23 C
Willemstad
• maandag 30 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Botika’s eisen eerste betaling voor 20 augustus

WILLEMSTAD — De directie van de SVB en de verantwoordelijke ministers krijgen van de Vereniging Apotheekeigenaren (VAE) tot 20 augustus de tijd om een eerste betaling aan de botika’s te doen. Dat blijkt uit de brief die de vereniging gisteren naar de SVB en minister Jacinta Scoop-Constancia van Gezondheid (MFK) heeft verstuurd.

De fondsen FZOG en BZV hebben een betalingsachterstand.
Sinds mei vallen deze fondsen onder de verantwoordelijkheid van de SVB. Om aan iedereen duidelijk te maken hoe ernstig de situatie op dit moment is, heeft de ledenvergadering van de VAE besloten dat de achterstanden van de maanden maart, april en mei snel ingehaald moeten worden.
Grote achterstanden als deze laat de VAE in de toekomst niet meer toe.

De leden van de VAE verwachten een tweede en definitieve betaling voor 1 september 2012. Met deze betaling moeten alle achterstallige schulden, die de fondsen tot en met de maand mei 2012 aan de botika’s hebben, zijn voldaan.
Ook de declaraties die tot nu toe voor 90 procent zijn uitbetaald en waarvan de finale betaling nog niet heeft plaatsgevonden moeten voor 1 september voldaan zijn.
Verder eisen de botika’s dat alle toekomstige ingediende declaraties binnen de daarvoor overeengekomen periode van twee maanden betaald worden.
Als de SVB en de regering geen gehoor geven aan het dringende verzoek, dan zien de leden van de VAE geen andere mogelijkheid meer dan om geneesmiddelen en hulp- en verbandmiddelen alleen maar tegen directe betaling te leveren aan de verzekerden van de SVB, de BZV en het FZOG.

De leden van de VAE begrijpen dat dit een zeer drastische stap is, die voor erg veel ongemak zal zorgen voor de meeste van hun klanten.
Maar wij zien geen andere mogelijkheid meer om duidelijk te maken dat het zeer slechte betalingsgedrag van genoemde fondsen en de inertie van de overheid hierbij niet meer acceptabel zijn en dat alle normale verzoeken om gesprekken of meer informatie tot nu toe niets hebben opgeleverd.
De VAE verwacht dan ook dat haar klanten begrip zullen hebben voor de besluiten.
Ze hopen dat zij hun kritiek, commentaar en problemen niet bij de medewerkers in de botika neerleggen, maar daar waar die hoort, namelijk bij de directie van de SVB en de politiek verantwoordelijken.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -