30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Bestuurslid Vrolijk heeft ingestemd met ontslag CTB-directeur’

WILLEMSTAD — Minister Stanley Palm (Pais) van Economische Ontwikkeling (EO) stelt dat het ex-bestuurslid van de Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF), Donardo Vrolijk, ‘voor zijn vertrek als bestuurslid in heeft gestemd met het ontslag van de Curaçao Tourist Board (CTB) directeur Ghatim Kabbara’.

VrolijkZoals de Amigoe eerder meldde, trok Vrolijk middels een schrijven, gedateerd op 17 juni, zijn steun in voor het besluit de directeur in eerste instantie een verplichte vakantie op te leggen.
Het besluit was gebaseerd op een incident waarbij de uitbetaling van de maandelijkse ‘huurtoelage’ van 3800 gulden over de maanden april en mei aan Kabbara werd uitbetaald.
Hierbij zijn de procedures niet correct doorlopen.
Dit specifieke geval was aanleiding voor het bestuur om de directeur een verplichte vakantie op te leggen, een schorsing van vijf dagen, waarop minister Palm stelt dat meerdere gevallen geconstateerd werden die ertoe hebben bijgedragen om tot ontslag over te gaan.

“De heer Vrolijk is pas op 1 juli officieel door de heer Aubrey Pasial als bestuurslid vervangen.
Tot die tijd heeft hij dus gewoon deel uitgemaakt van het bestuur en uit de notulen blijkt dat hij na zijn brief van 17 juni, voor zijn vertrek, met het ontslag van de directeur heeft ingestemd”

- Advertentie -

, aldus de minister.

Resultaten
De afgelopen weken is er druk gespeculeerd over het CTDF-besluit om tot ontslag over te gaan, waarbij ook de ‘goede prestaties van Kabbara’ binnen de publieke discussie regelmatig werden aangehaald.
Ook Vrolijk prees de ‘goede prestaties’ van Kabbara in zijn brief van 17 juni.
Zoals uit het archief van deze krant blijkt, heeft Kabbara zich in eerste instantie ingezet voor een transformatie van het toeristenbureau ‘naar een flexibele marketingorganisatie waardoor meetbare ofwel concrete resultaten werden behaald’.
Zo wordt de spin-off van de opnamen van de tv-programma’s ‘The Bachelorette’ en het Duitse ‘Idols’ op Curaçao vaak naar voren gebracht.
Hierdoor werd een grotere naamsbekendheid van het eiland binnen zowel de Noord-Amerikaanse als Europese markt gegenereerd.
Ook is Curaçao gedurende deze periode door CNN Español in beeld gebracht en staan er nog opnames in de planning voor een Braziliaanse soap door Globo media.

‘Nation Building’
Kabbara was verder ook nauw betrokken bij de opmaak van de visie die ten grondslag lag aan de ‘Dushi Hende’ marketingcampagne die vanuit een ‘nation building’-oogpunt tot stand kwam. Binnen deze reclamecampagne staan de kwaliteiten van de Curaçaose bevolking centraal.
De opbrengsten van de verkoop van de ‘Dushi Hende’-producten worden aangewend om onder andere dienstverlening trainingsprogramma’s binnen de sector te bekostigen.
Ook zijn er in samenwerking met KBB kwaliteitskeurmerken met betrekking tot de duiksector en het restaurantwezen gerealiseerd.

‘Evenementen’
Onder Kabbara werd ook intensieve aandacht besteed aan het zogenoemde ‘evenemententoerisme’.
Hierbij werd het bedrijfsleven uit de regio betrokken, waarbij ook met regelmaat muzikale evenementen – Amnesia en Sulegria – werden georganiseerd om op deze wijze de bewustwording van de bestemming Curaçao te verhogen in aanloop naar het Curaçao North Sea Jazz Festival.
Ook wist Kabbara de aandacht van internationale media op Curaçao te vestigen door het retourneren van het ‘lang verloren gitaar’ van Peter Frampton.

Onder Kabbara heeft het CTB zich ook actief ingezet voor de onderhandelingen met luchtvaartmaatschappijen om de airlift naar het eiland te vergroten waaronder de directe vluchten van Air Berlin.
Ook bij de onderhandelingen met Copa Airlines was hij betrokken, waaruit een gezamenlijke marketingovereenkomst voortvloeide en meerdere wekelijkse vluchten vanuit Panama, waardoor er intensief personenverkeer met de voor het eiland belangrijke Zuid-Amerikaanse markt ontstond.
Daarnaast heeft de CTB ondersteuning geboden aan de lokale luchtvaartmaatschappijen wat volgens Kabbara het verkeer uit buurland Venezuela, Colombia, Aruba en Suriname heeft vergroot.

Branding
Zoals de Amigoe eerder heeft gemeld is de nieuwe branding (hoe Curaçao gepromoot wordt) reeds klaar.
Volgens oud-EO-minister Steven Martina wist Kabbara van een merendeel van de stakeholders ondersteuning te krijgen voor de nieuwe brand van Curaçao.
In het verleden is gebleken dat Chata de nieuwe brand niet heeft ondersteund maar volgens een eerdere verklaring van Kabbara zou hij van het merendeel van de Chata-leden wel een ondersteuning/ handtekening hebben gekregen als instemming met de brand.
Dit nieuwe product zou nu ‘klaar liggen’ om aan de Raad van Ministers te worden gepresenteerd.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -