovengenoemde politici het recht om te falen. Bagatelliserende artikelen met kleinerende woorden zijn niet nodig.

 13. Het aanstellen van clown Manuel was vooropgezet. Hij ging bij MFK, met de belofte dat hij Gevolm Min zou worden indien MFK zou winnen.
  Het circus Boltini wordt vervolgd!

 14. Een achterhaalde instituut .
  Opdoeken die handel , zonde van de tijd en geld .
  Totaal geen functie , wat doen ze eigenlijk .
  Al een hele tijd niks , nada , nopes .
  Om de 4 jaar een andere clown .

 15. Een Curaçaohuis te hebben aangetroffen dat nog het meest weg heeft van een barista waar de medewerkers keuvelend en koffiedrinkend de werkdag doorkomen en voor volk en vaderland niks presteren.

  Overigens is de hele dag koffie drinken wel onderdeel van de Nederlandse werkcultuur. Als er een koffie beschikbaar is dan zal er een groot protest zijn bij elk bedrijf in Nederland.

  Maar goed de ambtenaren op Curacao presteren ook niets de hele dag en de statenleden ook niet. Meeste Ministers ook niet..

 16. Het Curacao huis. Daar zit muziek in dacht Pisas en hij had iemand nodig die Nederland een toontje lager kon laten zingen. Pisas had veel noten op zijn zang en wilde niet iemand die uit de toon zou vallen. Pisas wil de boventoon voeren, de eerste viool spelen en met Carlson Manual kon hij de hoogste noot zingen want die wil wel naar zijn pijpen dansen. Uiteindelijk is het weer het zelfde liedje.
  We mogen hopen dat ze met de stille trom vertrekken.

 17. Nederland moest en zou een toontje lager moeten gaan zingen. Nootzakelijk voor de harmonie tussen de band(ieten)leden had Pisas aangegeven. Dus kwam er een advies van binnen de MFK om het contact met Nederland door een muziekleraar te laten doen. Want die kon de juiste noot wel vinden.

 18. “Manuel vertelde een Curaçaohuis te hebben aangetroffen dat nog het meest weg heeft van een barista waar de medewerkers keuvelend en koffiedrinkend de werkdag doorkomen en voor volk en vaderland niks presteren.”

  Ik geloof dit onmiddellijk, (wat moeten ze anders doen trouwens) en daarom moeten we het instituut Curacaohuis zo snel mogelijk opdoeken. Het heeft geen functie. Wegwezen met dit totaal overbodige en peperdure instituut waar alleen maar gezeik uit voortkomt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties