25 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Politie op zoek naar vermiste man

De politie is een zoektocht gestart naar de 42-jarige Erviet Otmar Scorrea. De man verliet maandagavond zijn huis aan de Kaya Wladimir Coco Balentien en is niet...

Nu.cw | Benzineprijs met 11 cent omhoog, water wordt goedkoper

De brandstofprijs gaat vanaf volgende week omhoog. Vooral automobilisten met benzineauto’s moeten veel bijleggen om de tank vol te krijgen. De kosten voor diesel en elektriciteit stijgen...

Nu.cw | Artiesten Curaçao International BlueSeas Festival bekend

De artiesten van de zesde editie van het Curaçao International BlueSeas Festival zijn bekendgemaakt. De wijk Pietermaai zal eind maart weer bruisen van bluesmuziek en -liefhebbers. Het straatfestival,...

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Wij legaliseren illegaliteit

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Wij legaliseren illegaliteit
Arthur Donker – lachen op deze klip

Ik moest vandaag lachen toen ik in de krant las dat nu wel opgetreden gaat worden tegen de “truk’i pan” epidemie op het eiland maar gaan ze eerst een inventarisatie maken van hoeveel het er zijn. Dan vraag ik mij af weten ze dan niet hoeveel het er zijn? Dus iedereen nou in paniek want die trucks moeten volgens de regels ’s avonds na sluitingstijd weggehaald worden.

Maar door de jaren heen heeft men hele bouwwerken om deze trucks neergezet met verlichte terrassen, tafeltjes, stoelen en als het mee zit trago meisjes die dure suikerwater bestellen. Maar als we de geschiedenis na gaan zien we datzelfde patroon in allerlei soorten illegaliteit wat jarenlang gedoogd werd totdat het zo’n groot probleem was geworden dat er niets anders op stond dan het te legaliseren.

Prostitutie: tijdens de tweede wereld oorlog waren er zoveel prostis in de stad om het Amerikaanse leger die hier was om de raffinaderij te beschermen te ‘servicen” dat ’s avonds een nette vrouw niet door de stad kon lopen zonder half aangerand te worden. Oplossing? Samen met het bisdom (sick) management van de Shell toen en de regering de grootste hoerenkast van het Caraïbisch gebied op Hato neer te zetten.

Illegale nummer verkoop: Jaren lang verkochten diversen loterijbazen illegaal nummertjes. Het was zelfs zo erg dat zelfs Politieagenten die verkochten onder werktijd. Oplossing: Legaliseer die handel en nu hebben we een ander probleem, gokverslaafden.

Illegale woning bouw: iedereen was verbaasd toen op het nieuws een stukje werd getoond van een minister die een huisje van een vrouwtje met veel bravoure sloopte omdat ze geen bouw vergunning had. Het bleken meer te zijn, zo’n kleine 10.000 illegale bouwwerken,tot aan een moderne appartementen gebouw midden in Pietermaai aan toe. Maar daar komen ze niet aan. Er is zelfs “Kleine Haïti”, in Sabana Baka, een heel dorpje van moderne woningen waar alleen maar Haïtianen wonen, allemaal op gepikte terreinen en zonder bouwvergunning gebouwd. Waarom ze die niet slopen is voor mij nog steeds een raadsel.

Waar ik zo om moest lachen toen MEO met een legertje over het paard getilde ambtenaren en natuurlijk de gewaarschuwde fotografen van de boulevardblaadjes, de trucks op de Caracasbaaiweg gingen controleren en tot de ontdekking kwamen dat er een stel waren waarvan de papieren niet klopten en ze van de minister te horen kregen dat ze zes maanden de tijd kregen om die alsnog in orde te maken terwijl iedereen weet dat je niet in zes maanden hier een vergunning kan regelen of je moet een kruiwagen hebben die dat voor je kan “fixen”.

En nu pas komen ze er achter dat die trucks allemaal al jaren niet mobiel zijn en dat bijvoorbeeld op de Rooseveldtweg ’s avonds een groot wild west is van de trucks die er allemaal staan en dan hebben we het niet over de Cubaweg wat Campo heeft overtroffen want daar zitten meer “animeermeisjes” dan in Campo.

En dan gaan we natuurlijk een zielig verhaal ophangen dat er weer mensen hun baan verliezen als we de regeltjes gaan doorzetten en dat we daar rekening mee moeten houden terwijl we allang wisten dat ze illegaal bezig waren. Het zou mij niet verbazen dat die allemaal gelegaliseerd gaan worden en een of andere politicus van die beslissing profijt zal hebben.

Ik blijf lachen op deze klip cos serio!

Arthur Donker

8 reacties

 1. R.R onbegrijpelijk g doran als parlementarier, nog nooit van politiek gehoord. Wordt net zo vet als ds snts m rojer kop cooper, g schtt heeft zuk soort mensen nodig, onbenullen, veel volgers.

 2. Het werd zo druk op de cubaweg dat men er zelfs nu een apart resort voor heeft gebouwd , Het moonlight resort war men met de meisjes terecht kan. Tijdens de bouw al werd duidelijk dat er niets klopte, de inspectie heeft 3 keer geprobeerd de bouw stop te leggen maar zoals de opzichter aangaf. Men had er genoeg voor betaald. Terwijl de muren van de zoo niet verhoogd mochten worden, zijn de muren rond het resort 2.80 meter hoog

 3. Op Curacao telt de stem van de luidste en ruwste, niet perse de stem van de slimste.
  Sommige parlementariërs hebben het kennisniveau van een knikker.

 4. @Dominique,
  Al deze initiatieven zijn ‘doekjes voor het bloeden’. Zo ook had een eerwaarde premier het idee om jongens voor het repareren van windmolens (het type uit jaar nul wel te verstaan) op te leiden. Dan was er ook Omayra met ‘haar boot’. Dit alles omdat men weet dat de overheidsnv’s eigenlijk het volk toebehoren. De meeste draaien op subsidies van het volk. Echter, ze worden als grabbelton gebruikt en het volk ziet niets voor het geld terug. Steeds worden er “nieuwe coalities” met dezelfde personen gevormd (nu HNO Vastgoed) om het volk steeds op te lichten. Er is geen tijd om met innovatie te komen. Dus blijft het bij: truck”i pan, shofur di bus, windmolens, sportveld Barber( of het sportveld in steenrijk), buitensporige salarissen, verkopen van vergunningen, toko den toko, enz. enz. …..

  Een begin zou kunnen zijn om al deze vakbond-parasieten op een zijspoor te zetten door een medezeggenschap raad voor de overheidsnv’s in het leven te roepen. Medezeggenschap t.a.v. een aantal onderwerpen zoals bijvoorbeeld salaris directeur en uitkering bonussen.

 5. Onlangs hoorde ik Gibi “Nos Cultura-D.J.- Tumba Zanger” te keer gaan doordat er al weer ontelbare mensen hun baan gaan verliezen, dat er weer un cultura van Korsow, in dit geval de truk’i pan, ten dode is opgeschreven.
  Hij raasde wel zo’n tien minuten achter elkaar bij zijn radio Mas.
  Ronny Cornelis heeft hem naderhand de les voorgelezen en uit gelegd dat hij eerst de wetten hierover moet raadplegen,(maar ja, wat als je laag geschoold bent)
  Hij was a la minuut genezen en poeslief zijn papia koi kens gezeur, vergeten, want ik heb hem nooit meer over dit onderwerp gehoord.
  Ook harde muziek spelen was toentertijd een van zijn CULTURA
  Zulke mensen zijn nu parlamentariers

 6. In de discussies mis ik het oorspronkelijke verhaal van de truk ‘i pan. Ooit was bedacht, dat YdK die in de onderstand zaten de mogelijkheid kregen een zaakje op te starten om weer op eigen benen te kunnen staan. Dit kon of een mobiele kantine zijn of het transport verzorgen met een 9 pass. busje. Nu kan iedereen een container neerzetten, doen alsof het een Truk’i Pan is ( de Fogata containers staan nu opgeslagen aan de Cubaweg), na sluiting werkloos zijn, onderstand aanvragen en vervolgens in aanmerking komen voor een Truk ‘i pan of die ombouwen voor 9 pass vervoer. Briljant!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties