25 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Politie op zoek naar vermiste man

De politie is een zoektocht gestart naar de 42-jarige Erviet Otmar Scorrea. De man verliet maandagavond zijn huis aan de Kaya Wladimir Coco Balentien en is niet...

Nu.cw | Benzineprijs met 11 cent omhoog, water wordt goedkoper

De brandstofprijs gaat vanaf volgende week omhoog. Vooral automobilisten met benzineauto’s moeten veel bijleggen om de tank vol te krijgen. De kosten voor diesel en elektriciteit stijgen...

Nu.cw | Artiesten Curaçao International BlueSeas Festival bekend

De artiesten van de zesde editie van het Curaçao International BlueSeas Festival zijn bekendgemaakt. De wijk Pietermaai zal eind maart weer bruisen van bluesmuziek en -liefhebbers. Het straatfestival,...

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...
- Advertisement -spot_img

Koninkrijksbelangen blog | Coupe HNO mislukt

HomeNieuwsGezondheidKoninkrijksbelangen blog | Coupe HNO mislukt

Suzy’s friends & family
Door Nardy Cramm, blogger en hoofdredacteur Knipselkrant Curacao

Exit Suzy? | Extra

WILLEMSTAD – Het hele drama rond het HNO gebeuren bewijst nogmaals dat ontwikkelingsprojecten van deze grootte zoals die van de bouw van een nieuw ziekenhuis het best kunnen worden behartigd door onafhankelijke, van de overheid op afstand geplaatste ontwikkelaars.  Voor wie nog geen globaal overzicht had wat er precies speelt, hier een zo eenvoudig mogelijke samenvatting. 

Niet voor niets werd in 2011 het project voor de bouw van een nieuw hospitaal in handen gesteld van de Stichting Sona. De stichting werd naar aanleiding van het rapport Weijers speciaal door de Nederlandse regering opgericht om langs die weg ontwikkelingshulp te kanaliseren en de uitvoering en controle daarop op afstand van de politiek te houden.

Maar niemand had rekening gehouden met een minister als Suzy Camelia-Römer. Suzy Römer (partido PIN) trad in 2016 bij Kabinet Rhuggenaath aan als bewindsvrouwe, belast met het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). Behalve vice premier is zij de facto ook de echte leider van dit kabinet.

Even terzijde: In 1993 was Suzy als Justitieminister reeds verantwoordelijk voor een ondeugdelijke buitengaatse hazardspelenwetgeving die grote mogelijkheden biedt voor illegaal en ongereguleerd wereldwijd online gokken. Deze zwarte miljarden gok-economie corrumpeerde vervolgens alle politiek en bestuur van Curacao, Aruba en Sint Maarten; en de financiële sector en narcosindustrie zijn haar tot op vandaag de dag nog steeds innig dankbaar. Jaren later werd Römer als VVRP minister grotendeels verantwoordelijk voor de vertragingsschade voor bouwer Ballast Nedam door niet tijdig bouwrijp maken van het Colon terrein en te treuzelen met de benodigde vergunningen. De minister zou überhaupt niet als GMN minister door de veiligheidsdienst screening gekomen vanwege haar Blue Liasion faillissement en gcorrumpeerde benoeming van belastingfraudeur en vervalser Franklin Chebu Sluis voor nafls. 60.000 per maand als UTS en Post toezichthouder Bureau Telecom en Post (BTP). Dat laatste was een wederdienst omdat Sluis haar na het faillissement een baan had gegeven in ‘zijn’ Post NV directie. Waarna de toezichthouder op UTS en Post tot een corrupt PIN bolwerk verwerd. Maar het wegens niet integer gedrag toen al geschorste Veiligheidsdienst Curacao (VDC) hoofd Michael Römer zette zijn tijdelijk vervanger en betrokken screeningsanalyst bij de veiligheidsdienst VDC stevig onder druk en na enkele telefoontjes raasde ze wonderlijk alsnog door de screening. Suzy bezorgde haar neef overigens in ruil voor zijn diensten afgelopen maand een 24 karaats gouden handdruk, aangevuld met een belangrijke Interpol positie in Lyon. In raad en daad geholpen door schaduwpremiers Rhuggenaath & Van Rijn. Dergelijk nieuws lees je helaas niet in onze kranten.

Terug naar het HNO debacle. Sona had vanaf het moment waarop het belast werd met het beheer van het project (augustus 2011) totdat Suzy Camelia aantrad maar liefst 6 GMN ministers doorstaan, elk met hun eigen interpretatie hoe om te gaan met HNO-project. De bemoeienissen onder de vorige ministers bleven echter beperkt tot kleine schermutselingen over de onderlinge bevoegdheidsafbakening en bleken  beheersbaar. Sona werd ondertussen door ongeveer iedereen grondig gecontroleerd: de gevreesde Europese waakhond OLAF, de Centrale Bank, auditeur KPMG, overheidsaccountant SOAB en de Nederlandse CFT. Dus Suzy’s zogenaamde missende bonnetje om Sona buiten spel te zetten bleek al snel een canard.

Die controle veranderde onder de uiterst dominante Suzy, die koste wat het kost het project naar zich toe trok ten behoeve van baantjes en opdrachten voor friends & family (lees consultants, banken en family-schnabbels). Sona bleek weinig bereid aan die grillen toe te geven en te buigen voor de druk die zij vooral via de media opvoerde om het nieuwe ziekenhuis project naar haar hand te zetten. Hetgeen vanaf de aanvang al leidde tot een verstoorde relatie tussen haar en Sona. Iedereen kon meegenieten, want Suzy en haar consultants maten het breed uit met behulp van de haar en consultants gunstige gezinde media. Knipselkrant hield ondertussen voor haar trouwe lezers het dossier nauwgezet bij, benieuwd naar de afloop.

Na de eerste mislukte poging om Sona-project te kapen besloot de GMN minister tot een andere strategie. Voor de tweede ronde werd zwaar geschut ingezet. Bij landsbesluit van 5 september 2017 stelde Suzy een Ministerieel Regisseur en Toezichthouder (MRT) met zeer ruime bevoegdheden en dito salaris. De oud-gezaghebber, ex-interim minister president en prominent Grupo Sopi lid had Suzy en haar man Carl Camelia in 1995 gehuwd en mocht zich overal mee gaan bemoeien. Betrian kan daarbij volledig straffeloos uit zijn dak gaan want het voorlaatste artikel uit zijn landsbesluit pleit hem helemaal vrij van welke aansprakelijkheid dan ook. Betrian nam hierop direct intrek op kantoren van Berenschot en Ivan de Windt op de Santa Rosaweg 17, alwaar niemand controleerde wat hij deed. Heerlijk zo’n lucratieve opdracht voor 35.000 gulden per maand zonder de minste aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid te hoeven dragen, op een locatie waar iedereen het je zoveel mogelijk naar de zin maakt. Wie zou zo’n rode loper met carte blanche niet waarderen?

Niet het volk, maar Suzy kreeg wel waar voor haar geld, want hired gun Stanley heeft het Sona extreem moeilijk gemaakt. Nu het complot om nafls 200 miljoen gefinancierd te krijgen door het bank en pensioenconsortium van Vidanova (Citco) bank, RBC bank en pensioenfondsen Vidanova, APC en Fatum niet alleen is mislukt, maar ook heeft getoond tot welke gekunstelde- en ondeugdelijke constructies de MRT en sjoemelende consultant bereid waren te vervallen, mag men zich afvragen wat überhaupt de toegevoegde waarde is geweest van die MRT aanstelling. Tot nu toe heeft verantwoordelijk duo Suzy & Stanley alleen maar ruzie lopen maken met Sona en al haar energie gestoken om Berenschot & co weer in het zadel te helpen en de financiële sectorkas te spekken. Suzy’s club heeft de regering inmiddels klauwen met geld gekost aan overdadige consultancy fees en dure snoepreisjes, en niets anders opgeleverd dan rechtszaken en ellende. Daardoor is het project alleen maar duurder, problematischer en trager geworden.

Indien Sona na eind 2016 Berenschot uit het project te hebben verwijderd, gewoon haar taak als projectbeheerder ongestoord had kunnen voortzetten, was zeer waarschijnlijk het ziekenhuis deze maand (!) gereed geweest voor de overkomst en opname van patiënten. Wanneer het project nu zal worden opgeleverd blijft de vraag. Ondertussen draait de overheid, en dus de burger op voor dubbele kosten zonder enig resultaat. Hoezo patiënten op de eerste plaats?

Het huidige debacle komt goeddeels voor rekening van deze eigengereide minister en haar bekonkelaars. Maar daarnaast ook in mindere mate voor rekening van het regerings-collectief dat, constant beducht voor haar beruchte tantrums, hun ‘vice’ premier niet in toom weet te houden.

Als er ooit een reden was om het vertrouwen in een minister op te zeggen dan is dat nu het geval. Suzy heeft namelijk samen met de regering een wet getekend die Curacao aan 200 miljoen bindt, zonder dat zij daartoe bevoegd was. En vervolgens willens en wetens de Gouverneur onder druk gezet nadat die al maandenlang consequent ‘nee’ tegen haar nieuwste frats had gezegd. Dat is niet alleen laakbaar, maar ook een enorme politieke en financiële misser in deze toch al zo donkere tijden. Plus bovendien strafbaar.

Mede gelet op woedende reacties van burgers, die al tijden passief moest meelezen en de minister op social media inmiddels Sushi (= rommel) Suzy noemt en zelfs Tambu’s maakt (a point of no return), zal het financieel consortium vermoedelijk ook afhaken, waardoor men zich mag afvragen hoe de verdere afbouw van het snel steeds duurder wordende en verder stagnerende project zal worden gefinancierd en afgebouwd.

Een anonieme cartoon die momenteel lokaal viraal gaat op social media

Voor zover Nederland zal worden benaderd is het de vraag of regering Rutte bereid zal zijn een aanvullende lening voor meerkosten te verstrekken, nu de hulpvraag komt van dezelfde minister die het debacle heeft veroorzaakt.

Wat het allemaal alsnog erger maakt is de aanval van deze minister op het instituut van de Gouverneur door de functionaliteit daarvan in twijfel te trekken. Een voor een minister bijzonder ongepaste, gezagsondermijnende aantijging die vragen opwerpt over haar constitutioneel besef.

Vanuit staatsrechtelijk optiek kan Nederland echter moeilijk een vertrouwensbreuk met een Curaçaose minister aanwenden om de hulpvraag niet in overweging te nemen, dit terwijl feitelijk gezien dit gebrek aan vertrouwen veel gewicht in de schaal legt voor een eindbesluit over een extra lening.

Kabinet Rhuggenaath doet er dan ook goed aan om de verdere afhandeling van het HNO-project buiten de portefeuille van de GMN minister te plaatsen, en bijvoorbeeld onder te brengen bij de portefeuille van de minister van Algemene Zaken en sidekick Stella. Die dansen namelijk wel naar Hollandse pijpen.

Hoe dan ook zal de slaagkans voor een alsnog vlotte afronding van het HNO-project in aanmerkelijke mate afhankelijk zijn in hoeverre Suzy en handlangers op afstand kunnen worden gehouden. Stay tuned.

Nardy Cramm is hoofdredacteur van Knipselkrant Curacao, tevens blogger en auteur van blogseries ‘KKC blog | Machtsstrijd Curaçao ontbrandt en VDC blog | De lotgevallen van Veiligheidsdienst Curacao (VDC). De Koninkrijksbelangen blogs is haar nieuwste reeks. Tips en informatie worden discreet behandeld en reacties worden op prijs gesteld.

Naschrift KKC

MTR structuren
Vergeten werd dat beide HNO-entiteiten werkmaatschappijen zijn van HNO holding en dat de holding opgericht door Camelia-Romer en Gijsbertha een overheidsstichting is van Curacao. De HNO enteiten behoren dus tot de collectieve sectot

2019 07 25 – Koninklijk Bes… by Black Lion on Scribd

45 reacties

 1. Zo zo…die Michael Romer doet het wel goed. Familie aan beidde kanten van het politiek spectrum.

  Als hij van oom Kade niets kan krijgen kan hij altijd naar tante Suzy rennen dus.

 2. @Johan; de beruchte Fisffarm waar Gilbert Martina ook in zat. Naast de Giro hebben de mannen een enorme bedrag aan subsidie vanuit de EU ontvangen wat ook is verdwenen ………..wanneer worden dit soort boeven eens financieel aangepakt.

 3. Als ik deze vrouw zie, moet ik toch een beetje fantaseren dus ben ik toch benieuwd hoe het verder met deze vrouw zal aflopen. Ze is rond de 60 en een beetje aan de zware kant.

  Zal ze na haar politieke carrière thuis gaan zitten nagenieten van de wetenschap dat zij zichzelf en oa, De Geus, Chebu Sluis, Betrian e.a. miljonair heeft gemaakt en wachten op de lichamelijke ongemakken die oud worden met zich meebrengt?

  Of zal ze nog tot haar levensadem als consultant doorgaan om zo de laatste cent eruit te halen?

 4. Tante Sushi is een beetje boos en heeft duidelijk moeite met oncomfortabele doch moeilijk weerlegbare feiten die haar tramposo tactieken en intenties blootleggen

 5. Wat doet de gesjeesde registeraccountant Ivan de Windt, nog een grotere vreemdganger dan Philip Martis van de SVB, in deze organisaties?

  Ivan de Windt (van het kut acccountskantoor PWC) was een bilmaatje van de criminele bankier Eric Garcia, tot hij hem ook oplichte door een lening aan zijn inmiddels failliete fish farm op Bonaire niet terug te betalen en deze frauduleus op naam van zijn ex vrouw te zetten.

  Ongelooflijk dat stukken afval als Ivan de Windt steeds weer boven komen drijven in deze bananenrepubliek. En altijd bij de overheid, waar beleid noch controle is en het dus goed vissen is voor criminelen als Ivan de Windt.

 6. @KKC: dit is typisch voor Curacao, niet in staat zijn hoofd en bijzaken te onderscheiden. Er is geen tijd om met sehos over medicijn verschaffing te praten, PAR heeft nog niet nagedacht over een standpunt over maximering overheids salarissen, maar er is wel tijd om 1 het datalek te onderzoeken 2 KKC aan te klagen 3 een dure persoon voor immigratie issues in te huren. Uiteraard worden 1, 2, en 3 uit algemene middelen betaalt. Suzy gaat natuurlijk niet zelf een advocaat inhuren en betalen om KKC aan te klagen

 7. Beste lezers en reageerders,

  Het OM heeft inmiddels laten weten een aangifte van minister Suzy Camelia-Romer te hebben ontvangen en deze te bestuderen. Het betreft inderdaad een laster & smaad aangifte. Meer details hebben we (nog) niet. Omdat het om deze blog gaat, hou ik jullie hier in de reacties op de hoogte zodra er meer nieuws is.

  Vriendelijke groeten,
  Nardy

 8. Ik herinner mij een zaak die ex-CBCS-boss aanspande omdat zijn naam volgens hem door het slijk werd gehaald. De rechter oordeelde dat personen in zulke “hoge” posities als hoge bomen zijn en dientengevolge veel wind vangen. Daar moeten ze maar tegen kunnen. (zoiets als : zit in je salaris).

 9. de volgende stap in een dictatuur is het verbieden van persvrijheid door de politiek. Veel succes KKC, jullie zijn een van de weinige objectieve en onafhankelijke nieuwsbronnen op Curacao.

 10. @CR:
  Weet je wat het probleem is?
  Karma heeft geen horloge! “Alles op zijn tijd” zegt Karma elke keer tegen me. “Wie komen er zo allemaal op uw lijst terrecht Karma?” “Staan ze op een bepaalde volgorde?”
  “Iedereen die het in zijn hoofd haalt om op KKC de YDK af te vallen. Maar ze staan ALLEMAAL op mijn lijst Drechi pa bosnan Tur, dat beloof ik je”
  “Kunt U niet IETSJES specifieker zijn, Karma? “Staat er bijvoorbeeld ook een CR ook op uw lijst?”
  “Chris Rock, de zwarte komediant?” vroeg Karma.
  “Nee Karma, er zijn ook CR’s die niet zo grappig zijn, maar ze denken het wel!”
  “Is water nat, Drechi pa bosnan Tur?” was zijn antwoord.
  “Is sneeuw koud?” vroeg hij ook nog, om er maar vooral zeker van te zijn dat ik doorhad dat hij wist waarover hij het had…..

  Dus CR en Co: Het kan lang duren, en het kan kort duren. Maar aan Karma ontkomen lijkt me voor jullie onontkoombaar… Kwestie van tijd Enne…. een kniesoor die er op let hoor, maar Karma is een neger 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 11. @ook dat nog: inderdaad, Kunneman is de witte versie van Drechi: problemen ontkennen en net doen alsof er niets aan de hand is.
  Kuhneman is de Reinald, kop in het zand hopen dat het overwaait, Curiel van de advocatuur.
  Schande dit dit soort mensen nog steeds een platform krijgen om nietszeggend gebrabbel te verkondigen.

 12. Wordt het trouwens niet tijd voor weer een moraliserend “stukje” van onze held Kunneman over good governance. Och och deze prof, mr, dr, ir. weet het altijd zo braaf te verwoorden. Wat een aanwinst voor onze rots. Hoe had het gemoeten en waar is het fout gegaan. Story of his life. Zie zijn geweldige “kantoor” en de sublieme studenten die dit sujet aflevert.

 13. En nu lekker binnenkort naar een nieuw pand.
  Maar wel met de oude mentaliteit, arbeidsethos, incompetente leiding en daardoor zonder geld.
  Wachten op een nieuw gebouw en daarna heel snel hetzelfde verval als in het oude Sehos. Succes daar….
  Maar, Nos mes por, hahaha

 14. @CR:
  Dat heb je goed door.
  “There is always a first time” dat je iets corrects zegt CR. Keep it up now, y’hear?
  Ik ben inderdaad een YDK, en ook een zwarte wat dat betreft. Een neger dus! Ik ben er trots op, accepteer niets van CR, reageer als en wanneer ik dat wil, kom op voor de YDK die zich niet kan verweren tegen racisten, en lach CR genoegzaam uit.
  Hoe vin’ je die CR?

 15. Dat moet zijn “eens beflapas”. Mijn spellingcorrector verandert alles in drechi als de woorden YDK, corrupt, lui en neger gebruikt worden

 16. Helemaal eens drechi dit soort figuren en partijen zijn funest voor de toch al dubieuze reputatie van de YDK. Wat vind jij drechi?

 17. Laten we hopen dat dit het einde is van de politieke carrière van deze vrouw en de partij PIN.

  Het schijnt dat de nummer twee op de lijst, Rennox Calmes op kosten van de gemeenschap naar Nederland reist en doodleuk vakantie in Engeland gaat vieren.

 18. het is toch ook ongelofelijk dat Gilbert Martina na het debacle ENNIA nu weer een ramp creeert bij HNO en Isla? Kan deze man niet uitgesloten worden voor dit soort functies en bij de Mangusa achter de kassa gaan zitten?

 19. @ Marie , de Coup in een (ironisch) noten dopje:

  Minister Susy wilde (extra parlementair) het eiland Curacao binden aan een additionele superdure lening van Naf 200 miljoen,zodat zsm de openstaande en toekomstige rekeningen en fees van haar ( en andere friend & familie) consultantsbureaus betaald kunnen worden.

  Het nieuwe Ziekenhuis zal hierdoor geen openstaande rekeningen hebben bij die bevriende maar vooral dure consultantsbureaus als het ziekenhuis eindelijk eens opengaat, maar wel een additionele dure schuld erbij hebben van Naf 200 miljoen waar de burger voor opdraait.

 20. @Kaat. Op geraffineerde wijze erger, bedoel ik het manipuleren van de politiek. Zij doet/deed dit gluiperig en schotte deed het openlijk.
  Dat schotte iemand doodgereden heeft heb je volkomen gelijk.

 21. Wel weer opvallend dat als er weer eens een paar ydk op zelf verrijking en nepotisme betrapt worden, dat drechi in geen velden of wegen te bekennen is

 22. als het hier ging om privaat geld of een private investering zoals een hotel was het al belachelijk geweest maar het gaat in dit geval om een ziekenhuis waar Curacao op staat te springen omdat het huidige ziekenhuis zowat uit elkaar valt. Schandelijk gedrag van Betrian en Suzy (en Gilbert Martina) om op kosten van de patienten zichzelf te verrijken

 23. De zich ongekroonde koningin van Curaçao voelende mevrouw Romer is op een geraffineerde wijze nog erger dan Schotte. Als zij aan het verliezen is en je steunt haar niet, dan laat ze je vallen als een baksteen en gaat ze op geniepige wijze in de aanval.

 24. Miss ‘sushi’ corrupt kon op een onbeschaamde wijze probleemloos haar gang gaan de afgelopen jaren vanwege de enorm grote sukkels om haar heen, die uiteraard niets doorzien hebben van haar plannen . Werkelijk onbegrijpelijk allemaal !!

  Onmiddellijk opzouten zou ik denken.

 25. Straf en sterk stuk, Nardy!

  Wat is volgens jou de rol van Suzy’s schoothondje, de gladde engerd Aal-vin Daal in dit verhaal?

  We weten dat hij bij alles wat overheid is wordt aangesteld als ‘change manager’, er overal ook een puinhoop van maakt en overal met volle zakken weer vertrekt.

  Maar wat is zijn rol bij HNO?

 26. @Kaat: van HNO was in 2010 nog helemaal geen sprake. Het besluit is pas in 2013 genomen:

  I.
  Partijen:1.
  Het Land Curaçao, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Minister- president de heer drs. I. Asjes en de Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) de heer dr. B. D. Whiteman, daartoe gemachtigd bij Landsbesluit van de………september 2013, No. …..,, hierna te noemen het Land,2.

  De Stichting Sint Elisabeth Hospitaal, hierbij conform besluit van de Raad vanBestuur, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. C.N. Winkel, lid van deRaad van Bestuur in de functie van Medisch Directeur en de heer H. Gerrits R.A.,lid van de Raad van Bestuur in de functie van Financieel Directeur, hierna tenoemen SEHOS, en3.

  De Uitvoeringsorganisatie van de Stichting SONA, hierbij rechtsgeldigvertegenwoordigd door haar Directeur, de heer drs. R. Doran, hierna te noemenUSONAII.

  Overwegende dat:

  de Staten van Curaçao op 11 april 2013 met meerderheid van stemmen een motiehebben aangenomen waarin de voorkeur wordt uitgesproken voor de bouw vanhet nieuwe algemeen ziekenhuis in het stadsdeel Otrobanda (hierna Otrobanda)

  Bron: https://www.scribd.com/document/170754143/MoU-Nieuw-Ziekenhuis-Otrobanda

 27. HNO dus al vanaf 10-10-10 in de problemen. Hoe kan het anders, mfk en niet alleen HNO maar ook bij RDK. En aqualectra, dhr Casperson moest van g scht naar huis. Veel geld gekost.

 28. Ivan de Windt, Betrian, Maria Liberia, Erol Cova etc etc. Die namen blijven overal steeds voorkomen. Nooit positiefs, maar allen maar negatiefs.
  Ivan de Windt heeft veel met Price Waterhouse verdient. Waarom kan hij niet men pensioen gaan en de jongere genetie ook een kans geven om te graaien.

  Allemaal hijos de ptas.

 29. Oei, vergissinkje. Carl en Glenn zijn broers en ik haalde ze even door elkaar. Snel aangepast. Dank je wel Maja 🙂

  Vriendelijke groeten,
  Nardy

 30. Römer is niet gehuwd met Glenn maar met Carl Camelia. De laatste kreeg uiteraard lucratieve opdrachten van haar en toucheerde een enorm honorarium voor het grotendeels overschrijven van een in Nederland al opgesteld rapport.

 31. Deze malafide praktijken hadden niet verricht kunnen worden, indien de achtereenvolgende regeringen sinds 10-10-10 niet de Wet op de Raad voor de Volksgezondheid op een negatieve lijst hadden geplaatst. Hierdoor ontbreekt een cruciale instantie die toen nog actief was, in staat was om goed onderbouwde en breed gedragen beleid in de volksgezondheid te bepalen. Heeft iemand zich ooit gevraagd waarom deze wet ( en dus ook de Raad ), bewust niet is gereactiveerd? Juist om te kunnen blijven vissen in troebel water!

 32. tijd van zowel Suzy als Betrian is voorbij: beide met oneervol ontslag de laan uitsturen. Schandelijk dat er niet uit de lessen van zelfverrijking van Tromp is geleerd en dat men op dezelfde voet verder gaat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties