Blog Arthur Donker | Het Marvelyn syndroom

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Lees ik net op Facebook dat de keurmeesters van het keuringslokaal weigeren om de AC busjes, die vans die 8 tot 11 passagiers vervoeren, te keuren omdat de chauffeurs allemaal een rijbewijs B hebben en geen rijbewijs D voor grote bussen.

Het eerste wat in mijn binnen schoot was deze mensen mogen dat niet beslissen maar moeten zich beperken tot het technisch aspect van de busjes en de rest aan de politie over laten omdat ze daar niet bevoegd voor zijn.

Gelijk dacht ik ook aan Marvelyn Wiels, de gravin van het Curaçaohuis, en haar dictatoriaal gedrag wat typisch is van iemand die niet met macht weet om te gaan en dan gelijk de rest die onder haar valt als slaven gaat behandelen.

Volgens mij is er daar in de psychiatrie een technische term voor en geloof ik écht dat deze mevrouw professionele hulp nodig heeft want dat is duidelijk in het rapport van de ombudsman te lezen, het zou de basis kunnen zijn voor een goede soap.

Dat de zogenaamde keurmeesters van het keuringslokaal zelf hun regels maken is een feit en ik zal hier een paar voorbeelden van geven.

Je auto wordt afgekeurd als je stoelzitting stuk is. Wat dat met het technisch aspect te maken heeft weet ik niet.

Je auto wordt afgekeurd als je een reclameframe van (laat zeggen Mitsubishi motors) om je nummerplaat hebt, die wordt gelijk zonder te vragen afgerukt (letterlijk) en als je wat zegt wordt je auto afgekeurd.

Je auto wordt afgekeurd als je een sticker op je voorruit hebt, want het belemmerd je zicht al zit het helemaal rechts onderaan, niet goed, afgekeurd!

De eerste Cadillac met A.B.S. remsysteem werd afgekeurd want ze vonden dat de wielen geblokkeerd moesten worden tijdens het remmen, ze wisten meer dan de hele GM Motor Division.

Bij de pick-up trucks vonden ze dat de uitlaat recht naar achteren moest en niet naar de zijkant want stel je voor dat je vlam in de pijp zou hebben zou je iemand zijn benen verbranden die op de stoep loopt, niet wetende dat sinds het elektronisch ontsteking systeem uitgevonden is dat dat niet meer het geval is. Nieuwe trucks moesten allemaal de uitlaatpijp afzagen en een rechte pijp op lassen.

Ze wisten meer dan de hele Ford Motor Muffler Division.

Motoren keuren is een joke, de man komt gaat een rondje rijden op je motor komt terug en loopt weg en is je motor gekeurd. Hij wilde die van mij afkeuren omdat ik pedalen had die naar binnen klapten, daar is die motor mee uit de fabriek gekomen, Was niet goed genoeg voor meneer.

Een keer is hij met een hele dure Harley gevallen wat ook een paar centen heeft gekost.

Er zijn geen regels daar en afhankelijk of meneer een kater heeft of niet verzinnen ze regels en gaan ze hun positie en macht misbruiken om te laten zien wie de baas is en kan je hoog en laag springen zij bepalen wat wél of niet mag, niet de wet of zo.

Iemand heeft mij ooit gezegd, geef iemand een uniform en denkt hij gelijk dat hij God is.

Dat zelfde dictatoriaal gedrag zie je niet alleen in bewakingspersoneel maar over de hele linie, chefs die eigenlijk niet bekwaam zijn die in een hoge positie zitten en bang zijn dat zij door de mand zullen vallen omdat ze te dom zijn, worden kleine dictators. En zie je vaak dat ze vrouwelijke collega’s onder druk gaan zetten om hun seksuele tekortkomingen te botvieren.

Ik zeg altijd dat mensen hier met een minderwaardigheidscomplex een MEERDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX aannemen om zo hun tekortkomingen te verdoezelen.

Als je dat rapport van de ombudsman leest ook, dan is dat de rode draad wat door dat hele rapport loopt.

Dot dictatoriaal gedrag bij het keuringslokaal werkt niet alleen op de geduldknop van de mensen maar creëert ook corruptie en dat is vaak genoeg gebleken daar, want het is goed roeien in troebel water.

Maar ja we vragen er zelf om want we respecteren niet iemand van onze eigen kleur want dan is hij een Bomba die de kont van de blanke baas likt, maar zet je daar een Makamba neer wordt hij koloniaal en slavendrijver genoemd.

Ik blijf lachen op deze klip, want zolang we niet van die slavenmen- en bombamentaliteit af komen zullen we nooit vooruit komen.

Arthur Donker

Een Reactie op “Blog Arthur Donker | Het Marvelyn syndroom

  1. Felix D. Pinedo

    Laat de ‘watchdog’ Ombudsfunctonaris los op dat gedoe in het keuringslokaal. Parlementsleden en minister VVPR ‘boso sali na defensa di pueblo’. Kom op voor het volk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *