31 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Opinion | PIN: “How much more people have to suffer before the Minister of Justice starts addressing the problem we have with guns?

WILLEMSTAD - The National Innovation Party (PIN) says it has taken note that in recent times, there have been many cases where the use of guns has...

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

ParadiseFM | Skiën op Saba

Skiën op Saba lijkt misschien een slechte grap, maar dat is het niet. Onlangs bezocht een skiscoutteam uit de VS het bovenwindse eiland. De wegen en wandelpaden...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...
- Advertisement -spot_img

Bouw NHN begint nog dit jaar

HomeNieuwsBouw NHN begint nog dit jaar

Logo-Balast NedamWillemstad – Bouwonderneming Ballast Nedam is conform het contract klaar om in de tweede helft van dit jaar met de bouw van Nos Hospital Nobo (NHN, het nieuwe ziekenhuis) te beginnen.

  • Dat heeft een delegatie van Ballast Nedam op 27 juni tijdens een presentatie in Fòrti meegedeeld aan premier Ivar Asjes,
  • minister Ben Whiteman van Gezondheid,
  • Milieu en Natuur, minister José Jardim van Financiën en
  • Justitieminister Nelson Navarro

zo blijkt nu uit een persbericht van het bouwbedrijf.
De bouw zou zelfs op een ander braakliggend terrein dan het Amstelterrein plaats kunnen vinden, zo heeft de delegatie toen meegedeeld.
Het definitieve ontwerp voor het nieuw te bouwen hospitaal is inmiddels af.
Bij het ontwerp is rekening gehouden met de efficiency, flexibiliteit en moderniteit die tegenwoordig van een ziekenhuis verwacht worden.
Ook is er bij het ontwerp rekening gehouden met de zorgvoorzieningen zoals die door minister Whiteman vorig jaar zijn geformuleerd en de eisen die Usona in 2011 opstelde.

Het nieuwe ziekenhuis heeft een capaciteit van 300 bedden, een vloeroppervlakte van 37.500 vierkante meter, exclusief atrium en bezoekersruimte van 3.500 vierkante meter.
De verwachting is dat de bouw van NHN ruim twee jaar in beslag neemt.
Door NHN krijgt de zorg op het eiland een kwaliteitsimpuls.
Tijdens de bouw ervan zullen circa 300 personen direct werk vinden, hetgeen ook een flinke prikkel voor de lokale economie inhoudt.

Ballast Nedam werd in 2012 bij een aanbesteding uitgekozen als de onderneming om het NHN-project te realiseren.
Binnen de samenleving zijn afgezien van het plan van Ballast Nedam ook andere alternatieven ontwikkeld voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis.
Ten tijde van het zakenkabinet Daniel Hodge werd ervoor gekozen om het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda te laten verrijzen, en wel op het terrein van het huidige Sehos.
De voorganger van Hodge, oud-interim-premier Stanley Betrian, had het bouwbedrijf de garantie gegeven dat zij het nieuwe ziekenhuis konden bouwen.
Betrian en zijn opvolger Hodge vreesden allebei grote schadeclaims van Ballast Nedam indien de regering zich niet aan de gemaakte afspraken zou houden.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties