31 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

CAP overtuigt Hof niet

HomeMediaCAP overtuigt Hof niet

hato2Willemstad – Curaçao Airport Partners (CAP) heeft deze week het Hof niet kunnen overtuigen met fotomateriaal dat Jeje Car Rental nv, franchisenemer van Europcar, andere activiteiten ontplooit op de luchthaven dan alleen het brengen en afhalen van passagiers die een auto gehuurd hebben.

Advertentie

,,Noch het ondersteunend fotomateriaal, noch de bij pleidooi als producties overlegde bescheiden en foto’s maken aannemelijk dat Jeje haar activiteiten op het luchthaventerrein niet beperkt tot het overeenkomstig haar stelling ophalen en weer wegbrengen van autohuurders.
Aan de overgelegde foto’s is niet te zien wanneer zij zijn genomen en aan de gefotografeerde auto’s is evenmin te zien dat zij door Jeje worden verhuurd.
Wel is aannemelijk dat de geparkeerde rode Volkswagen ‘Fox’ met kenteken S 39-21, zoals afgebeeld een huurauto van Jeje is, maar niet blijkt waar en wanneer die foto is genomen.

Het staat een huurder overigens vrij zelf in zijn huurauto op de luchthaven te verschijnen, bijvoorbeeld om een passagier op te halen, zodat een foto van een huurauto van Jeje op het luchthaventerrein weinig zegt.
De vermoedelijk wel op de luchthaven rijdende auto, eveneens een rode Volkswagen, afgebeeld op de tweede foto heeft als kenteken S 55-4 en is dus een andere auto dan de op de voorgaande foto afgebeelde Volkswagen ‘Fox’.
Voor zover CAP haar stellingen wenst te baseren op de door haar als producties overgelegde verklaringen, acht het Hof die door CAP vergaarde verklaringen voorshands onvoldoende overtuigend om van de juistheid ervan uit te gaan”, zo staat in het vonnis.

CAP heeft het Hof ook niet kunnen overtuigen dat de uitspraak in de zaak Jeje ook van toepassing moet zijn op de andere autoverhuurbedrijven ‘om proceseconomische redenen’.

Het Hof stelt hierbij: ,,Het argument dat tegenstrijdige uitspraken moeten worden vermeden is weinig overtuigend.
Indien CAP in het tweede kort geding in het gelijk wordt gesteld, behoeft zij zich weinig aan te trekken van een mogelijke eerdere tegengestelde uitspraak omdat aan een uitspraak in kort geding geen gezag van gewijsde toekomt.
Het verzoek komt bovendien niet voor toewijzing in aanmerking omdat CAP niet duidelijk maakt hoe zij zich de beoogde gelijktijdige behandeling voorstelt nu alleen in het tweede kort geding nog pleidooien moeten plaatsvinden.
Het Hof ziet onder de gegeven omstandigheden evenmin aanleiding beide zaken te voegen omdat daaraan geen evidente voordelen zijn verbonden en voeging een vertraagde rechtsgang van dit kort geding tot gevolg kan hebben.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties