30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 16:57

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen nieuwsCaribenVandaag | Zinnicq Bergmann (EM Group) sleept Knipselkrant voor de rechter

CaribenVandaag | Zinnicq Bergmann (EM Group) sleept Knipselkrant voor de rechter

Update 31 januari 2021 | vonnis + stukken

Ciga vice-voorzitter en woordvoerder, gaming lobbyist en Emoore/EMS management trustkantoordirecteur George Zinnicq-Bergmann was bestuurder van Virtual Coin Gaming en zou stukken hebben overlegd aan de Kansspelautoriteit waaruit zou blijken dat hij niet wist dat de vennootschap illegale websites opereerde | Foto EM Group

Willemstad – De Nederlandse zakenman George van Zinnicq Bergmann, eigenaar van enkele trustkantoren op Curaçao, sleept hoofdredacteur Nardy Cramm van de Knipselkrant Curaçao (KKC) voor de rechter.

Aanleiding is de publicatie op de website van KKC van artikelen uit de Telegraaf en de Curaçao Chronicle over de boete van 500.000 euro die door de Nederlandse Kansspelautoriteit is opgelegd aan Virtual Coin Gaming NV, een aanbieder van online gokspelen die door het trustkantoor van Bergmann is opgericht en bestuurd werd. De boete is opgelegd omdat Virtual Coin Gaming illegaal op de Nederlandse markt actief was en zich daarbij op minderjarige spelers richtte.

De publicatie door de knipselkrant is Bergmann in het verkeerde keelgat geschoten, zo blijkt uit het verzoekschrift dat namens hem door advocaat Willemieke Princée van OX & WOLF legal partners bij de rechtbank in Willemstad is ingediend. De klacht heeft betrekking op de foto van Bergmann en het onderschrift die de knipselkrant bij de artikelen plaatste.

“De onjuiste, misleidende, smadelijke en lasterlijke uitlatingen vormen een ernstige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van verzoeker (Bergmann; red) die op grond van artikel 6 EVRM het recht heeft gespeend te blijven van een dergelijke aantasting van zijn eer en goede naam. De inbreuk op dit universele (grond)recht is ook onrechtmatig jegens Bergmann”, zo staat te lezen in het verzoekschrift.

Met de plaatsing van een foto bij het artikel wordt, aldus zijn advocaat, inbreuk op zijn portretrechten gemaakt: “Verzoeker lijdt aanzienlijke schade als gevolg van de onrechtmatige en inbreuk makende handelwijze van gedaagde, waaronder begrepen maar niet beperkt tot reputatieschade. Mede in verband met het grote bereik van de KKC (140.000 lezers per dag) is de enorme schade die verzoeker reeds heeft geleden en nog zal lijden een gegeven.”

Bergmann, die naar eigen zeggen ‘overstelpt’ is met reacties, eist verwijdering van de publicaties en twee rectificaties. De knipselkrant is al vaker voor de rechter gedaagd door partijen die betrokken zijn bij de online goksector. Voor zo ver bekend is het nooit tot een veroordeling gekomen.

De Nederlander is o.a. eigenaar van EMS Management Services NV en EMoore NV die zich presenteren als ‘EM Group’. Een van de activiteiten is het namens (in het buitenland gevestigde) derden oprichten en besturen van vennootschappen. Aanbieders van online gokspelen maken in grote getale gebruik van deze service. Virtual Coin Gaming is overigens niet het eerste door Bergmanns’ EM Group bestuurde bedrijf dat door de Kansspelautoriteit is beboet.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Curaçao is een paradijs voor exploitanten van goksites. Er is een levendige handel in sublicenties en toezicht door de overheid ontbreekt. Er zijn aanwijzingen dat maar een minimaal percentage van de inleg als prijzengeld wordt uitgekeerd. De exploitanten verschuilen zich doorgaans achter trustkantoren in Willemstad. Vandaar lopen onderzoeken vast in een web van vennootschappen in allerlei louche oorden. Vermoed wordt dat het veelal om internationaal opererende bendes gaat die zich bezighouden met drugs-, wapen- en mensenhandel en financiering van terrorisme en gokwebsites gebruiken om criminele winsten wit te wassen.

Lees ook: https://www.amlc.nl/online-gokken-als-witwasmethodiek/

Bron: Cariben Vandaag

Naschrift KKC

Voor details over de de illegaliteit van de offshore online gaming master-sublicentiestuctuur en de enorme gevolgen daarvan voor de maatschappij, democratie en rechtstaat, lees de Koninkrijksbelangen blogserie van de KKC

Virtual Coin Gaming N.V. (bestuurder EMS Management) beschikte over een illegale Curaçaose sublicentiegaming license met no 8048/JAZ2017-043 van Antillephone directeur Rob Vermeulen aan een reeds eerder veroordeelde anonieme Brit

Klik hier voor het document als u met uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden. Klik hier voor het kvk uitreksel uit 2019 van de ‘EM group’ (EMS management/Tustmoore/Trusthouse/Emoore) tijdens het onderzoek nog de directie voerde. Tijdens het onderzoek heeft het trustkantoor zich op 11 november 2019 uitgeschreven als directeur van de Egaming brievenbusmaatschappij. Virtual Coin Gaming NV stelde op haar site een Curaçaose gaming license met nummer: # 8048/JAZ2017-043 te hebben. Tegen het KSA sanctiebesluit kan nog bezwaar worden gemaakt. Uit het besluit:

“De Kansspelautoriteit heeft twee meldingen ontvangen waarin ouders meedeelden dat hun kinderen spelen of hebben gespeeld op futgalaxy.nl.52 Bij één van die meldingen werd meegedeeld dat het kind minderjarig was en hij ongewenst in aanraking kwam met gokken en online gokken. Bij de andere melding werd meegedeeld dat het uitermate moeilijk was om uit te schrijven, niet gecontroleerd werd op leeftijd, de website in het Nederlands maar de algemene voorwaarden in het Engels waren, en volgens de algemene voorwaarden na zes maanden twintig euro per maand in rekening mocht worden gebracht.”

2021 01 08 – KSA Sanctiebesluit Virtual Coing Gaming-Futgalaxy Futgamer by Knipselkrant Curacao on Scribd

Bestuursaansprakelijkheid

Afgelopen jaar werden bestuurder Carmanco en gaminglicentiehouder Cyberluck voor een dergelijke handeling door de rechter in het ongelijk gesteld en bestuurlijk verantwoordelijk gehouden voor schade. Lees hier meer (AD | Gokbedrijven in ongelijk gesteld).

2020 04 14 – CUR2018H00148 … by Knipselkrant Curacao on Scribd

2020 04 14 – CUR2018H00148 … by Knipselkrant Curacao on Scribd

15 reacties

 1. @Dislect, zeker! Transparantie van sponsors is een must.

  Is dat nog geen wet/regel dan?
  De gevestigde orde houdt de boel bewust “ongeregeld”.
  Kunneman hoor je erook niet over, die leeft van deze politieke elite.
  Niemand is schoon in de politiek, niemand,
  Allemaal vinden ze het prima zo.
  We zitten op de onderste trede als het op ethische deugden aan komt.

  Het schurftig paard houdt niet van de roskam, en licht!

 2. @knoek-koe:
  Als ” De waarheid is van secundair belang, tenzij het de waarheid van de sponsor is.”
  Is het dan niet van belang om te weten wie die sponsors zijn?
  Weer zo’n ding van openheid van bestuur.
  Alle politieke partijen zouden hun sponsor lijst wie en welk bedrag, moeten publiceren. Niet alleen in een sponsor registreer (dat besloten is) maar een openbaar register en op hun eigen website.
  Zodat er ook toezicht is op de financiën van de partij maar ook dat politieke besluitvorming onafhankelijk blijft van sponsoring.
  Persoonlijk verwacht ik dat veel partijen, ook bij de nieuwe, sponsoring zit betaald door families die belang hebben dat het huidige systeem blijft bestaan. Ongeacht de kreten en leuse van de partijen.

 3. De pers is een soort entertainment show geworden @Kameleon, Jakupi.
  Alles draait om kijkcijfers , en sponsors!
  De waarheid is van secundair belang, tenzij het de waarheid van de sponsor is.

 4. @Jacupi
  Precies wat ik verleden jaar al eens onder de aandacht bracht.

  MSN.com is ook een meester in het produceren van ERGERLIJKE SANSATIONELE KOPPEN. Verder is hun taalgebruik van een laag niveau en vaak met taalfouten.
  Maar het lijkt erop dat dit haast iedereen ontgaat. Platvloersheid is tegenwoordig het ingesleten devies.

 5. @Cariben Vandaag….”sleept voor de rechter”….
  En dat van een zichzelf respecterend medium.

  Normaal objectief taalgebruik bij het informeren van de lezer, is passé.
  Het moet ruw, grof, meeslepend, aansprekend en tot de verbeelding spreken, dus slepen in plaats van dagen voor de rechter. Wij zijn reeds lang geëvolueerd in een egocentrische vechtmaatschappij. Het nieuwe normaal.
  De verruwing in de media heeft zijn weerslag op de intermenselijke omgangsvormen. Sex sells. Sensatie ook.
  Stoer, empowered, entitled.
  Geef mijn portie maar aan fikkie.

 6. De partner van George van Zinnicq Bergmann is de deken van de advocaten. Dat dekt wel lekker toe, toch?

  https://www.linkedin.com/in/carine-j%C3%A4nsch-6885025/

  Hij gaat Nardy voor de rechter SLEPEN. LOL. Ik zie het al voor mij GvZB de Nardy bij haar blonde haren pakt en dan een flinke schop tegen zijn ballen krijgt.
  Je blijft lachten van het huilen op deze klip. Arthur Donker kijkt nu met een genoegzaam lachje van zijn hemelse klip naar ‘Peyton Place on a Caribbean Island’

 7. De deken van advocaten op Curaçao is een grote farce!
  Bedekken alles wat het daglicht niet verdragen kan.
  Er zullen zeker fatsoenlijke advocaten zijn, helaas ook een hoop ratten

 8. Een klacht indienen bij de deken van advocaten, betreffende de kantoortjes van ox&wolf en eps kunneman is welhaast onmogelijk omdat leden van deze kantoortjes onderling de secretaris en deken leveren. Dan zal de enige mogelijkheid een gang naar de rechter zijn. Volgens mij overtreed ox&wolf regel 41 van de gedragsregels orde van advocaten. Regel 41
  De advocaat dient zich in woord en geschrift niet onnodig grievend uit te laten.

 9. Een kapsones kantoortje met een stelletje vrouwen die zich advocates noemen en rondlopen met een air van hier tot de zuidpool.

  Ik denk dat de meeste advocaten daar last van hebben en kwa kwaliteit zijn er nog wel meer rat advocaat kantoortjes. Ze zullen wel flink declareren denk ik dat ze een air hebben.

 10. …..”Een kapsones kantoortje met een stelletje vrouwen die zich advocates noemen en rondlopen met een air van hier tot de zuidpool.”……

  @John Bash,Je hebt Ratvocaatjes, Kakvocaatjes en Ravotcaatjes

  kattige kattekopjes. Zal wel een heksenketel zijn op dat kantoor

 11. @John Bash | 1 februari 2021 om 01:39 |
  KKC moest zijn portret wel plaatsen om verwarring met anderen te voorkomen. Radar, Kassa en Opsporing Verzocht plaatsen ook foto’s om anderen te waarschuwen voor figuren waar je geen zaken mee moet doen, maar juist uit hun buurt moet blijven. Ze zijn heel goed in gladde praatjes. Je herkent ze aan de $$ tekens in hun ogen.

  CITAAT
  “En wat betreft dat ox en wolf kantoortje? Een kapsones kantoortje met een stelletje vrouwen die zich advocates noemen en rondlopen met een air van hier tot de zuidpool.”
  LOL plus emoticon van een zich suf lachende persoon met tranen.

 12. @Vluggertje | 30 januari 2021 om 21:37 |
  CITAAT
  “Ik mis dit keer de foto van de advocate.
  Pfff.
  Gemiste kans om weer full face in die melancholieke ***vragende ogen te kijken.” EINDE CITAAT

  Opgelost. Hier is ze – Willemieke Princée – dan weer; elk tijdstip van de dag op te roepen! [hier had een emoji van blij lachend gezicht met een knipoog moeten staan, maar dat is ongepast]
  https://i2.wp.com/knipselkrant-curacao.com/wp-content/uploads/2021/01/Willemieke-Princee-Foto-Ox-Wolf.png?resize=500%2C445&ssl=1

 13. @George Zinnicq-Bergmann: was niet zo slim om rectificatie te eisen.

  Als dat trut-zeggend advocaatje van jou nu een goed advies had gegeven, wist nu niemand op KKC wie je was en was het te rectificeren stuk in d moerassen van das Internet verdwenen.

 14. ….”Uit de vele tientallen reacties in Knipselkrant komt overduidelijk naar voren dat dit soort schemerige ondernemingen (trustkantoren!) en personen, inclusief hun advocaat, tot het “schuim” der gemeenschap wordt gerekend”….

  @Kameleon, ik denk dat je een raak punt hebt!
  Als je op de knipselkrant unaniem verguist wordt, dan “lig” je echt niet lekker in de communitie.

  Deze “trust” entiteiten gingen een hele tijd door als “chique” , nu is het eerder “louche”.

 15. Bestuurder van Virtual Coin Gaming NV George Zinnicq-Bergmann beweert dat de KKC nooit in haar gelijk is gesteld. Ik kan dit niet controleren, maar wat wel een feit is dat ‘HIJ” een boete van 500.000 euro plus 100.000 euro [=Naf 1,25 miljoen!] door de Nederlandse Kansspelautoriteiten is opgelegd.

  Dergelijke hoge boetes zijn een duidelijk bewijs dat dit “heerschap” kapitalen met de promotie van gokken heeft verdiend en nog steeds binnensleept. Hij woont met zijn gezin echt niet in een FKP woning en rijdt ook niet in een KIA Picanto.

  De hele “gokindustrie” draagt niets, maar dan ook totaal NIETS bij aan de maatschappij. Integendeel. Het vult alleen de zakken van allen die in dit “ondergrondse” circuit zitten. Het zijn gewoon witte boorden criminelen!

  Uit de vele tientallen reacties in Knipselkrant komt overduidelijk naar voren dat dit soort schemerige ondernemingen (trustkantoren!) en personen, inclusief hun advocaat, tot het “schuim” der gemeenschap wordt gerekend. [Tezamen met onze corrupte politici]. GEEN ENKELE ondersteuning voor G. Z-B en Willemieke Princée, NADA, NIKS, NIENTE. Duidelijker kan het toch niet zijn. Maar $$$$ verblind.

  Gelukkig zijn er steeds meer jong volwassenen die zich hiervan distantiëren en streven naar een nieuwe wereldorde waarin voor dit soort egoïstische opportunisten (ook wel psychopaten genoemd) geen plaats meer is.

  George Zinnicq-Bergmann is een “goed” voorbeeld voor zijn kinderen. Als ik Carine J. was zou ik hem de deur wijzen,….. maar ja, het verdient zo lekker. De SUV’s en vakanties moeten toch ook ergens van worden betaald!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties