Blog Arthur Donker | R.I.P. UTS / TDS / TELETRISTU

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Dat welke regering dan ook, niet in business moet zitten weten we allemaal omdat de werknemers opeens ambtenaren of semiambtenaren zijn en niet de drang hebben om winst te maken om zo te overleven.
Dus het interesseert ze niet of er wél of geen winst gemaakt wordt of niet, want ze krijgen eind van de maand toch hun salaris.

Maar ze kunnen beter op gaan letten want de toekomst ziet er somber uit voor hen, want de technologie staat niet stil en iedereen is er op uit om betere service of meer waar voor ons geld te krijgen en als zij dat niet geven gaan we elders shoppen en er zijn genoeg haaien op de kust zoals de Chinezen die langzaam maar zeker de hele economie hier in handen krijgen.

Ze hebben nu al hun eigen groothandel in alles, van flessenkoelers vriezers, keukenapparatuur, eigen ijsfabriek, import-/export, tot hun eigen trucks om beerputten leeg te zuigen aan toe.

En nu gaan ze zich begeven op de internet- en de televisiemarkt. Ik lig in een deuk want ik zie steeds hoe iedereen aan de UTS/TDS markt knabbelt en zij steeds meer marktruimte binnen halen.

Ik heb familie in Venezuela, in Nederland en in Canada wonen dacht je nou écht dat ik die via UTS ga bellen en eind van de maand een hartaanval krijg als ik de rekening krijg? Nee ik bel via VOIPSTUNT en betaal (voor vaste nummers geen mobiel) ABSOLUUT NIKS!!! Waarom zou ik een dief zijn van mijn eigen portemonee?

TDS, nog zo’n grap, die staan al vanaf het begin bekend als inconsequent en heb ik jarenlang strijd tegen hun gevoerd en heb hun ook al decennia geleden afgesneden en ben toen overgegaan op hun concurrent die ik nou ook weg ga doen want ik heb een betere en goedkopere oplossing gekregen IPTV, de nieuwe speler op de markt, 3000 televisiekanalen via Internet voor 20 gulden per maand, ook de kanalen die ze zo duur aan ons verkopen zoals HBO plus en andere film kanalen. Dacht je nou écht dat ik mijn geld ga brengen naar die zuurpruimen? Echt niet!

Oh maar dan hebben we Telecuraçao niet!Alsof we wat in ons leven missen als we dat niet hebben. Het is gezonder voor mij als ik daar niet naar kijk want dan ga ik mij niet ergeren en krijg ik ook geen hartkloppingen.

In 55 jaar dat ze uitzenden zitten ze nog steeds op het amateuristisch niveau van 55 jaar geleden. Mensen realiseren zich niet dat een smartphone een computer is met een verbinding tot de hele wereld met ogenblikkelijke antwoorden op welke vraag je ook mocht hebben, alles maar dan ook alles kan je op Internet vinden.

Dus laat ze maar blijven zitten kijken wanneer de volgende vrije dag is, of de volgende come-back feest of de volgende Seú optocht, ondertussen wordt de hele markt onder hun kont uit geschopt door mensen die wel wakker zijn en wel bereid zijn om opofferingen te doen om winst te maken zodat ze vooruit komen.
Ik heb onze politici die zo ijverig ons ongewenste SMS berichten hebben gestuurd ook via VOIPSTUNT SMS berichtjes gestuurd naar hun privénummers en ze weten niet eens dat ik het ben en het was GRATIS. Twee kunnen dat spelletje spelen! Dit zijn nou dingen die mij doen blijven lachen op deze klip!

Arthur Donker

4 Reacties op “Blog Arthur Donker | R.I.P. UTS / TDS / TELETRISTU

 1. Telecur kan je gewoon uit laten, zonde van je kostbare tijd. Overigens geldt dat voor mij voor alle tv programma’S, druk genoeg met leukere zaken. Dankzij de veel gratis comm methodes hoef je idd geen gebruik van uts etc te maken those good times are over.
  Daarom is het struggelen voor veel telecom bedrijven wereldwijd
  Leuke blog, Arthur, tks

 2. En een beetje nuanceren is ook op zijn plaats.
  Het zijn eilanden.
  Er wonen 150k op Curacao.
  De prijzen kunnen nooit zo laag zijn als zeg maar in Ned, Colombia etc.
  Want de de volumes zijn laag.
  In Ned heb je volumes en koopkracht. Dus kunnen de prijzen laag blijven.

  In het verleden klachte ik ook heel veel.
  Maar ben het een beetje gaan begrijpen.
  Maar het is geen reden voor slechte service.

 3. Goeie punten van Johannes.
  Een heel goeie vraag: Wie gaat straks de infrastructuur onderhouden en moderniseren ?
  Dat zullen de Chinezen niet doen.
  Dat zal Whatsapp niet doen.
  Skype ook niet.
  Amazon etc zeker niet.

  Los van de slechte service van Flow, UTS ofwel PRTS etc.

 4. Johannes

  Zeker een punt maar er is wel een infrastructuur nodig , net als voor electra (en het verhaal van de zonnepanelen).
  Men wil , begrijpelijk, alles zo goedkoop mogelijk. Maar er zijn ook kosten aan de ‘last mile’ (de aansluiting van provider-afnemer (huis/bedrijf).

  De gratis software die je gebruikt is daar niet afhankelijk van.

  Je kan klagen over UTS maar concurent Flow is wat dat betreft niet beter.
  Lange wachttijden, matige kwaliteit (zo lees ik dat tenminste op diverse plekken). Je paaien je met mooie verhalen, ben je binnen als klant dan ben je aan de goden overgeleverd. En weggaan is dan ook al weer lastig ivm met contracten.

  Het verdienmodel wordt (is al) een service waarvoor je betaald, geen telefoon tikken etc meer.
  Hoe meer bandbreedte je wilt, des te hoger je kosten.
  Door concurentie op de markt zullen deze prijzen lager worden, maar omdat men zo min mogelijk wil betalen wordt de kwaliteit ook minder.
  Daar moet een balans in komen.
  Dat is ook de uitdaging voor de lokale providers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *