27 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Brandpunt reportage

HomeNieuwsBrandpunt reportage

 

GELEZEN DE commentaren van Stella van Rijn, secretarisgeneraal algemene zaken van de regering-Curaçao, en Dean Rozier, fractieleider MFK.

Samengevat: er is democratie op Curaçao, beschuldigingen zijn onjuist en getoetst en onderzocht in het verleden, laten we ophouden hierover en overgaan tot de orde van de dag. Mijn probleem en met mij echt vele anderen is dat democratie betekent luisteren naar elkaar en antwoord geven op vragen, in dit geval die leven in de gemeenschap. Helemaal mee eens dat het een en ander complex is.

Ik wil het dan ook eenvoudig houden en stel de volgende vragen en vertrouw erop dat hier van beiden een antwoord op komt.

* Feit is dat de heer Schotte verschillende veroordelingen gehad heeft in het verleden,

* Feit is dat de directeur van de Veiligheidsdienst aan de kant is gezet.

* Feit is dat een aantal ministers een betalingsregeling getroffen hebben met de belastingsdienst nadat ze minister zijn geworden,

* Feit is dat het niet om luttele bedragen gaat maar om hoeveel? Feit is dat de ministers benoemd zijn voordat de screening was afgesloten.

* Feit is dat de gouverneur vanwege deze laatste omstandigheden en dat er een regeling is afgesproken, akkoord is gegaan.

*  Feit is dat de screeningswetgeving op 10-10-2010 nog niet was overgedragen naar het land Curaçao.

* Feit is dat we niet weten wat de afbetalingsregeling precies inhoudt en of het ministersalaris voldoende is om dit binnen enkele maanden af te lossen.

* Feit is dat als je het hebt over honderdduizenden guldens schuld eenieder de vraag kan stellen over de integriteit van dergelijke ministers. Feit is dat de zakelijke en criminele wereld veel geld heeft.

Vraag is nu het volgende:

a) Is de screeningsregeling voor ministers nu officieel geregeld?

b) Kan een minister dus niet meer aantreden voordat de screening is afgesloten?

c) Wat is het maximum aanvaardbare bedrag aan schulden en in het bijzonder belastingschulden die hierin genoemd zijn?

Waarbij ik zelf denk dat deze aanvaardbare bedragen binnen drie maanden moeten zijn afgelost.

d) Komen de heer Schotte en de andere huidige ministers door deze screening bij een volgend ministerschap?

e) Als je op dit laatste geen antwoord kunt geven vanwege het feit dat het screenen door de Veiligheidsdienst uitgevoerd dient te worden, is deze regering dan bereid om deze screening alsnog op dit moment te laten uitvoeren volgens deze nieuwe regels?

f) Kan deze regeling geplaatst worden op de website van de overheid, zodat we met zijn allen democratisch geïnformeerd zijn?

 

Henk Pasman

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties