32 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 15:36

Laatste reacties

- Advertentie -

Blog Arthur Donker | Kaya Kaya

Arthur Donker – lachen op deze klip

Ik ging gisteren met een vriendin naar Miles café en ontmotte daar Don Panneflek en bespraken we de mogelijkheden om onze netwerken samen te voegen om op die manier nog meer liefdadigheidswerk te kunnen doen.

We besloten om naar Kaya Kaya en aangezien Don niet mee kon ging ik met mijn dinnertje want zij had het nooit mee gemaakt en ik ook niet.

Het begon bij Keizershof, wat een pracht gebouw alles stond open en je kon het van alle kanten bekijken. Ik heb heer het verhaal verteld van de gloriejaren met de gebroeders Leeflang over La Bastille dat Indisch restaurantje oh zo’n mooie tijd was dat. Jammer dat het weg moest.

- Advertentie -

Toen gingen we de bario in en het eerste wat mij opviel was geen bekertjes of plastic borden met half opgegeten kippenpoten op de grond alles was brand schoon, dat meen ik echt.

De sfeer was fantastisch geen gestreste mensen geen agressieve houding iedereen een glimlach, geen keiharde muziek, brandschone straatjes, echt mooi.
Mijn vriendinnetje wilde gelijk verhuizen want die was zo onder de indruk van de pastelkleurige huisjes en de variatie aan architectuur.

Mijn oma had een groot pand in de Witteweg die weg moest vanwege de afrit van de brug naar Otrobanda dus ik ben een klein beetje bekend met Otrobanda maar wist niet dat daar een heel dorp achter lag.

Het eerste wat ik dacht was dit moeten de toeristen zien want als de bewoners merken dat er toerbussen langs komen gaan ze vanzelf van alles verkopen om ook een paar centen te verdien en behelpen zich zelf en dan krijg je een stimulans en houden de bewoners hun wijkje ook schoon en is er sociale controle.

- Advertisement -

Al bij al ik heb ontzettend genoten en heb heel wat mensen ontmoet die je anders nooit ergens tegen komt.

Ik maak een diepe buiging voor de organisatoren want het was geen makklijke klus om zoiets te organiseren, de sponsors ook bedankt voor hun bijdrage.
Masha masha danki we hebben weer een bewezen dat we het WEL kunnen als er een beetje goede wil is en geen egotrippers of zakkenvullers bij komen kijken..

Ik was erg onder de indruk en ik hoop vaker dit soort evenementen te kunnen meemaken.

Arthur Donker

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Fijn te kezen, Abraham. Als je je maar vermaakt! Ik heb best de wereld rondgezworven ook op gevaarlijke’ plekken gewoond maar heb me niet laten ontmoedigen. Ook hier niet.

 2. @ Jan zegt, waarom niet de omgeving verkennen, nou Jan, als je net 1 jaar op het eiland woont en dan om 2 uur in de nacht een atraco in je mik krijgt en er twee revolvers op je voor hoofd worden gezet ben je gouw uit gekeken op Curacrim, woon hier nu 17 jaar en heb zelfs de Stoffel berg niet gezien ja van uit mijn tuin, trouwens eerlijk gezegt heb ik bijna niks nada nopes van het eiland gezien, maar ik vermaak mij nog steeds op deze oude vulkaan cq rots.

 3. Dat mensen zich nog afvragen waar Kaya Kaya is vind ik beschamend.
  Het lijkt me dat het eerste wat je doet als je in een ‘nieuw’ land komt de omgeving te verkennen, maar dat zal wel aan mij liggen.

 4. @ericlapas, raffinaderij is zeer belastend voor het milieu, toerisme is zeer belastend voor het milieu. Wat blijft nog over voor de Curaçaoenaar om een boterham te verdienen? Met pijl en boog de mondi in? Als iedereen het gaat doen is de mondi zo kaler dan de Sahara woestijn.

 5. Volgens @Brian S, “Kaya Kaya is niet door politici georganiseerd.. vandaar!” Ik ben tegen dit soort particuliere initiatieven net als het doneren van meubels aan scholen. Dit kabinet kan straks zeggen dat onder hun bewind seri otrabanda is opgeknapt en dat scholen meubilair hebben gekregen. Technisch gezien hebben ze gelijk ook nog, dit soort waardeloze initiatieven verdoezelen het slecht beleid van dit kabinet.

  Als ik lees dat @Joep vindt, “Curaçao met stip op nummer 1 staan van de toeristen bestemmingen. ” Blijkbaar staat niemand bij stil dat al die zure ontlasting en urine van de toeristen in zee terecht komt. Toeristen komen hier in vervuilde vliegtuigen en schepen naar toe. Als het zo doorgaat, zal ik de bevolking oproepen om voor hotels te gaan demonstreren om iets al was het maar een klein beetje voor de volgende generatie over te laten.

 6. Zijn er idd ook geweest en kan het allemaal beamen. Het was fantastisch.
  Alles gaat goed zolang politici zich maar nergens mee bemoeiien. Want dat vraagt om moeilijkheden. Elk evenement moet je ze erbuiten houden. dit soort evenementen vraagt om eerlijkheid en geen corrupt pastechi-gebeuren.

 7. Ben er niet geweest, maar ben blij om te horen dat het zo geweldig was. Wanneer we dit dagelijks vol zouden kunnen houden dan zou Curacao met stip op nummer 1 staan van de toeristen bestemmingen. Dat zou een hoop werkgelegenheid en welvarendheid genereren.
  Waarom, waarom, waarom wil men dit niet inzien ?

 8. Ik ben ook geweest, genoten van de sfeer, de kunstuitingen in de pop-up galerietjes en woonhuizen, kortom: Curacao, je kan het!!

  A propos: voor mijn oude oren mag de muziek wel enkele dB’s lager

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -