32 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023 12:03

Carls’ blog | First things first

Met video


WILLEMSTAD – De onvolprezen gevolmachtigde minister Carls Manuel heeft een bijzonder gevoel voor het stellen van prioriteiten. Het dienen van het landsbelang gaat voor alles, ook je eigen plezier.

Dat is nu eenmaal het offer dat je als publieke dienaar moet brengen en daar word je ook riant voor betaald.

Dus moet “His Excellency” wel een zeer gewichtige reden hebben gehad om afgelopen woensdag niet aanwezig te zijn bij het voor Curaçao zo’n beetje belangrijkste Tweede Kamer-debat van het jaar, namelijk over de herfinanciering van de coronalening en de Ennia-kwestie.

Carls schitterde door afwezigheid omdat hij iets veel belangrijkers te doen had: met de Karibeband optreden bij strandclub Zanzibar op Jan Thiel. Als je in de schijnwerpers kunt staan, ga je natuurlijk niet in zo’n bedompt zaaltje van het Tweede Kamergebouw zitten om te luisteren naar een discussie die je toch niet begrijpt.

Carls spindoctor The King en pappie Cali zullen ongetwijfeld aanvoeren dat hun protégé aanwezig moest zijn bij de opening van het parlementaire jaar. Oja? Waarom hebben de gevolmachtigde ministers van Aruba en Sint Maarten er dan wel voor gekozen de ceremoniële opening van het parlementaire jaar in hun land aan zich voorbij te laten gaan?

Misschien omdat zij, anders dan hun collega Manuel, het belang van het Kamerdebat hoger aansloegen dan een weekje door de belasting betaalde vakantie?

Stay tuned.

Bron: Knipselkrant Curacao

KKC naschrift

Meer over capriolen van de Curacaose gevolmachtigde minister in Nederland leest u hier.

8 reacties

 1. Bekijk voor de lol het linkedinprofiel van deze niet doorgetrokken drol. Je lacht je kapot. Loopt op te scheppen met zijn politiek geregelde báantjes in de publieke sector. Minkukel dat het is.

 2. GVM Carls en Koning eenoog van het land der blinden was ook aanwezig, ze hadden voor hem een ligstoel geregeld zodat hij het feest slapend kon bij wonen en dat alles op kosten van de curacrimse regering ( lees bevolking ) a’ 10.000 Euro per uur.

 3. @ Inderdaad @Kaat hij zat er niet bij,hij lag er bij als een lamzak die drie nachten had liggen ,vul zalf maar in ?????? maar niet van het werken !.

 4. Toch weer jammer van deze o zo volprezen GVM van Curacao. Gelukkig zoeken de echte Curacaoenaars een veilig heenkomen richting Nederland (al ruim 10.000 in de periode 2018-2021) hetgeen tekenend is voor de situatie op Curacao. Waarschijnlijk is dat aantal inmiddels opgelopen naar 15.000. NOS no ta spera mas! Wellicht is de GVM geïnspireerd door zijn broer. Iets met muziek…
  Het kan ook zijn dat hij een job coach heeft geraadpleegd die hem heeft geadviseerd in zijn toekomst te investeren. Dat staat iedereen vrij, binnenkort volgt de vacature-melding op de website van gobiernu.cw
  Gelukkig kunnen de achterblijvers op Curacao straks hun regering weer kiezen. In ieder geval wordt het voor hun niet leuker, omdat minder belastingbetalers hogere belastingaanslagen kunnen verwachten. Immers, er zijn minder mensen die kunnen bijdragen aan de gewenste belastingopbrengsten. Het land is politiek, moreel en financieel failliet en de boedel wordt bij opbot verkocht, inclusief GVM. Bij het verlaten van het Curacao-huis zal hij wel zijn favoriete playlist achterlaten. Een mooie opbrengst van 4 jaar ministerschap van een family/friend. Daar moet je het immers van hebben, (toontje lager zingen) tegenwoordig.

 5. En deze snotneus kan doen waar hij zin in heeft.
  Waar is pik pias nu ? Schande voor Curaçao, maar eigenlijk , wat moet hij daar doen.
  Het gaat toch allemaal z’n petje te boven.
  Ook geen maandelijkse giften dan voor die pief.
  mfk vazallen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties