25 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 07:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Bonaire.nu | Sectie toont aan: Adriana Morales met messteken om leven gebracht

- Advertentie -
Korpschef Jose Rosales legt aan de pers uit hoe speurwerk leidde naar het lichaam van de vermiste Adriana Morales | Foto: The BES-Reporter.

KRALENDIJK – Adriana Morales, die afgelopen weekend dood werd aangetroffen op een ‘kunuku’ buiten Kralendijk, is door messteken om het leven gebracht. Dit blijkt uit informatie die vanochtend op de politiewacht van Kralendijk aan de verzamelde pers werd gegeven.

Overigens is er ook nog heel veel onduidelijk over de zaak van de vermoorde medewerkster van het cruiseschip Navigator of the Seas.

Hoofd van de rechercheafdeling Alvin Braaf gaf de pers een overzicht van de zaak waarop niet minder dan 25 inspecteurs waren gezet. Sommigen van hen werkten per dag meer dan 16 uur om de vermiste Morales terug te kunnen vinden. Uiteindelijk was het knap recherchewerk dat de politie leidde naar de plek waar Morales provisorisch begraven lag.

“In tegenstelling tot wat op social media wel wordt beweerd is het niet de aangehouden verdachte die ons naar het lichaam van Morales heeft geleid”, zei korpschef Jose Rosales. Volgens Rosales ging het om puur recherchewerk, waarbij het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), door haar kennis van de samenleving, de stukjes van de puzzel bij elkaar wist te brengen.

- Advertentie -

Hoofdofficier Henry Hambeukers kon nog geen antwoord geven op de vraag waneer Morales nu precies om het leven werd gebracht: vlak na haar verdwijning of op een later tijdstip. “U kent ons klimaat”, zei Hambeukers die aangaf dat Morales werd gevonden in de buitenlucht en dat het lichaam al in vergaande staat van ontbinding verkeerde. Wel kon Hambeukers aangeven dat inmiddels was vastgesteld dat Morales met messteken om het leven werd gebracht. Over het motief van de vermoedelijke dader kon Hambeukers nog weinig zeggen. “Het is voor ons van groot belang om de precieze details en de precieze gang van zaken vast te stellen. Daar zijn wij nog volop mee bezig”, aldus Hambeukers.

Gezaghebber Edison Rijna stond vooral stil bij het persoonlijk leed van de nabestaanden. “Als vader kan ik heel goed begrijpen wat de ouders van Adriana Morales moeten voelen”, aldus de eerste burger. De gezaghebber riep de bevolking ook op om de politie bij dit soort zaken bij te staan, met informatie die het onderzoek kan helpen. “Ons eiland staat bekend als een mooi eiland waar het goed vertoeven is”, aldus Rijna, die zei dat dit soort zaken simpelweg niet bij het eiland past en ook een enorm negatieve impact op Bonaire kunnen hebben als toeristische bestemming. De burgervader riep ouders op hun bijdrage te leveren aan het opvoeden van hun kinderen om deze op het rechte pad te houden. “We hebben allemaal een verantwoordelijkheid in deze”, aldus Rijna.

Het onderzoek duurt nog voort. De justitie-driehoek, bestaande uit de korpschef, hoofdofficier en gezaghebber vroegen begrip voor het feit dat veel details, in het belang van het onderzoek, nog niet kunnen worden vrijgegeven.

Bron: Bonaire.nu

- Advertentie -

Artikel delen

4 reacties

 1. Erica

  Crime investigation is toch geen krant maar een , gespeelde – de werkelijkheid geweld aandoende-,tv-serie? En daar haal jij je informatie vandaan? Blimey!
  Waarom geef je kranten op als iemand vraagt naar de door jou gerefereerde tv-series?
  ( krantemlijstje van internet gehaald? Zo niet , lees je vele artikelen 6 keer maar dan in een andere opmaak?).

 2. Beste @John, geen tv- programma’s maar kranten hier heb je een lijst waar je mee kan beginnen; Wall Street Journal, The New York Times , Los Angeles Times, Chicago Tribune , Washington Post, New York Daily News, New York Post. Als je zover ben stuur ik een nieuwe lijst. Doe je best!!!

 3. Beste Eric,

  Kun je ook aangeven welke televisieserie heeft bijgedragen aan het geweldige politieke inzicht dat je hier al wekenlang exposeert? Wellicht kunnen de leden van de nieuwe coalitie op het eiland daar, zeg een uurtje per dag, naar kijken. Ik denk dat iedereen daar belang bij heeft.

  Dank voor deze geweldige bijdrage!

 4. Het is gewoon schandalig zo een persconferentie, het enige wat ik lees is hoe geweldig de recherche het heeft gedaan. Het is niet zo dat de zaak binnen een half uur of een kwartier is opgelost. De persconferentie had zuiver en alleen als doel om de politie zelf een pluim te geven, een veer in eigen kont stoppen.

  Meer dan 25 inspecteurs en meer dan 16 uur per dag nou dat tikt lekker aan. De vraag is hoeveel van die extra uur echt aan onderzoek is besteedt en hoeveel aan vakantie brochures en porno sites op internet.

  De enige wat de burgemeester te melden had is dat het slachtoffer met messteken om het leven is omgebracht. Ik denk dat een leek dat met het blote oog kan waarnemen. Er zijn zelf camera beelden van een negroïde man met het slachtoffer hoeveel negroïde mannen zijn op Bonaire? De meesten zijn daar al weggejaagd.

  Ik ben een fan van de Amerikaanse politie serie Crime Investigation, binnen een half uur hebben ze een motief, een dadenprofiel en DNA, binnen drie kwartier inclusief reclame hebben ze de dader opgespoord en berecht.
  Dat noem ik knap recherche werk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde...

ParadiseFM | Veel auto’s op straat tijdens avondklok

Veel auto’s die zich tijdens de avondklok op de weg begeven hebben geen ontheffing of geldig motief om op straat te zijn. Dat schrijft de Èxtra. Opvallend...

Democracy now! | Wednesday, January 26, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en...

Nu.cw | 45 extra zorgmedewerkers ondersteunen CMC

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw. Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van...
- Advertentie -
- Advertentie -