27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Bouw NHN begint nog dit jaar

Logo-Balast NedamWillemstad – Bouwonderneming Ballast Nedam is conform het contract klaar om in de tweede helft van dit jaar met de bouw van Nos Hospital Nobo (NHN, het nieuwe ziekenhuis) te beginnen.

  • Dat heeft een delegatie van Ballast Nedam op 27 juni tijdens een presentatie in Fòrti meegedeeld aan premier Ivar Asjes,
  • minister Ben Whiteman van Gezondheid,
  • Milieu en Natuur, minister José Jardim van Financiën en
  • Justitieminister Nelson Navarro

zo blijkt nu uit een persbericht van het bouwbedrijf.
De bouw zou zelfs op een ander braakliggend terrein dan het Amstelterrein plaats kunnen vinden, zo heeft de delegatie toen meegedeeld.
Het definitieve ontwerp voor het nieuw te bouwen hospitaal is inmiddels af.
Bij het ontwerp is rekening gehouden met de efficiency, flexibiliteit en moderniteit die tegenwoordig van een ziekenhuis verwacht worden.
Ook is er bij het ontwerp rekening gehouden met de zorgvoorzieningen zoals die door minister Whiteman vorig jaar zijn geformuleerd en de eisen die Usona in 2011 opstelde.

- Advertentie -

Het nieuwe ziekenhuis heeft een capaciteit van 300 bedden, een vloeroppervlakte van 37.500 vierkante meter, exclusief atrium en bezoekersruimte van 3.500 vierkante meter.
De verwachting is dat de bouw van NHN ruim twee jaar in beslag neemt.
Door NHN krijgt de zorg op het eiland een kwaliteitsimpuls.
Tijdens de bouw ervan zullen circa 300 personen direct werk vinden, hetgeen ook een flinke prikkel voor de lokale economie inhoudt.

Ballast Nedam werd in 2012 bij een aanbesteding uitgekozen als de onderneming om het NHN-project te realiseren.
Binnen de samenleving zijn afgezien van het plan van Ballast Nedam ook andere alternatieven ontwikkeld voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis.
Ten tijde van het zakenkabinet Daniel Hodge werd ervoor gekozen om het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda te laten verrijzen, en wel op het terrein van het huidige Sehos.
De voorganger van Hodge, oud-interim-premier Stanley Betrian, had het bouwbedrijf de garantie gegeven dat zij het nieuwe ziekenhuis konden bouwen.
Betrian en zijn opvolger Hodge vreesden allebei grote schadeclaims van Ballast Nedam indien de regering zich niet aan de gemaakte afspraken zou houden.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -